İmam demek örnek demek... İmam demek nesilleri dert edinmek demek... İmam demek emek ve koşturmak demek... Bir İmam sadece caminin değil mahallenin imamıdır... Konya’mızda da örnek imamlarımızın sayısı ise oldukça fazla. Ancak yaptığı çalışmaları ile dikkatimi çeken bir imam hatip var. Selçuklu Merkez Camii İmam Hatibi Hidayet Eskici. Hidayet Eskici Hoca ile bir haber vesilesiyle tanıştım. Kendisinin camisinde ve cemaati ile yaptığı güzel çalışmaları gazetemizde de haberleştirerek kıymetli okurlarımıza sunma imkânı bulmuştuk. Hidayet Eskici Hocamız ve cemaati Konya’da diğer cami imam hatiplerine ve cemaatlerine örnek oluyor.

Hidayet Hocam, Ramazan ayını da dolu dolu geçirdi. Ramazan öncesinde mahallesindeki ihtiyaç sahibi aileleri tespit eden Hidayet Hoca, Ramazan ayında infakı oldukça güzel sergiledi. Hidayet Hocamın Ramazan ayında gerçekleştirdiği güzel hizmetlerin bazıları şu şekilde; mahallesinde ihtiyaç sahibi 200 aileye geleneksel Konya pilavı ikram etti. Kimsesiz çocuklara iftar yemeği ulaştırdı. Mahalle sakinlerinin desteği ile kesilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bangladeş Arakan’da bulunan yetimhanlerde iftar yemeği verilmesini sağladı. Mahallesinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri ulaştırdı. Türk Kızılay Konya Kan Bağış Merkezi ile kan bağış organizasyonu yapılmasını sağladı. Mübarek Ramazan ayında bu güzel hizmetleri gerçekleştiren Selçuklu Merkez Camii imam hatibi ve cami cemaatinden Rabbim razı olsun inşallah. Bu güzel hocalarımızın sayılarının artması temennisiyle…

ŞEHRİN ÇOCUKLARI ALKIŞI HAK EDİYOR

Hafta sonu şehrimizde bir grup gönüllü ekip tarafından kurulan Şehrin Çocukları yine anlamlı bir çalışmaya imza attı. Şehrin çocukları yüzlerdeki gülümsemeye şahit oldu. Konya’da hayırda yarışan STK’ların yanında vatanını, bayrağını ve ülkesini seven Şehrin Çocukları olduğu sürece bu şehirde hiçbir çocuk hayallerine kavuşamamanın üzüntüsünü yaşamayacak. Bir şehirde çocukların yüzü gülüyorsa orada işler yolunda demektir sloganı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Şehrin Çocuklarını yürekten tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

HAYDİ KAN BAĞIŞINA

Kurulduğu günden bu yana Selçuklu’da garip gurebanın yardımına koşan Türk Kızılay Selçuklu Şubesi bu Ramazan’da da gerçekleştirdiği çalışmalarıyla hayırseverlerden tam not alırken, ihtiyaç sahibi ailelerin de yüzlerini güldürdü. Türk Kızılay Selçuklu Şubesi düşen kan stoklarına karşı bugün ve yarın şube önünde gerçekleştireceği Kan Bağış Etkinliği ile örnek çalışmasını sürdürecek. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde belirtildiği üzere kan vermeye gelecek olanlar SMS ile kısıtlamadan muaf sayılacak. Verilen 1 kan, kurtarılan 3 can! Selçuklu ilçesinde Türk Kızılay Selçuklu Şubesi’nin güzel çalışmalara imza atmasından ötürü Şube Başkanı Zekeriya Kartal’ı, Yönetim Kurulu Üyelerini ve gönüllülerini kutluyorum. Sağlığı yerinde olan kıymetli okurlarımı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.

ATİKER DE LUXE TEBRİKLER

Ülkemizi ve dünya etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle toplu iftar organizasyonları yapılmazken düğünlere de ara verildi. Konya’da düğün pilavı denilince akıllara gelen Atiker De Luxe Toplantı ve Düğün Merkezi geçtiğimiz Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da özenle hazırladığı geleneksel Konya pilavını iftar sofralarına getirdi ve getirmeye de devam ediyor. Yaptığı konsept ile sektöründe diğer firmalara da örnek olan Atiker ailesini tebrik ediyorum. Bu vesileyle işletme sahipleri Hidayet Atiker ve Tayyar Sami Atiker başta olmak üzere Atiker De Luxe çalışanlarını kutluyorum. Konya Pilavı Sipariş Verip Kendinizi Düğünde Hissedin!