Kafalarda dolaşan bir soru işareti ve dilden dile günden güne yayılan bir söylenti var...

Söylenti şu: 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmasaydı, Konya'nın yerel siyaseti yeniden şekillenecek; AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarının yapısında köklü bir revize yapılacak...

Aynı söylentiyle paralel doğrultuda kafalarda dolaşan soru işaretinin önünü dolduran cümle ise, bu söylentilerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı yönünde.

Yani AK Parti Konya İl Teşkilatı'nda yeni bir döneme girilecek mi, girilmeyecek mi?

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ile Konya basınının genel olarak ilk zamanlarda yıldızları pek barışmadı...

Karşılıklı pek çok neden sunabilmekle birlikte genel gerekçe 7 Haziran seçimleri öncesinde il teşkilatının Konya basını ve Konyalılara uzak oynadığı yönündeki algıydı...

7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki süreç ise AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile Konya basını ve Konyalılar açısından aslında tam bir yenilenme süreci oldu diyebiliriz...

Geçmişte yapılan hatalardan sadece AK Parti Konya teşkilatları değil, Konya basını ve Konyalılar da dersini aldı. Ezberini de iyi bir şekilde yaptı. 

Madem dönem dönem küçük cümlelerle özet geçiyoruz, bir dönem de 1 Kasım sonrasından 15 Temmuz'a kadar gelinen sürece ayırmak gerekiyor. 

Bu zaman diliminde ise alınan derslerin ve yapılan ezberlerin uygulamasına geçildi. AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Konya basını ile sıklıkla biraraya geldi. Aradığınız zaman ulaşılan, arayıp hal hatır soran, iktidar partisinin il başkanına yakışan durum en nihayetinde oluşmuş oldu. 

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından AK Parti Genel Merkezde de yapısal değişikliğe gidilmişti. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından genel merkez yönetimi yeniden şemalandı. 

Bu süreçte yine Konyalı bir isim olan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti'de Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 

Zaten içinde Konya'nın bulunmadığı bir siyasi hareket veya siyasi oluşum şimdiye kadar olmadı, bundan sonrasında da böyle bir oluşumun var olacağını düşünemiyorum.

Belki de İl Başkanlığı yaptığı dönemde ile küstürülmüş bir Ahmet Sorgun vardı...

Sanmam, ahdaç almak, 'siz beni küstürmüştünüz' üzerinden hareket etmek gibi bir mantıkla hareket edeceğini...

Ahmet Sorgun'un siyasi kişiliğini de kimliğini de tecrübesini de bilir, ona göre konuşur, ona göre söyleriz. 

Ama şu da bir gerçek ki, Konya'daki siyasi yapı değişecek ve taşlar yeniden oturacaksa, Ahmet Sorgun isminin ağırlığı bu noktada kendisini gösterecektir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim Cuma günü Konya'ya gerçekleştireceği ziyaret sadece temel atmalar ve açılışlardan ibaret olmayacaktır. 

Artık Konya gözünü açtı değerli okurlar. Bu bahsettiğim konuları ben gökten zembille indirmedim. Sizden aldıklarımı size veriyorum o kadar...

Bu konular da Konya'da herhangi bir kahvehanede bile konuşulan ve tartışılan konular. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya ziyaretinde Konya teşkilatına şöyle bir bakacağına dair bakış açısını geliştiren de yine bu şehrin insanları. Paralel yapı ile mücadele kapsamında Konya'daki (belediyeleri de dahil ederek) teşkilat şemasında neler olur, dokunulur mu, dokunulmaz mı, 2017'de yapılması muhtemel olan seçimlere kadar bu şekilde devam edilmesi beklenir mi, ya da teşkilatı değiştirerek Konya'yı 2017'de yapılacak muhtemel bir mahalli seçime hazırlamak düşüncesi mevcut mu bilmiyoruz. 

Ezcümle, Konyalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya ziyaretinde temel atma ve açılış programlarının haricinde perdenin diğer tarafında da bir dizi çalışmalar yapacağını düşünüyor.