Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Konya Kitap Günleri, bu yıl 18–27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Konya Kitap Günleri bu yıl organizasyon ve katılımcı sayısı açısından oldukça güzel geçti. Bu yıl Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 10 gün boyunca açık kalan etkinliğe 450 yazar katıldı. Ayrıca çok sayıda atölye çalışması, imza günü, konferans gerçekleştirildi. Fuarın resmî açılışının gerçekleştirildiği cumartesi günü ve daha sonraki günlerde birkaç kez Konya Kitap Günleri'ni gezme imkânı buldum. Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Konya Kitap Günleri'ni fuara yakışan güzel bir mekânda gerçekleştirdi. Mekânın güzelliği, fuara katılan yazar ve yayınevlerinin doğru tespit edilmesi Konya Kitap Günleri'ne olan ilginin geçtiğimiz yıllara göre fazla olmasına katkı sağladığına inanıyorum.  

Özellikle kitap günlerinin açıldığı cuma günü farkındalık oluşturmak için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi – Alâeddin arası sefer yapan tramvaylardaki yolculara kitap hediye edilmesi kitaba ve okumaya verilen önemi  bir kez daha gösterdi. Özellikle Konya Kitap Günleri'nde genç okurların ağırlıklı olması "gençler kitap okumuyor" algısını yıktı. Belediyemiz Kitap Günleri kapsamında sosyal medyayı da etkin kullandı. Konya Kitap Günleri'ne katılan yazarlar Konya’nın medeniyetin beşiği olduğuna vurgu yaparak Konya Kitap Günleri'ne ve Selçuklu Kongre Merkezi'ne hayranlıklarını ifade ettiler. Konya Kitap Günleri gelecek yıllarda da bu düzeyde gerçekleştirilirse marka kitap fuarları arasına girer. Yapılan organizasyon iyi olunca Konya Kitap Günleri'ne okuyucuların gösterdiği ilgi ve destek de üst düzeyde oldu. Şayet Konya Kitap Günleri'nin bir marka olması isteniyorsa kitap günleri gelecek yıllarda da aynı tarihte ve aynı salonda düzenlenmeli. Bu artık Konya için geleneksel bir kültür sanat etkinliği olmalı.

Konya Kitap Günleri'nde Konyalı yazarlar da okurları ile buluşma imkânı buldu. Konyalı yazarları da okuyucuları yalnız bırakmadı. Önümüzdeki yıllarda Konyalı yazarlarımızın daha fazla eserlerle okuyucucuları ile buluşacağına inanıyorum. Konya Kitap Günleri'nin yine bu kalitede gitmesi ve çevre illerde de reklamların, haberlerin yapılması ile de Konya ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.  Konya Kitap Günleri'ni Konyalılarla başarılı bir şekilde buluşturan başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve Konya Büyükşehir yetkililerine, Selçuklu Kongre Merkezi'nin başarılı ve çalışkan ekibine ve fuara katılan Konyalılara yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Konya Kitap Günleri heyecanının da şimdiden başladığını ifade ediyorum.