Pandemi nedeniyle kapalı kaldığımız bir dönemin sonuna yaklaştık. Tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Her ne kadar vakalar tam olarak bitmiş olmasa da aşı çalışmalarıyla birlikte büyük ölçüde kontrol altına alındığı varsayılıyor.

Pandemi döneminde insanlar pek çok alışkanlıklarından uzak kaldı. Uzak kaldıkça da bu alışkanlıklarına duydukları hasret ve özlem arttı.

Bunun en bariz örneğini sporda, spor içerisinde de futbolda görüyoruz.

Geride kalan 1,5 yıla baktığımızda neredeyse hiçbir sportif etkinlikte seyircilere yer ayrılmadı, şartlar bunu gerektirdiği için ayrılamazdı.

Halbuki, kanaatimce spor seyirciyle güzeldir… Pandemi sürecinde görevli olarak Konyaspor’un birkaç maçına gittiğimde seyircisiz yapılan sporun ne kadar sönük, vasat ve sıradan olduğunu gözlemlemiştim. Ve o dönemde oynanan maçlara bakıldığında seyirci gücünü arkasına almayan takımların da oynadıkları oyundan zevk almadıkları bariz ortadaydı…

Şimdi önümüzdeki döneme baktığımızda;

Konyaspor 99’undan gün alıp ‘asırlık çınar’ deyiminin içini tam manasıyla doldurmaya ve 100 yaşına ulaşmaya çok yaklaştı…

1,5 yıldır stat kapısından giremeyen on binlerce taraftarda da özellikle bu yıl özlem hat safhaya ulaştı. Zira 100. yılını kutlayacak olan Konyaspor’a taraftar kalbi desteğinin yanında daha yakından, izleyerek, tezahürat ederek, 12. adam rolüne bürünerek destek vermek istiyor.

Süreç nasıl işler, nereye gider bilmiyoruz ama bu yıl en azından kısmi olarak maçlara taraftarların alınacağı yönünde duyumlarımız mevcut.

Konya’nın sportif anlamda böylesi önemli bir süreci yaşadığı zaman diliminde Konyaspor, genel kurula giderek yeni yönetimini belirledi. Başta Başkan Fatih Özgekçen olmak üzere yeni yönetimde yer alan tüm isimlere hayırlı başarılar diliyorum. Taşın altına belki görünürde Özgökçen ve yönetimi el koydu ama geri planında bu şehrin tamamının elinin o taşın altında olduğuna da gönülden inanıyorum.

Zira Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un da Konya programında Konyaspor’un yeni yönetimine özel olarak ziyaret gerçekleştirmesi, Bakan Kurum’un şehrin sadece çehresiyle değil, önemli bir markası olan Konyaspor’la da yakından alakadar olduğunun bir göstergesi.

100 yaşını dolduracak olan Konyaspor için 100. yılda şampiyon olması her Konyasporlu’nun arzusudur. Mevcut şartlar ile bu arzuyu dillendirmek bile pek yerinde olmaz belki ama ben de her Konyaspor gibi Konyaspor’un 100. yılında şampiyonluk yaşamasını hayal edenlerdenim. Ne diyelim, Konyaspor için yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyelim.

Tabi bir taraftan da pandemi döneminde geciken genel kurullar üst üste yapılmaya başladı. Şehirde faaliyet gösteren pek çok sivil toplum örgütü ve bu örgütlerin üst kurullarında genel kurullar yapılıyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi ve TSYD Genel Merkezi de genel kurullarını gerçekleştirdi. Konya’da meslek büyüğümüz Murat Dönmez güven tazelerken, TSYD Genel Merkezi’ne Başkan Yardımcısı sıfatıyla Konya’dan yine mesleğimizin duayenlerinden, özellikle spor gazeteciliği alanında yıllardır emek veren, bu emeğin verdiği tecrübesini de yanına alan Recep Çınar’ı gitmiş oldu.

Her iki isme de hayırlı olmasını temenni ederek, yazımı burada noktalıyorum.

Kalın sağlıcakla…