Edebiyat tutkunlarının her yıl sabırsızlıkla beklediği dev kültür buluşması için perde bir kez daha aralandı. Şehrin kültürel kimliğine ve okuma alışkanlığına devasa katkılar sağlayan geleneksel organizasyon, on üçüncü kez edebiyat sevdalılarını aynı çatı altında buluşturuyor. "Okumadığın Gün Karanlıktasın" sloganıyla yola çıkan dev etkinlik, Selçuklu Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde kapılarını ziyaretçilere açarak büyüleyici bir atmosfer oluşturdu. İlk günden itibaren her yaştan okurun akınına uğrayan fuar alanı, edebiyat dünyasının önde gelen isimleri ile okurları doğrudan buluşturan köprü görevini üstleniyor.

SEÇKİN YAYINEVLERİ VE BİNLERCE ESER OKURLARI BEKLİYOR

Anadolu’nun en büyük edebiyat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen organizasyon, bu yıl oldukça zengin bir katılımcı profiliyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 116 saygın yayınevi, en yeni yayınlarını, klasikleri ve araştırma eserlerini stantlarda okurların beğenisine sunuyor. Fuar alanını gezerek yayıncılarla sohbet eden ve ziyaretçilerin heyecanına ortak olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentin kültür yaşamını canlı tutan bu mekanı adım adım inceledi. Gençlerin ve çocukların kitaplara gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, organizasyonun her yaş grubuna hitap edecek detaylarla titizlikle kurgulandığına vurgu yaptı.

Eğitici atölyelerden çocuklar için hazırlanan özel etkileşim alanlarına kadar her şeyin düşünüldüğü kompleks, on gün süresince tam anlamıyla bir kültür festivali havasında geçecek. Başkan Altay, kentin düşünce ve edebiyat iklimini besleyen bu dev buluşmaya tüm edebiyat dostlarını davet ederek, stantlardaki coşkunun gün boyunca katlanarak sürmesini temenni etti.

Whatsapp Image 2026 10 17 At 11.35.45 (2)-1

ÜNLÜ YAZARLAR VE AKADEMİSYENLER SÖYLEŞİLERLE SAHNEDE

Organizasyon boyunca sadece kitap satışı yapılmayacak, aynı zamanda Türkiye'nin fikir ve edebiyat dünyasına yön veren 147 değerli kalem okurlarıyla doğrudan iletişim kurma imkanı bulacak. Etkinliğin ilk dakikalarından itibaren düzenlenen imza günleri ve paneller, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Söyleşi salonlarını dolduran ziyaretçiler, hayranı oldukları yazarlardan imzalı kitap alma ve merak ettikleri soruları yöneltme şansı yakaladı.

Fuarın ilk saatlerinde edebiyat ve düşünce dünyasının tanınan simaları İlhan Süreyya Sırma, Ahmet Haldun Terzioğlu, Musa Mert, Mete Yarar, Sinan Akyüz, Nuh Albayrak ve Sertaç Abi okurlarıyla unutulmaz sohbetler gerçekleştirdi. Takip eden günlerde ise Bahadır Yenişehirlioğlu, Furkan Çalışkan, Kaan Murat Yanık, Turgay Güler, Halil Ürün, Alper Gencer, Fatih Duman, Şengül Yiğit, İsmail Hakkı Aydın, Serhat Yabancı, Sadık Yalsızuçanlar, Mehmet Ali Bulut, Gri Koç, Coşkun Başbuğ, Fatih Gültekin, Halit Ertuğrul, Kemal Özer, İskender Cüre, Zekeriya Efiloğlu, Ali Ayçil, Saliha Erdim, Zafer Duygu, Tarık Tufan, Fulya Öztürk-Türker Akıncı, Erkan Göksu ve Yücel Arzen gibi çok sayıda saygın isim fuar takvimindeki yerini alarak kitapseverlerle buluşmayı sürdürecek.

ÖĞRENCİLERDEN VE KİTAPSEVERLERDEN TAM NOT

Günün erken saatlerinden itibaren fuar alanını dolduran öğrenciler ve edebiyat meraklıları, aradıkları her türlü kaynağa kolayca ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadı. Arkadaşlarıyla birlikte stantları gezen genç kursiyerler ve öğrenciler, sevilen yazarlarla tanışıp fotoğraf çektirme imkânı buldukları için son derece heyecanlı olduklarını dile getirdi. Şehrin merkezinde böyle kapsamlı bir organizasyonun hayata geçirilmesinden memnuniyet duyan ziyaretçiler, sunulan geniş imkânlar ve zengin içerik sebebiyle düzenleyen kurumlara takdirlerini sundu.

Konya’nın sınırından muhteşem manzara; doğa çiçeklere büründü
Konya’nın sınırından muhteşem manzara; doğa çiçeklere büründü
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 10 17 At 11.35.45 (1)

25 EKİM'E KADAR ZİYARETE AÇIK OLACAK

Kitap tutkunlarını bir araya getiren bu büyük buluşma, 25 Ekim Pazar akşamına kadar kesintisiz bir şekilde ziyaret edilebilecek. Kültür, sanat ve edebiyat dolu saatler geçirmek isteyen vatandaşlar, Selçuklu Kongre Merkezi’nde sabah saat 10.00 ile gece 22.00 arasında fuar alanını ziyaret edebilecek. İmza günleri, panel sunumları, çocuk etkinlikleri ve imza söyleşileriyle dolu dolu geçecek olan bu süreç, kentin sosyal ve kültürel atmosferine damga vurmaya devam edecek.

Kaynak: KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN SERVİSİ