İki gün süren program kapsamında Bozkır’ın Bilgesi Cengiz Aytmatov başlığıyla iki; Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu Başlığıyla üç; Medeniyetimizin Dirilişi Sezai Karakoç başlığıyla da bir adet olmak üzere toplam altı panelin gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Üyesi ve Konya İl Koordinatörü Atilla Yaramış’ın sunumuyla gerçekleşen programın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Büyük konuşmasında okuyan, düşünen ve üreten bir gençliğin ülkemizi daha ilerilere taşıyacağından şüphe duymadıklarını, bilgi ve teknoloji çağı olarak nitelenen günümüz dünyasında, kendi öz değerleriyle barışık, sağlam karakterli bir neslin yetişmesi adına yürütülen tüm çalışmaları çok önemli bulduklarını belirterek Anadolu Mektebini de bu çerçevede gördüklerini ifade etti. Konya’nın, Anadolu Mektebi'nin çok canlı olduğu şehirlerden biri olduğunu söyleyen Büyük, Konya’da şimdiye kadar yedi farklı yazarla ilgili çok sayıda yerel programın düzenlendiği gibi iki büyük bölgesel programa da ev sahipliği yapıldığını ifade etti. Türkiye Yazarlar Birliği ile ortak bir faaliyet olarak Anadolu Mektebi öğrencilerine 2020 Şubat’ta yüz yüze derslerle başlayan, daha sonra çevrimiçi olarak devam ettirerek tamamlanan bir “Yazarlık Atölyesi” imkânının da sunulduğunu sözlerine ekledi.

2 gün boyunca çevrimiçi yöntemle süren programlara Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı ve Tarım eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Hasan Kavgacı, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, ilçe milli eğitim müdürleri, ülkemizin farklı şehirlerinden öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim