Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek üç ayların gelişi ve Regaip Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Altay mesajında şu ifadelere yer verdi: “Manevi iklimiyle tüm inananları huzur ve mutluluğa kavuşturan mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ni idrak edeceğiz. Büyük bir samimiyetle rabbimize yöneldiğimiz, tüm camilerimizin dolup taştığı, tüm gönüllerin manevi coşkuyla bütünleştiği bu mukaddes geceye bizleri kavuşturan Rabbimize hamdüsenalar olsun. Rahmet, bereket ve mağfiret gecesi olan bu mukaddes gece; yaratılış gayemizi yeniden hatırladığımız, Allah’ın rızasını kazanmanın çabasında olduğumuz, manevi ve ahlaki yükselişi derinden hissettiğimiz bir gece olarak öne çıkmaktadır. Asırlardır Türk-İslam Medeniyetinin en önemli merkezlerinden olan Konya’mız, böyle müstesna gecelerde manevi havayı en güzel hissettiren şehirlerden biri olmuştur. Her sene olduğu gibi bu sene de çocuklar şivlilik ile sevindirilecek, camilerde omuz omuza saf tutulacak ve tüm gönüller bu mübarek günlerin feyzi ve bereketiyle şenlenecek inşallah. Bu hayırlı gecede hep birlikte ülkemiz için, mazlum coğrafyalar için, tüm İslam âleminin ve insanlığın selameti için Rabbimize yakarışta bulunalım” dedi.

‘KIRGINLIKLARA SON VERELİM’

Kırgınlıklara son verilmesi gerektiğini kaydeden Altay sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Aramızdaki dargınlıklara son verelim, küskün ve mahzun gönüllere mutluluk, üzgün suretlere tebessüm bırakmanın gayretinde olalım. Ülkemizin huzur ve güvenliği için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimizi, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimizi dualarımızdan mahrum bırakmayalım. Yüce dinimiz İslam; tüm insanlığı karanlıktan kurtaracak, yolumuzu aydınlatan tek gerçektir. Şahit olduğumuz üzere; geçmişte olduğu gibi bugün de inancımıza yönelik çirkin eylemler gerçekleştiren kirli eller varlığını korumaktadır. Bizler yaşanan bu olaylara karşı tepkimizi idile getirirken aynı zamanda aramızdaki ümmet bilincini, sevgi ve kardeşliği daha da pekiştirmeli; inancımızın tüm değerlerine sıkı sıkıya sarılmalı ve Allah’ın Kelamını hakkıyla okuyup yaşayanlardan olmalıyız. İnancımıza, hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’e ve tüm mukaddesatımıza yönelik her türlü habis düşünceye verilecek en güzel cevabın bu olacağı kanaatindeyim. Bu düşüncelerle aziz hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin mübarek Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor; bu müstesna günlerin hayra, berekete ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Kılca: Tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Bu kıymetli gecenin ve kavuştuğumuz Üç Aylar’ın insanların barış ve huzuruna, İslam aleminin birlik ve dirliğine vesile olmasını rabbimden diliyor; tüm İslam âleminin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyorum” dedi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Regaib Gecesi ve Üç Aylar’ın başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Hasan Kılca’nın mesajı şu şekilde: “Heyecan, hasret ve samimiyetle yolunu gözlediğimiz Üç Aylar’a erişmenin sevincini taşıyoruz. Bu kıymetli zaman dilimi affımıza, arınmamıza, İslam âlemiyle birlikte dünyanın barış ve huzuruna vesile olsun inşallah. Üç Aylar; yaratılış gayemizi ve bu gaye çerçevesinde insani ilişkilerimizi düzenlemek, güzelleştirmek adına bir fırsat oluşturmaktadır. Bize düşen, heybemizi sorumluklarımız neticesinde iyi, güzel ve faydalı amellerle doldurmaktır. Kazandığımız gönüller ve kurduğumuz muhabbet bağları bilhassa bu kıymetli zaman diliminde bulunmaz bir fırsattır. Bu kıymetli günler ve icra edeceğimiz Regaib Gecesi vesilesi ile tüm dünya üzerinde var olan her türlü sıkıntının, zulmün ve savaşın son bulması; yaşadığımız dünya hayatının İslam âlemi ile birlikte tüm dünya mazlumları için yaşanabilir bir düzen ve sistemde olması için dua edelim. Bunlarla birlikte mazlum coğrafyaların umut bağladığı ülkemizin, dünyaya sözü geçen büyük Türkiye’nin daha da güçlenmesi için rabbim gayretimizi, heyecanımızı artırsın. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor; Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

