Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Konya’nın ‘hoş kubbesi’ açıldı. İçerisinde çocuk ve yetişkinler için kütüphaneler, atölyeler, kafeterya ve ders çalışma alanlarının bulunduğu Hoşkubbe Millet Kütüphanesi, düzenlenen açılış töreniyle vatandaşların hizmetini açıldı. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Vali İbrahim Akın, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer, Selman Özboyacı, Latif Selvi, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya protokolü ve vatandaşlar katıldı.
FİKİRLERİN HARMAN OLDUĞU YUVA: KÜTÜPHANELER
Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu düsturunu anımsatarak Konya’daki belediyeciliğin de bu minvalde ilerlediğini ifade eden Vali İbrahim Akın, yeni neslin ihyasında kütüphanede emeği geçenlere teşekkür etti. Kütüphanelerin bütün zamanlarda kültürlerin en değerli hazineleri barındırdığına dikkat çeken Akın, “İşte kitap sayfalarına sığdırılmış binlerce hikaye ve insanlık tarihine yön veren bilgiler, şimdi burada bu kütüphanede bizleri bekliyor. Anadolu’nun her köşesinde kurulmuş hanlar, medreseler, camiler nasıl bir buluşma noktası olmuşsa kütüphaneler de fikirlerin harman olduğu bir yuva olmuştur.” dedi.
‘PROJE YARIŞTIRSINLAR, TAKDİR EDELİM’
Konya’daki belediyelerin hizmetlerine kaldıkları yerden devam ederken Konya ya da iktidar belediyelerini beğenmeyerek çamur atmaya kalkanlara da cevap veren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, belediye başkanlarının farklı gündemlerinin vatandaşların gündemini de kirlettiğini söyledi; şu ifadeleri kullandı: “Bolu Belediye Başkanı, Konya’nın ismini kullanarak adeta Konya’yı kötüledi. Belediyeciliği ceza kesmekten ibaret gören belediye başkanına diyorum ki, ‘Sizinle neredeyse aynı zamanda ve aynı yıl kadar görev yapan Karatay ilçe belediye başkanımız Hasan Kılca beyin yaptığının yarısı, hatta 4’te biri kadar proje ürettiyseniz sizi başarılı belediye başkanı olarak sayacak ve takdir edeceğim.’ Gelsin, yaptığı projeleri yarıştırsın!”
‘TARTIŞMALAR BEYHUDE, HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ’
Konya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Karatay’da, Mevlâna Türbesi yakınlarında açılışı gerçekleşen kütüphaneyi bir inşaat mühendisi gözüyle de değerlendiren Ak Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, şehrin tarihi dokusuna uygun ve medeniyeti yansıtan, ayrıca sade ve şık bir tasarımın tercih edildiği bir kütüphanenin Konya’ya kazandırıldığını ifade etti. Türkiye’deki siyaset anlayışının, ‘milleti için koşturmak’ olduğuna dikkat çeken Özboyacı, “22 yılda Türkiye’nin 81 ilinde, 977 ilçesinde ve 55 bin mahallesinde yani her bir karışında hizmet olarak vatandaşa sunuldu ve bu siyaset anlayışı artık Türkiye’nin çıtasını belirledi. Fakat çok üzülerek söylüyorum ki, bazıları hâlâ milletimizin derdiyle dertlenmek yerine hala kendi ikbal hesabının peşinden koşuyorlar. Türkiye’de bu tartışmalar beyhudedir. Cumhurbaşkanımız, milletimizin takdiri ile iradesiyle görev başındadır ve bizler de gördüğünüz gibi seçildiğimiz şehirlerde, belediye başkanlarımızla uyumlu bir şekilde şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
‘NE YAZIK Kİ BELEDİYE BAŞKANLARI DA POPÜLER KÜLTÜRDEN MEDET UMAR OLDU’
Konya’nın kadim bir şehir olduğunu vurgularken son 20 yılda yapılan hizmetlerle Anadolu ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri haline de geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, diğer alanlarda olduğu gibi belediyeciliğin de popüler kültürün bir parçası haline geldiğini aktardı. Geçmiş yıllarda bilgi birikimi olan kanaat önderlerinin oluşturduğu yerde, bugün popüler kültürün yer edindiğini aktaran Altay, “En çok takipçisi olanın, en çok beğeni alanın öne çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Dolayısıyla iyiyle kötünün karıştığı, popülerlerle doğrunun anıldığı ya da popüler daha öne çıktığı bir dönemde maalesef belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız da bu popüler kültürün etkisiyle bu tür işlerden medet ummaya başladılar. ‘Belediye’ dediğiniz şey, insanlara hizmet eder; belediye başkanı kişisel kariyer derdinde uğraşan insan değildir!” diye konuştu.
