Bölgede kış sporlarına yönelik bir alanın yer almamasına karşın sergilenen bu sıradışı görüntü, yoldan geçenlerin büyük ilgisini çekiyor. İlk defa karşılaşanlarda kısa süreli bir şaşkınlık oluşturan tasarım, durumu anlayan çevre sakinleri ve ziyaretçiler arasında tebessümle karşılanıyor.

AVUSTURYA’DAN AKÖREN’E UZANAN YILLARIN HATIRASI BAHÇE ÇİTİ OLDU
Sıradışı çitin arkasındaki hikâyeyi, bahçenin sahibi olan Araştırmacı Yazar Muzaffer Tulukcu paylaştı. Geçmiş dönemlerde Akören ilçesine bağlı Avdan Mahallesi’nden Avusturya’ya çalışmaya giden çok sayıda vatandaşın bulunduğunu aktaran Tulukcu, arkadaşı Mehmet Baltacı’nın da bu isimlerden biri olduğunu ifade etti. Mehmet Baltacı’nın Avusturya’nın Mittersill kasabasındaki bir kayak fabrikasında uzun yıllar emek verdiğini, kendisi hayatını kaybetmiş olsa da ailesinin hâlen orada yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

BODRUMDA YILLARCA BEKLEYEN KAYAK TAKIMLARI YENİDEN HAYAT BULDU
Tulukcu, zamanında Türkiye’deki spor mağazalarında satılması amacıyla arkadaşı tarafından kendisine ulaştırılan eski model kayakların hikâyesini detaylarıyla anlattı. Yıllar önce gerçekleştirdiği ziyaretlerden birinde arkadaşının kendisine bu ürünleri verdiğini kaydeden Tulukcu, mağazaların eski modelleri kabul etmemesi nedeniyle malzemelerin yaklaşık 10 ila 15 yıl boyunca bodrumunda beklediğini dile getirdi. Bekleyen bu takımları atıl kalmaktan kurtarma fikriyle harekete geçen Tulukcu, hem arkadaşının hatırasını canlı tutmak hem de malzemeleri değerlendirmek amacıyla bahçesini bu şekilde çevrelediğini aktardı.

SIRADIŞI TASARIM İLÇEDE FARKLI BİR GÖRSEL ALAN OLUŞTURDU
Görenlerin ilgisini çekmeye devam eden bu özel bahçe çiti, Akören sokaklarında unutulmaz bir hatıranın simgesi haline geldi. Girişimci fikirlerin ve nostaljik değerlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu görünüm, ilçeyi ziyaret edenlerin hafızasında renkli bir iz bırakıyor. Unutulmaya yüz tutmuş eşyaların böylesine anlamlı bir tasarıma dönüşmesi, yerel halk ve dışarıdan gelen konuklar tarafından takdirle karşılanıyor.





