Konya Sanayi Odası (KSO) ve TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu, ‘Üreten Kadın, Güçlenen Gelecek Söyleşisi’ni gerçekleştirdi. Programda kadınların üretimdeki rolü, girişimcilikteki yapısal engeller ve küresel ekonomik gelişmeler ele alındı.

KSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özarpa, Anadolu’nun tarihinde üreten ve dönüştüren kadınların önemli bir rolü olduğunu belirterek, Bacıyan-ı Rum Teşkilatı’ndan günümüze kadınların iş hayatındaki başarılarına dikkat çekti. Özarpa, “Kadın girişimcilerimiz, hem sosyal hem ekonomik hayatta Konya’nın en güçlü temsilcileri arasında yer alıyor” dedi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meryem Betül Özkardeş moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, Dr. Hamide Selçuk kadınların sermaye, iş-aile çatışması, erkek egemen ağlar ve teknolojik entegrasyon gibi yapısal engellerle karşılaştığını belirtti. Kadın girişimciliğinin desteklenmesinin sadece sosyal sorumluluk değil, ekonomik büyüme için de stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Daha sonra konuşan Kayahan Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sevda Kayhan Yılmaz ise küresel ekonomik riskler ve petrol fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, şirketlerin risk senaryolarını önceden değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, kadınların yüksek risk algısının temkinli karar almayı kolaylaştırdığını ve nakit akışının önemine işaret etti.
Söyleşi, katılımcıların sorularıyla devam etti.





