Hafta sonunda Konya’nın ve ülkenin kalkınmasına destek sağlamak ve esnaf ve sanatkârları her platformda en iyi şekilde temsil etmek amacıyla kurulan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (KONESOB) seçim heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Muharrem Karabacak ve Ali Osman Karamercan’ın yarıştığı seçimin galibi Muharrem Karabacak oldu. KONESOB 2022 Genel Kurulu Konya’ya ve Konya esnafına yakışacak şekilde tamamlandı. Konya her alanda olduğu gibi KONESOB seçimlerinde de birlik ve beraberliği ile tek derdinin hizmet olduğunu gösterdi. 2018 yılında KONESOB Başkanlığına seçilen Muharrem Karabacak göreve geldiği günden itibaren Konya esnafına en iyi hizmeti sağlamak için yoğun çaba sarf etti. Başkan Karabacak gece gündüz demeden, durmaksızın Konya esnafı için çalıştı.

Başkan Karabacak ve ekibi zorlu pandemi sürecinde esnafların bu salgından en az şekilde etkilenmesi adına gece gündüz demeden yoğun gayret gösterdi ve güzel projeleri hayata geçirdi. Özellikle hayata geçirdiği Avrupa Birliği projelerinin yanı sıra çıraklara ve kalfalar ile Konya ekonomisi için yaptığı projelerle adından söz ettirdi. İnanıyorum ki Muharrem Karabacak pazar günü Konya esnafından aldığı oylar ile KONESOB Başkanlığının kalfalık döneminde Yönetim Kurulu Üyeleri ve 84 esnaf ve sanatkar odası ve KONESOB’a bağlı yaklaşık 60.000 işletmenin desteği ile fark yaratmaya devam edecek. Muharrem Karabacak’ın yeniden KONESOB Başkanı olması ile Konya esnaf ve sanatkarı kazanmıştır. Konyalılar kazanmıştır, Konya kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. İnşallah yeni dönemde Konya esnafıyla, çırağıyla, kalfasıyla fark oluşturmaya devam edecek. Dört yıllık sürede KONESOB’da güzel çalışmalara ve projelere imza atan Muharrem Karabacak’ı daha iyi yerlerde görmeyi ümit ediyoruz.

VAKFET, YAŞAT, YAŞA...

Vakıf bir gönül işi, bir vicdan meselesi ve merhamet düşüncesinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kurumsallaşmasıdır. Milletimiz var oldukça vakıf medeniyeti de var olmayı; insanlığın yarınlarına dair umudu korumayı sürdürecektir. Hastalara, düşkünlere, yetimlere yardım etmek için kurulan, bin yıldır ecdadın hüküm sürdüğü her yerde var olan vakıflar günümüzde de yaşamaya ve yaşatılmaya devam ediliyor. 2006’dan beri her yıl farklı bir tema ile kutlanan Vakıf Haftası, bu yıl “Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” temasıyla kutlanıyor. Bu yıl belirlenen temayı üstad Necip Fazıl Kısaküürek’in şu şözü oldukça güzel anlatıyor, “Eğer tadını bilirseniz, ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir.”

Konya da vakıflarımız kuruldukları günden bu yana gerçekleştirdikleri hizmetler ile adından söz ettiriyor. Vakıfların kadim bir şehir olan Konya’mıza fiziki ve kültürel anlamda önemli katkıları olmuştur. Günlük hayatta her gün yanından geçtiğimiz Alaeddin Camii’nden, İnce Minareli Medrese’ye, Karatay Medresesi’nden Sahibi Ata Hankahı’na, Mevlana Dergâhı’ndan, Sırçalı Medrese’ye, İplikçi Camii’nden Şerafettin Camii’ne, Mahkeme Hamamı’ndan Zazadin Hanı’na kadar tüm bu eserler vakıf yoluyla inşa edilmiş; bakımı sağlanmış ve günümüze kadar ulaşmıştır.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı şehirlerde 525 vakıf eseri bulunmaktadır. Konya halkı her zaman vakıflara hassasiyet göstermiş, “hayır işlerinde yarışınız” tavsiyesine uyanlardan olmuştur. Bu gün Konya’da farklı hizmetleri yürütmek amacıyla sivil toplum tarafından yürütülen 151 vakıf görev yapmaktadır. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı ve ekibi başta Konya olmak üzere Karaman ve Aksaray’da Vakıflar Haftasının dolu dolu geçmesi adına güzel programlar hazırladı. Pazartesi günü başlayan Vakıf Haftası kapsamında başta Konya olmak üzere Karaman ve Aksaray’da çok sayıda güzel programlara imza atılacak. Bu güzel programları vatandaşlarımız ile buluşturarak vakıf kültürünün geniş kitlelere yayılmasını sağlayan Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı ve ekibini kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Vakıf Haftası'nı kutluyor, gönüllü hizmet aşkıyla ihtiyaç duyulan her alanda hizmet veren ve ülkemize sayısız eser kazandıran yüzlerce yıllık vakıf şuurunun güçlenerek yaygınlaşmasını temenni ediyorum.

PAZAR GÜNÜ 42 BİN KİŞİ TRİBÜNDE YERİNİ ALMALI

Anadolu Kartalı Konyaspor pazar günü evinde sozunun son maçında saat 19:00’da Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Bu yıl oynadığı futbol ile adından söz ettiren Konyaspor ne yazık ki geçtiğimiz yıllarda 20-25 bin taraftar ortalaması ile oynarken bu sene stadı doldurmakta zorlandık. Takım olarak ne kadar Avrupa’yı hak etsek de taraftar olarak olarak bunu haketmedik. Aşı kısıtlaması öncesinde aşıyı bahane ederek maçlara gelmeyen Konyaspor taraftarı aşı kısıtlamasının kalkması ile birlikte tribünleri yeteri kadar doldurarak takımına sahip çıkmadı. Bu sezon taraftarlarımız sınıfta kaldı. Pazar günü Hatayspor maçında 42 bin kişilik stadyumumuzu doldurarak gereken yerlere mesajlarımızı güçlü bir şekilde vermeliyiz ve takımımıza sahip çıktığımızı göstermeliyiz. Baki selamlar…