TÜMOSAN Konyaspor yönetimi aşılamayan mali sorunlardan dolayı 25 Aralık’ta kongre kararı almıştı. Olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı Ramada Plaza Otelde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz kürsüye çıktı. Kongreye Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, eski başkanlar, delegeler, basın mensupları katıldı.

‘KULÜBÜMÜZE EKONOMİK AÇIDAN KATKI SAĞLAMAK ÜZERE ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK’

TÜMOSAN Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, görevleri boyunca kulübe ekonomik açıdan katkı sağlamak üzere çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Korkmaz, “27 Kasım 2023 günü sizlerin desteğiyle bu önemli göreve geldik. Bir önceki Konyaspor Kulübü Değerli Başkanımız Fatih Özgökçen’den görevi devraldık. Sayın Fatih Özgökçen başkanımıza ve Konyaspor'umuz için emek vermiş tüm başkanlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Yönetim kurulu olarak göreve gelir gelmez, çalışmalarımıza büyük bir özveriyle başladık. Yaklaşık 14 aydır yönetim kurulumuzdaki tüm dostlarım tabiri caizse gece gündüz demeden gayret etti. Konyaspor’umuza layık olmak adına mücadelemizden asla vazgeçmedik. Görev süremizce daima yanımızda olan kıymetli taraftarlarımıza da teşekkürü bir borç bilirim. Hiçbir zaman Konyaspor’umuzu yalnız bırakmadılar. Allah hepsinden razı olsun…Elbette bir kuvvet ve sinerji oluşturmak sadece yönetim kurulu üyeleriyle olmuyor. Şehrin idarecileri, bürokrasisi ve o şehrin dinamiklerinin bir paydaş halinde hareket etmesi gerekiyor. Biz Konya olarak çok şükür bunu fazlasıyla başardığımızı düşünüyorum. Her daim yanımızda olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız  Murat Kurum’a, İçişleri Bakanımız  Ali Yerlikaya’ya, Konya Milletvekillerimize ve zor durumda olduğumuz her vakit maddi manevi desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız  Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu, Meram ve Karatay başkanlarımıza özellikle sizlerin huzurunda en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Hepiniz İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.”

‘ORTAK AKIL VE ORTAK ÇALIŞMA PRENSİBİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısının tüm camia’ya  hayırlı olmasını dileyen korkmaz sözlerini şöyle tamamladı, “ Görevimiz boyunca kulübümüze ekonomik açıdan katkı sağlamak üzere çalışmalar gerçekleştirdik. Kulübümüzün sürdürülebilir ekonomisi adına geçtiğimiz sezonun sonunda ulusal birçok firmayla sponsorluk anlaşmaları imzaladık. TÜMOSAN, ATİKER, TORKU, Rent go, MEDAŞ gibi birçok firmamızla sponsorluklar imzaladık. Şu an burada ismini zikredemeyeceğim onlarca sponsorumuz ve reklam veren firmalarımıza genel kurul üyelerimiz önünde teşekkür ediyorum. Hepsinin bu değerli Konyaspor markasının yanında oldukları için minnettarım. Stadyumumuzda da birtakım yeniliklere gittik. Gelirlerimizi arttırmak adına Loca koltuk kapasitemizi genişlettik. Ayrıca yine kulübümüze maddi kaynak oluşturmak adına BATI ALT VIP bölümünü hayata geçirdik. Ve kulüp tarihimizin en fazla kombine satılan dönemlerinden birini geride bıraktık. Bu kutsal emaneti devraldığımızdan bu yana ortak akıl ve ortak çalışma prensibimizden vazgeçmedik. Bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz.”

