Kadın algısını sanatla eleştirdi Kadın algısını sanatla eleştirdi

Karatay Belediyesi, ilçenin doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına katkı sunması amacıyla “Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar Buluşması” düzenliyor. Karatay Belediye Başkanı
Hasan Kılca da amatör, profesyonel tüm fotoğraf meraklıları ve sanatçılarını yarışmaya katılmaya davet etti. Karatay Belediyesi, ‘Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar Buluşması” adlı bir yarışma düzenliyor. 14 Temmuz Perşembe günü saat 09:00’da başlayacak yarışmaya başvurular 17 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da sona erecek. Aynı gün toplanacak seçici kurul, sonuçları da yine 17 Temmuz’da duyuracak.   Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen söz konusu yarışmayla; Karatay’ın tanıtımına katkı sunulması, farklı şehirlerden fotoğraf tutkunlarını Karatay’da buluşturulması, Karatay’a dair nitelikli ve sanatsal bir görsel bellek oluşturulmasının yanı sıra fotoğrafçılık sanatının toplumun daha geniş bir tabanına yayılması amaçlanıyor.

Yarışmaya katılım için başvurular Karatay Belediyesi Basın Müdürlüğü’nde 14 ile 17 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Yarışma, sayısal (Dijital) kategoride ve renkli veya siyah-beyaz fotoğraf olmak üzere tek kategorilidir. Dolayısıyla renkli veya siyah-beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir. Karatay ilçesi sınırları içerisindeki; Karatay Lavanta Bahçeleri, tarihi yapılar, turizm alanları, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile Karatay’a ait tüm güzellikler fotoğraf karelerine yansıtılması hedeflenmektedir.. Her katılımcı en fazla 5 (beş) adet sayısal renkli veya Siyah-Beyaz eserle yarışmaya katılabilecek. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir. Yarışmaya teslim edilen fotoğrafların Karatay ilçe sınırları içerisinde ve Kayıt Masası’na kayıt olduktan sonra yani 14-15-16 ile 17 Temmuz tarihleri arasında çekilmiş olması gerekiyor.. Buna göre birinci olan yarışmacıya 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 8000 TL verilecek. Dereceye girecek 3 adet mansiyon eserin her birine 4000 TL ödül verileceği yarışmada 1 adet Drone ödülü 4000 TL, sergilemeye layık görülen en az 30 eser için ise eser başına 1000 TL, satın alma da yine en az 30 eser için eser başına 1000 TL verilecek.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim