Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri, bu yıl 14 – 23 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Bu tarihler arasında Konya hem dolu dolu bir kültürel faaliyete ev sahipliği yapmış olacak hem de Konyalılar özellikle kitapseverler kitaba doymuş olacak.

Konya Kitap Günleri; çok sayıda imza günü, konferans, şiir dinletisi, söyleşi gibi çok sayıda etkinlikle Konya’nın kültür ve sosyal hayatına önemli bir renk katacak ve özellikle gençliğimizin kitaba olan ilgisini arttıracak.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Konya Kitap Günlerinde milyonlarca kitap, yüzlerce seçkin yayınevi ve çok sayıda yazar yer alacak.

Bu önemli faaliyete Konya dışından çok önemli ve tanınan isimlerin katılacak olması ve bu isimlerin hem kitaplarını imzalamak hem de söyleşi yapmak üzere şehrimizde olmaları Konya’ya artı değer kazandıracaktır.

Bu isimlerin yanında tabi ki Konyalı yazarların da bu etkinlikte yer almasını bekliyor, arzu ediyoruz. Konyalı yazarların yer alacağı ve kitaplarını sergileyecekleri stantlar TYB Konya Şubesi’nin ve Selçukya Kültür Sanat Derneği’nin stantlarıdır. Bu sebeple TYB Konya Şubesi’ne ve Selçukya Kültür Sanat Derneği’ne geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda da stant tahsis edilmelidir ki Konyalı yazarlar kitaplarını sergileyebilsinler.

Kitap Günleri deyince akla hemen kitap okuması geliyor. Kitaplar okunmak içindir. Ne kadar çok kitap okunursa okunsun kitaba doyulmaz. Kitap aydınlıktır, okunmaz ise aydınlıktan mahrum olmak ve karanlıkta kalınmış demektir. 

Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir.

Konya, Selçuklu Medeniyeti’nin başkentidir.

Konya, Osmanlı Medeniyeti’nin en önemli merkezlerinden birisidir.

Konya; Mevlânaların, Sadrettin Konevilerin, Şemsi Tebrizilerin ve daha nice Allah dostu ve velilerin yurt edindiği ilim ve irfan merkezidir.

Konya, Türk - İslâm Medeniyeti’nin çizgilerini en güzel şekilde bünyesinde barındıran bir şehirdir.

Bu özellikleri ile kitapların sergilendiği kitap günleri en çok Konya’ya yakışır.

Kitabın gündeme gelmesi, kamuoyunda sürekli konuşulur olması ve yeni nesillerimizin kitapla tanışıp kaynaşması böylesi günlerin gerçekleştirilmesi ile mümkündür.

Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Kitap; hava gibi, su gibi, ekmek gibi önemli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaçtan yeterince yararlanmayanlar, zarardalar demektir. Zira, insanın manevi yapısı ve ruhu kitaba şiddetle ihtiyaç duymaktadır.  Bu ihtiyaç giderilmediği takdirde insan manevi olarak çok tehlikeli hastalıklara yakalanmış olur.

Büyükşehir Belediyemizin, insanımızı bu ruhi hastalıktan uzak tutmak ve oldukça önemli olan kitapla bir araya getirmek, buluşturmak amacıyla düzenlediği Konya Kitap Günleri tarifi imkânsız derecede çok büyük bir hizmettir. Zira asıl hizmet insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımda en büyük aracı kitaptır.

İyi insan yetiştiremeyen toplumlarda, yapılan diğer maddi hizmetlerin devamı da o hizmetlerin takdiri de mümkün olmaz. Zira ahlâk, iyilik ve güzellikle donatılamayan insanlar maddi hizmetlerin kıymetini bilmedikleri gibi onları kısa sürede tahrip ederler. Maddi hizmetlerin takdir edilmesi ve devamı, manevi yönden güçlü toplumlar yetiştirmekle mümkündür.

Diğer yandan Konya bir eğitim - öğretim şehri, Belediyelerimizin ve STK’ ların faaliyetleri ile her günü doya doya yaşayan bir Kültür şehridir. 

Böylesine, önemli bir medeniyet şehri, ilim irfan şehri, eğitim - öğretim şehri ve kültür şehri olan Konya’mızda kitap günlerinin düzenlenmiş olması, bu şehre yakışan, bu şehrin kimliğini ortaya koyan çok önemli bir faaliyettir.

Bu önemli faaliyeti düzenleyen ve her yıl gerçekleşmesini sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay beye, faaliyetin düzenlemesinde görev yapan Belediye Şirketi Turizm A.Ş. yöneticilerine ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.

Bendeniz de bu etkinlik kapsamında Çimke Yayınevi standında 16 Ekim Pazar günü saat 10.00 – 13.00 saatleri arasında, 18 Ekim Salı günü 13.00 – 16.00 saatleri arasında kitaplarımı imzalayacağım. Bunun yanında 18 Ekim Salı günü saat 13.00 de ‘Kitaplar ve Şiirlerle Tarih Yolculuğu’ konulu bir de söyleşim olacak.

Ayrıca şayet tahsis yapılırsa TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) ve Selçukya Kültür Sanat Derneği stantlarında da yer alacağım. Kitapsever dostlarla beraber olmak dileğiyle sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim.