üretmek amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Konya Valisi İbrahim Akın, mahalle muhtarlarıyla Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Mahallelerin mevcut durumunun ve vatandaşların taleplerinin doğrudan birinci ağızdan dinlendiği kritik buluşmada, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi mesajı öne çıktı.

Whatsapp Image 2026 08 14 At 15.21.09

"MUHTARLARIMIZ DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ EN GÜÇLÜ KÖPRÜDÜR"

Selçuk Üniversitesi’ne 800 yataklı yeni kompleks geliyor!
Selçuk Üniversitesi’ne 800 yataklı yeni kompleks geliyor!
İçeriği Görüntüle

Toplantıda yaptığı konuşmada muhtarların üstlendiği kritik role dikkat çeken Vali İbrahim Akın, mahallelerdeki ihtiyaçların yerinde tespit edilmesinin ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmesinin önemini vurguladı. Muhtarların yerel yönetim vizyonundaki yerine değinen Vali Akın, vatandaşlar ile kamu kurumları arasında muhtarların üstlendiği iletişim ve koordinasyon görevinin, hizmet kalitesini doğrudan artırdığını ifade etti.

ALTYAPIDAN GÜVENLİĞE BİRÇOK ALAN MERCEK ALTINA ALINDI

Basına kapalı olarak devam eden değerlendirme sürecinde mahallelerin güvenlik, altyapı, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler gibi temel alanlardaki gereksinimleri detaylıca ele alındı. Muhtarların ilettiği görüş, talep ve öneriler tek tek not edilirken; sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulması adına ilgili tüm kamu kurumlarıyla tam bir koordinasyon içerisinde gerekli çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