KTÜN, toplamda 3 birincilik , 2 üçüncülük ve 3’de farklı kategorilerde olmak üzere 8 ödül kazanarak teknoloji ve inovasyon alanındaki gücünü bir kez daha gösterdi. Birincilik ödülü kazanan takımlar arasında SANCAKTAR, GÖRÜŞNET ve UAC- Team SGM yer aldı. SANCAKTAR takımı, yenilikçi bir İHA platformu ve kontrol merkezi tasarımı ile dikkat çekti. Tasarladıkları sistem, üçlü görev yapabilen İHA’ları aynı anda taşıma kapasitesine sahip gelişmiş bir platform olarak büyük beğeni topladı. SANCAKTAR takımı Arş. Gör. Muhammet Mustafa Tozlu Danışmanlığında, Takım Sorumlusu Mehmet Doğan Uyanık, Takım Üyeleri Öğr. Gör. Mehmet Celalettin Ergene, Murathan Acı, Abdulmelik Göymen, Mustafa Dirican ve Muhammet Sait Yılmaz birincilik ödülünün yanı sıra TUSAŞ özel ödülü ve danışmanlık birincilik ödülünün de sahibi oldu.

Yakın hava savunma sistemi  Levent, ilk testi başarıyla geçti Yakın hava savunma sistemi Levent, ilk testi başarıyla geçti

GÖRÜŞNET projesi ise kimya ve malzeme mühendisliğinde bir devrim niteliği taşıyor. Takım, cam yüzeyler için mikro seviyede nüfuz eden ve hidrofobik (su itici) özellik kazandıran yeni bir kimyasal kaplama materyali geliştirdi. Bu yenilikçi malzeme, sanayide birçok alanda kullanılabilecek potansiyele sahip. KTÜN Kimya Mühendisliğinden Doç. Dr. Mehmet Gürsoy’un danışmanlığını yaptığı projenin sahibi Buse Tuna başarılı çalışması ile ödüle layık görüldü. Birincilik alan bir diğer takım olan UAC-Team SGM, beş adet insansız hava aracının (İHA) birbirleriyle senkronize bir şekilde iletişim kurarak görevleri yerine getirdiği projeleriyle öne çıktı. İHA'ların bu düzenli ve uyumlu çalışması, takımın ödüle layık  görülmesini sağladı. Takım üyeleri, kaptan Uğur Taşkuyu, kaptan yardımcısı Selahattin Can Aydın, Yazılımcı Ahmet Melih Şenol, Tuğba Arıyan ve Emine Adatepe, mekanik Osman Konkan olmak üzere birincilik ödülünün sahibi oldu. Üçüncülük ödüllerinde Harita Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Dr. Behlül Numan Özdemir danışmanlığında EfsunTek Takımı üyeleri Aysel Banu Tekdamar, Barış Kokulu, Makbule Zehra Özetçi, Akıllı WiFi Kapsama Alanı Yarışmasında teknolojik çözümleriyle üçüncülük elde ederken, Serhat Yapıcı da bireysel olarak katıldığı Pardus Hata Yakalama ve Öneri Yarışmasında başarı göstererek üçüncü oldu. AI Lab- NPC AI Takımı Ulaşımda Yapay Yarışmasında ise Yenilikçi Yazılım Ödülünün sahibi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Sait Ali Uymaz ve Doç. Dr. Ersin Kaya danışmanlığında Takım Kaptanı Nurullah Kurnaz ve takım üyeleri Hikmet Eren İşaşır, Muhammed Bedir Ağdemir, Seyyit Mehmet Selvi’nin oldu. Elde edilen büyük başarıda, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Platformu, Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi ve Selçuklu Gençlik Merkezi’nin de katkısı büyük oldu.

KTÜN REKTÖRÜ PROF. DR. OSMAN NURİ ÇELİK’TEN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik yaptığı konuşmada, “Bu yıl Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST bize her zaman olduğu gibi yenilikçilik, yaratıcılık ve mühendislik yeteneklerinizi sergilemek için yine mükemmel bir platform sağladı. Yarışlara katılan takımlarımız da azim ve kararlılıkla yürüttükleri süreçlerin sonunda oldukça kıymetli sonuçlar elde ettiler. Konya Teknik Üniversitesi öğrencileri her zaman yalnızca  TEKNOFEST’te değil katıldıkları her yarışmada aynı heyecanla denemeye ve üretmeye önem verdi. Hepsiyle gurur duyuyorum” dedi.

REKTÖR ÇELİK, “TEKNOLOJİNİN GÜCÜ, GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRMEDE BÜYÜK BİR ROL OYNUYOR”

KTÜN Rektörü Çelik, “ Elde edilen bu başarılar kişisel çabanın ve aynı zamanda üniversitemizin bilgiye, öğrenmeye ve yeniliğe olan bağlılığının bir yansımasıdır. Derece alan takımlarımızın başarıları hem bizi hem de ülkemizi gururlandırdı. Teknolojinin gücü, geleceğimizi şekillendirmede büyük bir rol oynuyor. Öğrencilerimizin bu alandaki katkıları,  yarının dünyasını inşa etmede önemli bir adım olacak. Elde edilen bu başarıda sevgili öğrencilerimizi, emeği geçen tüm akademik danışmanlarını ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Başarıları daim olsun, hepsiyle gurur duyuyorum” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