Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) düzenlediği Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. Girişimcilik Ödülleri bu yıl 3-4 Kasım tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlendi. 80 projenin yer aldığı sergi alanları, yaklaşık 40 konuşmacının bulunduğu geniş kapsamlı zirve programı Konya'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Selçuklu Kongre Merkezinde seçilen firmalar ve projeler, stantlarda yer alarak girişimciler ve vatandaşlarla buluştu.

BEETİNG SAYESİNDE ETKİNLİKLER ARTIK DAHA VERİMLİ

Beeting Kurucu ortaklarından Safa Merve Taşcı, projelerinin iş etkinliklerini ve iş toplantılarını tek bir platform üzerinde toplayan mobil uygulama olduğundan bahsederek, kişinin herhangi bir toplantısı olduğunda Beeting’ten takip edebileceğini belirtti. Taşcı, “Aynı zamanda bu toplantılarınızın yanı sıra katıldığınız fuar, konferans gibi etkinliğin katılımcılarını görebiliyorsunuz, onlarla iletişim kurabiliyorsunuz. Uygulama yapay zekayla sizin toplantı geçmişinizi bildiği için de size göre insanları önerebiliyor. Böylelikle o etkinlikten daha verimli bir şekilde ayrılmanızı sağlıyor. Yaptığınız tüm toplantıları kayıt altına alıyorsunuz ve üzerinden yıllar geçse de yeniden bakabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDA DA OLSANIZ ARTIK ARAZİNİZ SUSSUZ KALMAYACAK!

ESULAR Firma Koordinatörü Utku Boztosun, akıllı sulama sislerimi yapan yerli bir firma olduklarını dile getirerek yazılıma kadar her şeyin kendilerine ait olduğuna dikkat çekti. Utku Boztosun, “Sadece sulamayla ilgili değil, su yönetimiyle ilgili de çalışmalarımız var. Saha çözüm ekiplerimiz var. Tarımsal, peyzaj, endüstriyel alanda hareket ediyoruz. Dünyanın en büyük sorunu su ve enerji olduğu için en iyi verimi, bitkiye ihtiyacı olduğu suyu olması gerektiği şekilde, minimum personel gideriyle, uzaktan kablosuz yönetmek amacımızdı, yaptık. Bizim cihazlarımız kablosuz olarak çalışmaktadır. Projemiz sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun arazinizi sulayabiliyorsunuz. Sensörler aracılığıyla uzaktan her türlü veriyi alabiliyoruz ve gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Sürdürülebilirlik, fiyat ve teknik özellikler açısından iddialıyız. Bu çalışmalarımızla dışa bağımlılığı azaltıyoruz” diye konuştu.

Konya'da minibüsle çarpışan TIR sürücüsü kaçtı! Konya'da minibüsle çarpışan TIR sürücüsü kaçtı!

BÜTÜN HİKAYE ANNELERİYLE BAŞLADI!

ENHASYA Bilimsel Ürünler Sanayi ve Ticaret Şirketinin Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Çirci, hareketi kısıtlı bireyler için yatak ürettiklerini ve bu kişilerin, bir başkasına muhtaç olmadan kendi başına ihtiyaçlarını giderebileceği bir yatak tasarımı yaptıklarını kaydetti. Çirci, “Bu yatağın kullanımı, standart hastane yataklarıyla birebir aynı işlemi sağlıyor. Yatak; koltuk, tekerlekli sandalye, tuvalet ve duş olarak da kullanılabiliyor. 2008 yılında annem beyin ameliyatı geçirmişti. O süre zarfında annem 6 ay kısmi felç kaldı. Biz bu noktada yaşadığımız zorlukları gördüğümüz için, “hep annemizi tuvalete götürüyoruz, tuvaleti neden annemize getirmiyoruz” dedik ve ortaya bu ürün çıktı. Ayrıca yatak projemizle birlikte İstanbul TEKNOFEST’te Engelsiz Yaşam kategorisinde birinciliğimiz var” dedi.  

BU YOLDA ÇOK BÜYÜK SIKINTILARLA KARŞILAŞTIK AMA PES ETMEDİK

SEMRUK Teknoloji Anonim Şirketinin kurucu ortaklarından ve aynı zamanda diş hekimi Kaan Sağtaş ise şunları kaydetti: “Cumhuriyet TEKNO KENT’tin de desteğiyle, sağlıkta yapay zeka alanında faaliyetlerimizi yürütüyoruz. TEKNOFEST’te 2 sene üst üste sağlıkta yapay zeka alanında yarışmalara katıldık ve belli dereceler elde ettik. Sonrasında bu konuda girişimciliğe de yöneldik. Projemizde; diş hekimlerinin kullandığı radyo grafiker üzerinde yapay zeka ile analiz yapıp hastalık alanlarını, tedavilerini, diş numaraları ve etiketleriyle beraber hastaya ve hekime raporluyoruz. Böylece daha hızlı, standart ve güvenilir bir karar destek mekanizması sunmuş oluyoruz. Bu yolda çok büyük sıkıntılar ve engellerle karşılaştık. Ama hiçbir zaman pes etmedik.”

ABDULLAH BAŞYEMENİCİ

Editör: Tuba Kaya