7-11 Nisan tarihleri arasında Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan dev organizasyon, yerli ve yabancı pek çok katılımcıyı ağırlamaya hazırlanırken, katılımcı listesinde yer alan bir isim vatandaşların tepkisini çekti.
SEKTÖRÜN KALBİ KONYA’DA ATACAK
Türkiye’nin yanı sıra küresel tarım piyasasının üretici, tüketici ve aracı kurumlarını buluşturacak olan fuar, sektördeki son teknolojik gelişmelere ev sahipliği yapacak. Katılımcı firmalar için yeni ithalat ve ihracat kapılarının aralanacağı organizasyon, ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında stratejik bir platform sunmayı hedefliyor. Birçok ülkeden temsilcinin yer alacağı fuarda, tarımsal verimliliği artıracak inovasyonların tanıtılması bekleniyor.

İSRAİLLİ MARKAYA BOYKOT TEPKİSİ
Fuarın hazırlıkları sürerken, İsrail menşeli teknoloji iştirakleri bulunan Allflex isimli firmanın da katılımcılar arasında yer alacak olması kamuoyunda infiale yol açtı. Gazze’de yaşanan insani dram nedeniyle İsrail ile ticari bağların tamamen koparılması gerektiğini savunan vatandaşlar, Konya gibi hassasiyetleri yüksek bir şehirde bu markanın yer almasına sert tepki gösterdi. Sosyal medya ve yerel platformlarda yükselen sesler, fuar yönetimine "boykot" çağrılarını yineledi.

VATANDAŞLAR BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI
İsrail markalarının Türkiye’deki organizasyonlar aracılığıyla ticaret alanı bulmasından rahatsızlık duyan vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Gazze’deki zulme dikkat çeken bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları, Türkiye’den İsrail’e ticaret kapısı aralayacak hiçbir organizasyonda bu ülkeye ait markaların yer almaması gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşlar, yerel ve ulusal düzeyde sergilenen duruşun fuar alanında da kararlılıkla sürdürülmesini talep ediyor.
TEPKİLER SONUÇ VERDİ, FİRMA KATILIMCI LİSTESİNDEN ÇIKARILDI
Yetkililer katılımcı listesinde ismi bulunan ve İsrail firması olan Allflex ismiyle fuara katılacak olan firmanın katılımcı listesinden çıkarıldığını açıkladı.




