TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ KONYA’DA HAYAT BULUYOR
Sosyal belediyecilik ve engelsiz yaşam projelerinde Türkiye’ye model olacak dev bir yatırım Konya’da resmen hizmete girmeye hazırlanıyor. Karatay Belediyesi öncülüğünde büyük bir titizlikle inşa edilen ve tamamlanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne devredilerek işletilmeye başlanan Karatay Engelli Aktif Yaşam Merkezi, açılış için gün sayıyor. Kendi alanında ülkemizin en büyük, Konya’nın ise ilk merkezi olma ünvanını elinde bulunduran bu muazzam tesis, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacak.
BAKAN GÖKTAŞ’IN KATILIMIYLA DEV AÇILIŞ TÖRENİ
Konya’nın sosyal hayatına ve engelli bireylerin toplumsal entegrasyonuna devasa bir katkı sunacak olan merkezin açılışı, devletin zirvesini ve Konyalıları bir araya getirecek. Karatay Engelli Aktif Yaşam Merkezi ile merkez çevresinde özel olarak tasarlanan Engelsiz Yaşam Parkı’nın resmi açılış töreni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek. Bakanlığın engelli politikalarına ve vizyon projelerine tam uyum sağlayan bu dev kompleks, törenin ardından bölge halkının ve tüm özel bireylerin kullanımına tamamen sunulacak.
ENGELLERİ KALDIRAN YAŞAM MERKEZİ VE ÖZEL PARK ALANI
Karatay Engelli Aktif Yaşam Merkezi, sadece kapalı alanlarıyla değil, çevre düzenlemesiyle de göz dolduruyor. Bireylerin sosyal, kültürel, sanatsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sunacak modern atölyelerin, eğitim salonlarının ve sosyal donatıların yer aldığı merkezin hemen yanı başında kurulan Engelsiz Yaşam Parkı da açılışla birlikte hizmete girecek. Özel gereksinimli çocukların ve yetişkinlerin hiçbir engelle karşılaşmadan, güvenli ve huzurlu bir ortamda vakit geçirebilecekleri şekilde tasarlanan bu park, yeşil alanları ve engelsiz oyun gruplarıyla Konya’nın en özel cazibe merkezlerinden biri olacak.