BELEDİYECİLİK GÖRSÜNLER, ÖRNEK ALSINLAR!
Konya’nın bu kapsamda belediyecilikte bir rol model olduğunu anımsatan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanında yürüttükleri çalışmaların bir kısmından ise şöyle bahsetti: “Anadolu’nun en büyük kitap günlerini, Filistin, Gazze ve Kudüs temasıyla ve ‘özgürlüğün için oku’ ifadesiyle yaptık.100 binlerce gencimiz Anadolu’nun en büyük kitap günlerinde bu etkinlikten faydalandı. Geçtiğimiz hafta 12. sınıf öğrenciler için burs miktarımızı bu yıl 4 bin TL’ye çıkardığımız ifade ettik, yaklaşık 100 milyon liralık bir kaynakla 12. sınıf öğrencilerimizin üniversite hazırlıkta kaynaklara ulaşımını sağladık. Öğrencilerimize dijital olarak da bir eğitim platformu aboneliği veriyoruz. Konya’nın kalbinde Türkiye’nin en güzel kütüphanelerinden birisini inşa ediyoruz. Bilgehanelerimizin sayısı 25’e Lise Medeniyet Akademisi’nin sayısı 9’a ulaştı.” dedi.
‘YARINI, BUGÜNDEN İNŞA EDİYORUZ’
Okumanın yalnızca bir eylem olmayarak bakış açısını güzelleştiren bir kaliteli yaşam sanatı olduğuna da dikkat çeken Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geçmişin zor şartlarından gelerek gençlerin şartlarını iyileştirme yolunda adımlar attıklarını ifade etti. Bu kapsamda ‘okuma’ anlamında gerekli olan koşulların sağlanması adına ‘ne gerekiyorsa’ yapma gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Kılca, “Bizler bugünden yarınları inşa etmek için çalışıyoruz; yarınlar çocuklarımızla ve gençlerimizle şekillenecek inşallah. Bugün de onlara yaptığımız her yatırımla, yarınları inşa ettiğimizi düşünüyoruz. Bunun bilincindeyiz. Bu düşünceyle görev devraldığımız günden bu yana ilçemizin derslik ihtiyacına katkı sunmak adına 16 yeni eğitim tesisi inşaa ettik; 187 bin öğrenciye 500 binin üzerinde kitap desteği verdik; 60 bin yeni birinci sınıf öğrencilerimize çanta ve kırtasiye desteği sunduk. Tüm okullarımıza TÜBİTAK popüler bilim yayınları kitaplıkları kurduk, ilçemizin 7 farklı noktasına kütüphaneler ve bilgehaneler açtık.” İfadelerini kullandı.
BEBEK KÜTÜPHANESİ BİLE VAR!
Açılışı gerçekleşen Hoşkubbe Millet Kütüphanesi hakkında da bilgi veren Kılca, arsası Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilen kütüphanenin yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanda, 8 bin metrekarelik parkıyla tamamlandığını ifade etti. Kılca, içerisinde 0-3 yaş bebek kütüphanesi, 3-6 ve 6-12 yaş çocuk kütüphanesi, çocuk oyun alanları, masal ve drama alanı, oyun ve atölyelerle tasarlanan Hoşkubbe’nin güncel maliyeti ise 63 milyon 300 bin TL olduğunu söyledi. Başkan Kılca, kütüphanenin kullanacak olan herkese ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.
‘DEVLETİMİZ, HİZMET EDENİN YANINDA; TEHDİTLERİN KARŞISINDA!’
Kütüphanenin maliyeti kadar maddi gelirle bazı CHP’li belediyelerin konserler yaptığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, 2002 yılından bu yana Türkiye’deki yapılan her yatırımın birer eser olduğunu ifade etti. Devletin, ülkeye hizmet eden herkesin yanında olduğunu vurgulayan Angı, “Devletimiz, bu ülkeye sıkıntı verecek, tehdit oluşturacak her şeyin de karşısındadır! Bölgemizdeki yaşananlar ortada. Türkiye iç cepheyi güçlendirmek için elinden gelen gayreti gösteriyor, biz de bu şehrin güzel insanları olarak hükumetimizin icraatlarının arkasında, bu milletin asil duruşunun yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Karatay ve diğer merkez ilçe belediyelerin yaptığı projeleri takip ettiklerini ve desteklerini ifade eden MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan da hemşehrilerinin refahı için çalışanların yanında olduklarını dile getirerek Konya ve Karatay’a, ülkeye ve hayırlara vesile olmasını temenni etti.