‘GÖREVİMİZ SÜRESİNCE ALT YAPIYA ÖNEM VERDİK’

Görev süreleri boyunca alt yapıya büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Korkmaz, geleceğin  akademide olduğunu bildiklerini belirterek, “ Görevimiz süresince alt yapıya önem verdik. Farklı alanlarda yatırımlar gerçekleştirdik. Geleceğimizin akademide olduğunu biliyoruz. Biliyorsunuz, Büyükşehir Belediyemiz yeni tesis inşamızı bitirdi ve şu an çevre düzenlemesini yapıyor. Yakın bir zaman içerisinde akademimiz şu an A takımımızın kullandığı tesise geçecek. A takımımız ise Avrupai standartlarda olan yeni tesisimize taşınacak ve Avrupa modeliyle akademi ve A takım birlikte olacak. Bu konuda Uğur Başkanımız büyük bir takdiri hak ediyor. Yeni tesis inşasında şehrimizin takımını yalnız bırakmadı. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a tekrardan teşekkür ediyorum. Gayretimizi, samimiyetimizi anladığınızı düşünüyorum. Attığımız her adımın, deplasman yollarında vakit geçiren, stadyumda son nefesine kadar takımına destek veren taraftarımızın yüzünü güldürmek adına olduğunun bilinmesini istiyoruz. Sözlerime son vermeden önce bir teşekkür de yönetim kurulu arkadaşlarıma sunmak istiyorum. Ailesinden, eşinden, çocuğundan vakit ayırarak bu kutsal görev uğruna, Konyaspor’umuz adına maddi manevi destek veren yönetim kurulu arkadaşlarımın her birine sizlerin huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

‘FUTBOLCULARIN ALACAKLARINI ÖDEMEDEN TRANSFER YAPMAK İSTEMİYORUZ’

Delegelerin sorularını yanıtlayan Korkmaz, “Futbolcuların alacaklarını ödemeden transfer yapmak istemiyoruz. Kadromuzdaki futbolcuların maaşlarını ödemeden transfer yaptığımızda içerideki bütün grubu kaybetmek yerine o grubu canlı tutacak en azından içerideki 3 aylık değil de 1,5 aylık, 2 aylık alacaklar olursa transfer o zaman yapmayı doğru buluyoruz. Bonservis ödemeden makul şartlarla önümüzdeki yıl daha güçlenmek adına bir kaleci transferi gerçekleştirdik ve oynayabileceği takıma da kiralık yolladık. Oynama zorunluluğu ve 2 milyon lira kiralama bedeli talep ettik.” dedi. Delegelerin konuşmalarının ardından yönetim mali açıdan ibra edildi. Ardından genel kurul gündemindeki maddeler delegelerin onayına sunuldu. Futbol branşının şirketleşmesi ve dernekten şirkete devrine onay çıktı.

KORKMAZ YENİDEN SEÇİLDİ

Olağanüstü Genel Kurulun son bölümünde Divan Başkanlığına tek liste sunuldu. Ömer Korkmaz delegelerin oybirliğiyle yeniden Konyaspor Başkanlığına seçildi. Konyaspor’un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ömer Korkmaz, Adem Bulut, Önder Çınar, Muhammet Ali Atasever, Ahmet Ayan, Osman Baharoğlu, Mustafa Başoda, Ali Asker Aksu, Hakan Balcı, Ferdi Kabakçı, Yunus Kıraç, Mustafa Damkacı, Mustafa Dutar, Mehmet Eryılmaz, Mehmet Ali Görgülü, Mahmut Güzel, Halil İbrahim İncer, Nuri Kaymak, Yusuf Küçükbakırcı, Hamdi Parmak, Ali Tınkır, Osman Öztürk ve Alper Sungur.

Gaziantep FK, Süper Lig'de yarın Sivasspor'u konuk edecek Gaziantep FK, Süper Lig'de yarın Sivasspor'u konuk edecek

4 İSİM YENİ YÖNETİMDE YER ALMADI

Yeni yönetimde Başkan Yardımcısı Yunus Derebağ, Genel Sekreter Ayşe Atsan ile yönetim kurulu üyeleri Halil Bölükbaşı ve Erkut Çağlar Çelik yer almadı. Korkmaz’ın yeni listesinde Muhammet Ali Atasever, Ali Asker Aksu, Hakan Balcı ve Yunus Kıraç yönetime giren isimler oldu.

Muhabir: MUHAMMED ESAD ÇAĞLA