Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 86’ncı vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mehmet Akif’in milli ve manevi değerlerimizi milletimizin hassasiyetleriyle bütünleştiren bir vatan şairi olduğunu vurgulayan Başkan Hasan Kılca, “Mehmet Akif, milli mücadelemizin çok önemli bir ismidir” dedi.

Karakuş: 'Silleli Said Konya münevveridir' Karakuş: 'Silleli Said Konya münevveridir'

Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mehmet Akif’in şairliğinin yanında aynı zamanda bir fikir ve düşünce lideri olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca’nın mesajı şu şekilde; “Milli mücadele yıllarının önemli isimlerinin başında gelir Mehmet Akif Ersoy. Mehmet Akif; şiirleri, duruşu, milli ve manevi değerlerinden taviz vermeden bir aksiyon oluşturmuştur. Onun bu duruşu, bir şuur meydana getirmiştir. Bu şuur doğrultusunda yaşayan Akif, sadece yaşadığı döneme değil; içinde bulunduğumuz bugünlere de ışık tutmaya devam etmektedir. Milli birlik ve beraberlik şuuru ile bilincini gelecek nesillere aktarmak adına ağır bedeller ödeyen Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, düşündüğü gibi yaşayan; iradesi ve inancıyla öne çıkan, öncü bir gönül insanıydı. Bizler, milli ve manevi bütün değerlerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da koruyup gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk-İslam dünyasının mümtaz kişiliği Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 86’ncı yıl dönümünde minnetle yâd ediyor, şahsında ahirete irtikal etmiş tüm manevi değerlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim