Edinilen bilgilere göre olay, günün hareketli saatleri olan 11.10 sularında Alparslan Mahallesi sınırları içerisinde gerçekleşti. Ankara Caddesi üzerinde yer alan Tofaş Kavşağı mevkisinde seyir halinde olan Süleyman Ş. yönetimindeki otomobil ile Kıbrıs gazisi Üçler Şimşek’in içerisinde yolculuk ettiği araç kontrolsüz şekilde kesişti. Kavşak içerisinde gerçekleşen şiddetli temasa engel olamayan sürücülerin aracı, çarpışmanın etkisiyle savruldu. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar durumu hemen fark ederek yardım çağrısında bulundu.

ANLAMLI GÜNDE GELEN ÜZÜCÜ HABER EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ
Gaziler Günü’ne denk gelen bu talihsiz olayda, 73 yaşındaki Kıbrıs gazisi Üçler Şimşek araç içerisinde hafif şekilde yaralandı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye kısa sürede sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine hızla ulaşan acil yardım personeli, yaralı gazimize ilk müdahaleyi araç içerisinde ve ardından ambulans ortamında gerçekleştirdi.

GAZİMİZİN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR, TAHKİKAT BAŞLATILDI
Olay yerinde yapılan ilk sağlık kontrollerinin ardından Kulu Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kıbrıs gazisi Üçler Şimşek tedavi altına alındı. Hastane kaynaklarından alınan sevindirici bilgiye göre, 73 yaşındaki gazinin hayati bir tehlikesinin bulunmadığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat da kazanın ardından hastaneye gelerek Kıbrıs gazisi Üçler Şimşek’i ziyaret etti. Canpolat, Şimşek’e geçmiş olsun dileklerini ileterek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Kaza yerinde güvenlik önlemleri alarak trafiğin akışını kontrollü şekilde sağlayan emniyet güçleri ise olayın meydana geliş şeklini ve kusur durumlarını belirlemek amacıyla geniş çaplı soruşturma başlattı.





