Şükür Dün Allah için iyi bir iş yaptığımı sanıyorum.

İyili yap at denize. Balık bilmezse Halik bilir

Ne güzel birleştirici bütünleştirici bir söz! Değil mi?

Rahatsızlığım dolayısı ile yakında hastaneye yatmak için sıra aldım belki akşam sabah çağrılabilirim. Bu vesile ile belki uzun süre torunları göremeyebilirim endişesi başladı. Geçtiğimiz günlerde 5. 10. 2022 Çarşamba günü saat 10.30 sularında oğlum metinin görev yaptığı Sarayönü’ Gözlü Tarım işletmeleri çiftliğine gitmek için eşim ve engelli oğlum Fatih ile yola çıktık. Öyle eski gençliğimiz gibi hızlı yol alacak değiliz. Karınca misali saat 11.20 Ladik’ten Sarayönü yoluna dönüş yapıp 20 metre kadar sonra yol kenarına aracı park edip Anayola çıkıp birkaç kilo balık almak için yolun karşı tarafına yürüdüm.

Dizlerimdeki kireçlemeden dolayı zaten yürümede güçlük çekiyorum, hemen Sarayönü dönüşünde bir yabancı plakalı araba dikkatimi çekti. Baktım aracın altına girmiş bir adam uğraşıyor. Yanından geçip alacağımı aldım geri gelirken o araç yine gözüme takıldı. Araçta birde bayan vardı ben dikkatli bakınca hanım gülümsedi elindeki aldığım malzemeyi araçta bekleyen eşime verip geri döndüm. Ve aracın altında karton sermiş uğraşan adamın ayaklarına dokundum adam çıktı işaretle durum ne bir malzeme ihtiyacı filan var mı diye sordum. Adam ve hanımının çaresiz ve çok zor durumda olduklarını yüz ifadelerinden anladım. Adam aracın kapısını açıp yere yapışmış görev yapmayan debriyaj pedalını. Gösterdi. Hanım ise cep telefonundan bir şeyler yazıp Türkçeye çevirdi. Çaresiz olduklarını izaha çalıştı. Düşüne biliyormusun yabancı bir ülkedesiniz yer yurt bilmiyorsunuz. Dilini bilmiyorsun, derdini anlatamıyorsun. Allah kimseyi zorda bırakmasın. Bende aracın altına girip baktım debriyaj telini gergin tutan tırnak pedalı kırılmış mutlaka tamirci gelmesi gerek.

Kul bunalmayınca Hızır yetişmez sözü gerçek oldu adamlar yabancı ama olsun umursamadan geçip gitmek benim gibi bir kültür adamına yakışmazdı. Esasen bu gibilere yardımcı olmak gerek, adamı yanıma alıp tekrar yürümekte zorlanarak yine Anayolun karşısındaki petrole vardık. Kendimi tanıtıp durumu izah ederek bize yardımcı olmalarını rica ettim.

Petrolcü genç yakın bir yeri işaret ederek amca şurada kahve var oraya varın size yardımcı olan biri çıkar dedi. Gel dedim yabancıya peşime geldi. Kahveye vardık baya kalabalık insanlar. Kimi sohbet ediyor kimileri çaylarını yudumluyor.

Arkadaşlar bu yanımdaki zat eşi ile ülkemizi gezmeye gelmiş yabancı gezgin bir turist aile. Aracı bozulmuş karşı tarafta anladığım kadarıyla iki saattir uğraşıyormuş çaresiz bende yaşlıyım bu adama bir tamirci lazım bize yardımcı olun nasıl yapalım dedim.

Oradan birileri tam yerine geldin amca şu adam tamirci biraz evvel burada arızalı bir aracı çalıştırdı gönderdi çay içiyordu bu baksın sizin sanayiye gitmenize gerek yok dediler. Tamirci adamı yanımıza aldık.

Tamirci zaten iş elbiseleri ile giyimliydi. Gelince aracın altına girdi. Tat’ın dilinden anası anlar sözü gibi arızayı hemen tespit etti debriyaj telini yayını söküp eline aldı. Ben kısa bir tanışma ile sohbet ettiğim bana bazı isimler sorup tanıyıp tanımadığımı soran tamirci arkadaşa şöyle dedim.  Bak Kardeşim ben Konya dan gelip gözlü tarım işletmelerine gidiyorum. Bu yabancı aile naçar kalmış Arkadaşlar ile ilgilenin bunları size emanet ediyorum, Benim Konya basınıyla da az çok ilgim var. Sizler büyük bir Allah dostu olan Ladikli Ahmet ağanın torunlarısınız. Bunları size mecbur kalmış yolunacak bir kaz görmeyin. Tabiki, emeğinizin karşılığını alın ve yardımcı olun. Ben ayrılıyorum dedim. Yabancı dostlara el sallayınca. Beni her ikisi de koşarak muhabbetle kucaklayıp. Teşekürler teşekürler diyerek memnuniyetlerini ifade ediyorlardı. Bende o çaresiz insanlara biraz faydamız olmuş olmanın hazzı ile ruhumda huzur ve sevinç içinde yoluma devam ettim. Allah kimseyi iyilik yapmaktan geri bırakmasın. Selam ve dua ile