Temeli 1966 yılında Refik Koyuncu tarafından atılan Koyuncu Şirketler Grubu; akaryakıt, otomotiv, taşıt muayene, enerji, tuz üretimi ve savunma sanayi sektörlerinde 700’den fazla çalışanı ve 550 milyon TL’nin üzerindeki faaliyet geliri ile varlığını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Koyuncu Şirketler Grubu, Konya ekonomisine istihdam ve katma değer sağlamanın yanı sıra hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde Konya’da Türkiye’nin en büyük otizm eğitim merkezlerinden Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) ve Koyuncu Akaryakıt, Shell Türkiye’nin destekleriyle otizmli çocukların eğitimi için işbirliğinin ilk adımını attı. SOBE Vakfı’na gelir getirmesi amacıyla üretilen ürünler Koyuncu Akaryakıt Shell istasyonlarında satışa sunuldu.

SOBE, Konya’da hizmete girdiği an itibariyle otizmli çocuklara ve ailelerine örnek oldu. SOBE yine açıldığı günden bu yana Konya’nın bir markası oldu. Elde edilecek gelirin tamamının vakfa bırakılacağı projede toplum içinde otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve vakıf gelirlerini artırmak amaçlanıyor. Bu örnek proje için Koyuncu Şirketler Grubu yöneticilerini tebrik ediyorum. Otizm farkındalığı için yapılan ve yine SOBE’ye vereceğimiz desteklerle merkezden daha çok otizmli bireyin tedavi almasını sağlayacağız. Sanayi ve tarım şehri olan Konya’da başta bu anlamlı projeye işadamlarımız başta olmak üzere Konyalılar olarak sahip çıkmalıyız. SOBE için alınacak ürün otizmli birçok evladımızın tedavisi demek. Malum yeni bir yıl içerisindeyiz, firmaların promosyon olarak verecekleri ürünlerin yanına mutlaka SOBE’ye ait ürünleri de koyması gerektiğini inanıyorum. Koyuncu Grup yöneticilerine, çalışanlarına, Shell Türkiye yöneticilerine teşekkür eder, bu örnek projenin diğer şirketlere de örnek olmasını temenni ederim.

GÖZLER ULAŞ TEKERKAYA’YI ARADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım çalışmaları kapsamında 19 ünlü Türk şefini belirledi. ‘Go Turkey’ web sitesinde ‘Türk Ünlü Şefler’ başlığıyla açılan sayfada, ünlü şefler tanıtıldı. Bakanlık tarafından açıklanan bu isimler Somer Sivrioğlu, Kemal Demirasal, Aylin Yazıcıoğlu, Nusret (Salt Bae), Arda Türkmen, Maksut Aşkar, Refika Birgül, Musa Dağdeviren, Fatih Tutak, Doğa Çitçi, Osman Sezener, Ömür Akkor, Mehmet Gürs, Civan Er, İsmet Saz, Şemsa Denizsel, Serkan Güzelçoban, Ali Güngörmüş, Vedat Başaran. Yemek kültürünün geçmişi tamamen Türk Mutfağına dayanan Selçuklu ve Mevlevi Mutfağının hâkim olduğu Konya’dan Şef Ulaş Tekerkaya’nın olmaması oldukça üzücü.

Ulaş Tekerkaya Türkiye'deki tüm Mevlevihaneleri ziyaret eden, bilenlere danışan ve Mevlana Celaleddin Rumi'nin eserlerini inceleyen bir aşçı. Uzun araştırmaları sonucu ortaya çıkardığı 45 tarifle hem Mevlevi hem de Selçuklu mutfağını yaşatıyor. Yine Tekerkaya 9-10 bin yıl önceki Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük toplumuna ait mutfak kültürünü kitaplaştırarak asırlık Konya yemeklerini dünyaya tanıtıyor. Umarım Konya’nın bu önemli şefinin de Türkiye’yi temsil etmesi için Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Vahdettin Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilçe belediye başkanları, Konya milletvekillerimiz adım atar.

HÜYÜK’TEKİ ÖRNEK PROJEDE SONA GELİNİYOR

Türkiye'nin ilk Tarım ve Gençlik Kampı Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Hüyük ilçesinde yükseliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle 2019 yılında bir proje kapsamında yapımına başlanan çalışma aralıksız sürüyor. İnşa edilen proje hakkında bilgi veren Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 200'er kişilik gruplar halinde ilçemize göndereceği öğrenciler, kamptaki evlerde bir hafta süreyle konaklayacak. Bu öğrenciler burada tarım dersleri alacak, ilçemizde üretimi yapılan tarım ürünlerini yetiştirecek. Bu öğrenci hareketliliği, ilçemizin ekonomisine de olumlu katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı. Bu örnek projenin tarım şehri Konya’da hayata geçmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’e teşekkürlerimi iletiyorum. Proje tamamlandığında bu kampta kalma umuduyla…

Pandemi döneminde;

Konya’ya yarım asırdan fazla hizmet etmiş, şehrin tanıtımında eşsiz katkıları olan üç önemli lezzet durağı sahibi vefat etti.

Tiritçi Mithat (Mithat Çatal)

Bolu Etliekmek (Rasim Dağ)

Seçim Lokantası (Mustafa Çatlakçı)

Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Ruhları için 3 İhlas, 1 Fatiha istirham ederim.