Konya’da sporun ve gençliğin geleceğine yön verecek vizyon projeler kent protokolünün takdirini toplamaya devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın ev sahipliğinde Selçuklu Belediyesi Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni ziyaret etti. Geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen tesiste incelemelerde bulunan heyet, yürütülen çalışmalar ve modern spor alanları hakkında eğitmenlerden detaylı bilgi aldı. Ziyarette Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan da hazır bulundu.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VE EN KAPSAMLI SPOR TESİSLERİNDEN BİRİ”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 17 farklı spor branşında olimpiyatlara sporcu yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı. Tesisin Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu belirten Başkan Pekyatırmacı, gençleri eğitimden sanata, kültürden spora kadar her alanda desteklediklerini ifade etti. Başkan Pekyatırmacı, merkez ilçe belediye başkanlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek nazik ziyaretleri için teşekkürlerini sundu.

“HERKESİN YAPABİLECEĞİ BÜYÜKLÜKTE BİR İŞ DEĞİL”
Tesisin büyüklüğüne ve sunduğu imkanlara hayran kaldığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, merkezin sadece Selçuklu’ya değil tüm Konya’ya hizmet edebilecek ölçekte dev bir yatırım olduğunu söyledi. Fedakarlık gerektiren böylesine mükemmel bir eseri şehre kazandırdıkları için Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür eden Kavuş, tesisin Türkiye ve Avrupa’nın sayılı spor merkezleri arasında yer aldığının altını çizdi.

“ARTIK SPOR İÇİN AVRUPA’YA GİTMEYE GEREK YOK”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise merkezde çocukların yeteneklerinin elektronik ortamda bilimsel yöntemlerle tespit edildiğini belirtti. Yüzlerce sporcu ve ailelerinin mutluluğuna şahitlik ettiklerini aktaran Başkan Kılca, tesisten milli takıma ve olimpiyatlara uzanacak gurur dolu başarı hikayelerinin çıkacağına inandığını söyledi. Kılca, bu seviyedeki imkanlar sayesinde sporcuların yetişmesi için artık Avrupa’ya gitmeye gerek kalmadığını vurgulayarak emeği geçenleri kutladı.





