Geçmişten günümüze birçok medeniyetin kalbi olan Konya, 12. ve 13. yüzyıllarda kadim Selçuklu Devleti’nin başkenti, Selçukluların Doğu ve Asya’dan getirdiği sayısız kültürel ve siyasi oluşumların merkezi olarak , binlerce yıl önemli konumunu korumuştur. Konya, Anadolu’nun en önemli merkezlerinden biri olma özelliğini geçmişte olduğu gibi bugün de sürdürüyor. Selçuklu Kongre Merkezi (SKM) havaalanına 7 km, Tren Garına 8 km, şehirlerarası otobüs terminaline 1 km mesafede konumlanan, Selçuklu Kongre Merkezi Konya’ya büyük değer katıyor.

Selçuklu Kongre Merkezi, dünya standartlarında teknolojik altyapısı, deneyimli ve güleryüzlü personeli ile misafirlerine sunduğu benzersiz hizmet kalitesi ile ulusal ve uluslar arası kongre ve organizasyon merkezi. İki farklı kapasitede oditoryum salonları,1400m2 Balo Salonu ve 11 adet farklı boyutlarda toplantı salonlarından oluşan Selçuklu Kongre Merkezi 35.000 m² kullanım alanına sahiptir. 4 kattan oluşan ve 950 araçlık açık otoparkı ile ; ulusal ve uluslar arası kongreler, konferanslar,sempozyumlar , şirket toplantıları , fuarlar,sergiler,müzikaller,tiyatrolar, konserler ve film galaları gibi her türlü bilimsel ,sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en yeni ve eşsiz mimar, tasarımıyla ,açık,yarı açık ve kapalı olmak üzere toplamda 10.000m2 alanda dört kata yayılan fuaye alanları; kokteyle,sergi,lansman gibi farklı etkinliklere ev sahipliği yababilecek bir altyapıya sahip.

Selçuklu Kongre Merkezi, Genel Müdürü Recep Altınok ve çalışma arkadaşları geçtiğimiz gün düzenledikleri program ile basın mensupları ile bir araya geldi. Bizler de görevimiz gereği toplantıyı yakından takip ettik. Kongre Merkezini gezdikten sonra bir kez daha Konya’ya böyle bir eserin kazandırılmasından gururlandık, mutlu olduk. Bu tesisi Konya’ya kazandıran Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ederim. Kongre merkezinin işletmeciliği alan Recep  Altınok ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum. İnanıyorum ki onlar da Kongre merkezinin tanıtımı için var güçleri ile çalışarak Konya’yı fuarcılık şehri yanında kongre merkezi yapacaklarını inanıyorum.

Konyalılar olarak bizlere düşen en büyük görev Selçuklu Kongre Merkezin’de gerçekleşen etkinliklere destek vermemiz gerekiyor. Konyalılar olarak Konya dışına çıktığımız zaman Konya’mızda böyle bir güzel tesisin olduğunu duyurmamız gerekiyor. 

Berat Kandili; Ramazanın müjdecisi…Şaban ayının yarısı gecesi…Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan'ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir. Tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle. Siz kıymetli okuyucularımın  Berat Kandili mübarek olsun…

selametle kalın….