Kanatlarını Avrupa'ya açan Süper Lig Temsilcimiz Torku Konyaspor, Cumartesi akşamı evinde şampiyonluğa oynayan güçlü rakibi Fenerbahçe'yi ağırladı...

2016 yılı girdiğinden bu yana yani yaklaşık 140 gündür yenilgi yüzü görmeyen Torku Konyasporumuz ayakta alkışlanmayı hak ediyor. 

Cumartesi akşamı Torku Konyasporumuzun Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi hallaç pamuğu gibi oynamasına şahitlik ettik. 

Maçtan önce içimde heyecanla birlikte bir korku da vardı açıkçası. 

Her Konyaspor sevdalısı gibi ben de bu bir büyüyse bozulmasın istiyordum. Stadyumu hıncahınç dolduran taraftar her zaman olduğu yerde, takımlarının hemen arkasındaydı. 

Ancak şunu belirtmek gerekir ki, Arena'da ilk defa rakip takımın taraftarlarının sesi bu kadar gür ve yüksek çıkmıştı. Fenerbahçe taraftarı 90 dakika boyunca hiç susmadı. Sürekli olarak yüksek desibelle maçı izledi. 

Maçın belirli bölümlerinde rakip takım taraftarını bastırmak için sesini yükselten Konyaspor taraftarları yani biz, genel olarak oraya maçı izlemek için gitmiş olduğumuz havasını verdik. 

Belki de golü erken bulmamızın bunda etkisi vardı. 

Sonrasında kalemizde gördüğümüz gol nedeniyle taraftarlar olarak moralimiz bozuldu, motivasyonumuz biraz düştü. 

Maçın son bölümünde bir gayretle daha sesimizi yükselttik. Bu bölümde Konyasporumuzun ikinci golü geldi. İşte bu an, Fenerbahçe taraftarlarının ses tellerinin kesildiği andı...

Konya'ya adına 'büyük' denilen takımlar rakibimiz olarak geliyor. 

İstanbul takımlarını Konya'da daha önce de ağırlamıştık. 

Kim gelirse gelsin, şu eleştiriyi baştan ayağa kadar hak ediyorlar. Bir takıma gönül vermiş olabilirsiniz. Gönül verdiğiniz takıma destek vermek, onlara yanında olduğunuzu hissettirmek sizin için bir vazifedir. 

Ancak, gittiğiniz yerleri Moğol ordusu gibi yakıp yıkmak, kamu malına zarar vermek, gayri ahlaki bir vaziyettir, edepsizliktir...

Hem dilleriyle, küfürler ederek; hem de eylemleriyle stadyumun camını penceresini kırıp geçirerek, büründükleri kişiliğin gereğini yerine getirdiler.

Sonra da arkalarına bakmadan çekip gittiler...

Onların yaptığı bu ahlaksızlıklar Konyasporumuzun aldığı büyük galibiyete gölge düşürmedi, düşüremez. 

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Burcu Güneş'in 2001 yılında seslendirdiği 'Selvi Boylum' adlı şarkıyı Nalçacılılar taraftar grubu Konyaspor'a uyarlayarak marş haline getirmişti. Burcu Güneş, bunu dinlemiş. Kendisinin seslendirdiği şarkıyı Konyaspor taraftarlarının marş yapması hoşuna gitmiş. Konyaspor taraftarlarına kendi sesiyle 'Konyaspor Geliyor Bak' diye seslendirmiş. Burcu Güneş'e de teşekkür etmek gerekiyor. 

Bu yıl ligde esip gürleyen, rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen pençelerini rakiplerine bir ok gibi saplayan yeşil beyazlı kartallar şimdilerde Avrupa'ya adım adım emin adımlarla ilerliyor. 

Her maçta bir adım daha Avrupa'ya yaklaşıyoruz. 

Ligin bitimine 6 hafta değil de şöyle 10 hafta falan kalmış olsaydı ya da Konyaspor bu yenilmezlik serisine 3-4 hafta öncesinden başlamış olsaydı, şampiyonduk vesselam...

Olsun, Aykut Kocaman'ın önderliğinde, rakiplerini dize getiren yeşil beyazlılar, zaten çoktan gönüllerin şampiyonu oldu. 

Tebrikleri ve teşekkürleri fazlasıyla hak ediyorsunuz.