‘Mustafa Kavuş: Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi

Mübarek üç aylara ve Regaib Gecesi’ne bir kez daha kavuşmuş olmanın sevincini hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu rahmet ikliminin, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olması temennisinde bulundu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mübarek üç aylar ve Regaib Gecesi ile ilgili yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Recep ayı ile başlayan üç aylar ve idrak edeceğimiz Regaip Gecesi ile rahmet, bereket ve mağfiret iklimine ümmetçe bir kez daha kavuştuk. Yüreği, Rabbinin sevgisiyle dolu her Müslümana geçmişini düşünme, sorgulama, muhasebesini yeniden yapma ve geleceği yeniden planlayıp inşa etme fırsatı sunan bu manevi iklime kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. İçten ve samimi bir kalple Allah'a yönelen kulların affedileceğinin müjdesi böylesi gün ve gecelerin önemini bizler için daha da artırıyor. Bu mübarek günler ayrıca dünya ve ahiret mutluluğunun iman, sabır, dua ve tevekkül ile yakalanabileceği bilincine ulaşabilmemiz için de bizlere önemli bir fırsat sunuyor. Güzel bir geleceğin inşası ancak bu bereketli zamanları en güzel şekilde değerlendirmekle mümkündür. Rabbim, bizleri bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirenlerden eylesin. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam Alemi’nin üç aylarını ve Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor, sonunda Ramazan ayını ve Kadir Gecesi’ni barındıran bu ayların ve Regaib gecesinin, ümmetin  manevi dirilişi ve ahlaki yükselişi için vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Hasan Angı: Barış ve huzura vesile olsun

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Regaib Kandili dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Başkan Angı, mübarek üç ayların ve Regaib Kandili’nin tüm dünyaya hayırlar ve bereketler getirmesini diledi. Üç ayların Hakkın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimi olduğunu dile getiren Başkan Angı, “Manevi iklimin bereketlendiği, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın üst seviyeye ulaştığı üç aylara ve Regaib Kandili’ne kavuşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’nin idrakini yaşayacağımız bu özel gece, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile noktalanan huzur ve maneviyat mevsimine girdiğimizin de habercisidir. Böylesine mübarek bir geceye daha bizleri kavuşturan Rabbimize sonsuz şükrediyoruz. Her mübarek gün ve gecede olduğu gibi Regaib Kandili’nde de bedenimizi ve ruhumuzu yenilemeli, geçmişimizin muhasebesini yapıp geceyi ibadetle geçirmeliyiz. Rabbim, affının, rahmet ve mağfiretinin bol olduğu bu mübarek geceleri en iyi şekilde değerlendirmeyi hepimize nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üç ayların ve Regaib Kandili’nin barışa ve huzura vesile olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Recep Candan: Mağfiret ve rahmet gecesi

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, İslam inancında önemli bir yere sahip olan üç ayların başlangıcıyla birlikte ilk kandil olan Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Açıklamasında insanların manevi huzur elde ettiği üç ayların bir fırsat olduğunu kaydeden Başkan Candan; “Mağfiretin, bereketin ve lütfun bol olduğu üç aylara bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regâib Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir” dedi.  Başkan Candan mesajına şu şekilde devam etti:  “Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regâib Kandilinde, Cenâb-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. Manevi coşkuyu daha fazla yaşadığımız ve kendimizi günahlardan arındırmak için fırsat gördüğümüz bu mübarek günlerin toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ederim. Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bugünler, Allah’a şükür imkanı bulacağımız özel günlerdir. Regâib Gecesi duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece ilimizin, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın huzuru ve kardeşliğimizin pekişmesi için dua edelim.

Hasan Ekici: Kardeşlik, huzur ve barış olsun

Regaip Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Konyalıların kandilini kutladıGelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Rahmet kapılarının sonuna kadar aralandığı Regaip Kandili dolayısı ile yayımladığı mesajda "Rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak nitelendirilen üç ayların ilk kandil gecesini kardeşlik, barış, huzur ve hoşgörü duyguları içinde muhabbetle idrak etmeliyiz." dedi.Ekici, " Regaip Kandili, On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif´in habercisi olan mübarek üç ayların manevi havasının da ilk esintisidir.Rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak nitelendirilen üç ayların ilk kandil gecesini dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü duyguları içinde muhabbetle idrak etmeliyiz. Bütün dargınlıkları, kırgınlıkları gönüllerimizden bertaraf etmeliyiz.Başta Konyalı Hemşehrilerim olmak üzere, manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan bu mübarek günde tüm İslam Aleminin kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin kutuplaştırmalardan uzak, birlik ve beraberliğimize, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum." dedi.

Osman Seçgin: Barış ve kardeşliğe nasip olsun

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Seçgin mesajında şu ifadelere yer verdi: Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir.  Unutulmamalıdır ki bu aylar içinde rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açık olması inananlar adına eşsiz bir fırsattır. Regaib Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bu gece, yapılan duaların Yüce Mevla’ya sunulduğu ve onun rahmetinden af ve mağfiret dilenildiği, barış ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği, umut, huzur ve adeta bir müjde gecesidir. Bu mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için çaba harcamalıyız.   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Konyalı hemşerilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Regaip Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim