Geçtiğimiz cuma günü Konya tarihî anlara bir kez daha şahit oldu. Şehir, ülke ve Konya sevdalısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konya’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde “2023’e Doğru Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye” programında bakanlığının Konya projelerini açıkladı. Bakan Kurum Konya’ya her geldiğinde müjdeler ile geliyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilçe belediye başkanları tarafından iletilen Konya projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi için büyük gayret ve özveri ile çalışıyor. Konyalılar olarak başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere korona virüs ile mücadelede destan yazan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile Konyalılar olarak gurur duyuyoruz.

Bakan Kurum'un Konya’ya müjdelerini değerlendirmeden önce program ile ilgili görüşlerimi de aktarmak istiyorum. AK Parti, MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakını biliyoruz. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmalarında BBP'nin ismini anmıyor. Konya’da da yapılan milletvekilliği seçimlerinde BBP kontenjanında İl Başkanı Osman Seçgin seçimlere katılmıştı. Programda AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmalarında Bakan Kurum'a teşekkür eden İl Başkanları Cumhur İttifakına bir kez daha dikkat çekti. Ancak bu programda ismi anılmasa da BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin ve BBP Konya yöneticilerinin olmamasını garip karşıladım. Umarım Konya’da da Konya için yapılan ya da yapılacak programlarda BBP Konya İl Başkanı ve yöneticilerini de görmek isteriz. BBP Cumhur İttifakının neresinde?

Bir diğer garipsediğim olay ise programda Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, Selman Özboyacı ve Halil Etyemez vardı. Ancak Konya için çok önemli olan bu programda Konya’ya uzun yıllar Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş, şimdi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan Tahir Akyürek'i gözlerim aradı. Umarım Sayın Akyürek’i Konya’yı ilgilendiren programlarda görürüz. Tahir Akyürek'in Konya fikirlerinin Konya için değerli olduğunu düşünüyorum. Yine programda MHP Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve Esin Kara’nın olmasını da beklerdim.

Bakan Murat Kurum tarafında Konya’ya müjdelenen projeler:

1.Konya'daki eski stadın yerine 108 bin metrekarelik alanda Meram 2.Etap Millet Bahçesi kazandıracak. Konya’nın da içerisinde olduğu bin 700 kilometrelik bisiklet yolu yapımı başladı. Böylece Konya’da hâlihazırda 320 kilometre olan mevcut bisiklet yolu ağı 2,5 katına yani 786 kilometreye çıkacak. Sosyal konut projesi kapsamında Konya’da 4 bin 53 yeni konut inşa edilecek. İlçelerin de dâhil olduğu bu konutların merkezdeki adresi ise Ardıçlı. Mevlana Çarşısı, Altın Çarşı dönüşüm projesinin çalışmaları başladı. Şükran Mahallesinde inşaat ihalesi gerçekleşecek.

SAĞLIK SEN KONYA’DAN BASINA SANSÜR

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nde tartışmalı bir şekilde yürütülen seçimli genel kurul süreci, nihayet varılan uzlaşmayla pazar günü yapılabildi. Bir otelde gerçekleştirilen Seçimli Genel Kurul’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ve Sağlık-Sen Konya delegeleri ile üyeleri katıldı. Uzun zamandır tartışmalara neden olan ve yapılamayarak mahkemelere taşınan Sağlık-Sen Konya Şubesi’nde bir aday üzerinde uzlaşılmasıyla seçimler nihayet yapılmış oldu. Ben de görev aşkı ile pazar günü kongrenin yapılacağı otele ulaştım. Program saatini beklemeye başladım. Sendika üyeleriyle gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Buraya kadar her şey güzeldi. Protokolün salona girmesinin ardından Divan belirlendi ve Kongre saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile devam etti. Divan Başkanı İstiklal Marşı’nın ardından basına teşekkür ederek, kongrenin basına kapalı olacağını ifade etti.

Basının Konya’daki bir sendikanın seçimlerini takip etmesinin istenmemesi kafaları karıştırdı. Ben oraya seçimi hem takip etmek hem de uzun süre Konya kamuoyunun merak ettiği seçimi haberleştirmek için gitmiştim. Zaten kongreye katılan delegelerin yüz ifadesi ve eski başkan ve seçim döneminde aday olarak çıkan adayların ise yüzlerinde olsa da kurtulsak ifadeleri vardı. Bu arada basına engel olan Divan Başkanı keşke kamuoyundan gizlediği kongreyi sosyal medya adresinden canlı yayın yapan eski başkana da engel olsaydı. Sağlık-Sen üyelerine açık çağrım; haklarını savunan sendika üyelerini tekrar gözden geçirsinler. Bu gidişle Sağlık-Sen Konya Şubesi Konya’da haber yaptıracak basın kuruluşu bulamayacak. Umarım yeni seçilen Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı bu konuların düzelmesi için çaba harcar.

Baki selamlar…