Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yer alan, göreve geldiği günden bu yana ülkemize büyük projeler kazandıran, yaşanılan deprem, sel, heyelan ve orman yangınlarında ekibi ile birlikte vatandaşların günlerce yanında olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yaraları kısa sürede saran Konya’nın öz evladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hizmetleri ve projeleri ile Konyalıları gururlandırmaya devam ediyor. Konya denince onun adı akla geliyor. Murat Kurum yaptığı projelerle, çalışmalarlar, hizmetlerle sadece Konya’da değil Türkiye’nin dört bir tarafında büyük takdirle karşılanıyor.

Murat Kurum’un özellikle Konya’da hayata geçirilen projelere verdiği desteği ve hizmetlerini Konyalılar hiç unutmayacak. Bakan Murat Kurum’un Konya ve Konyalılara verdiği destekler karşısında Konya’da uygun bir alana sayın bakanımızın adının verilmesi çok yerinde bir karar olur. İdarecilerimizin bakanımıza bu vefayı göstereceklerine inanıyorum. En önemli amacı iyi işler yaparak, insanların gönüllerinde güzel bir iz bırakmak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yolu ve bahtı açık olsun inşallah...

RAMAZAN BİR BAŞKA GEÇİYOR

11 Ayın Sultanı Ramazan’a kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayının ilk on gününü tamamladık. Rabbim sağlıkla ve huzurla Ramazan Bayramı’na da ulaştırmayı nasip etsin inşallah. Bu Ramazan’da, iki yıldan bu yana pandemi sebebiyle bir araya gelemediğimiz iftar ve sahur sofralarında buluşuyor, camilerimizde omuz omuza teravih namazımızı kılıyoruz. Camilerimizde ve iftar sofralarında çocukların neşesi ve heyecanı ile büyüklerimizin dillerindeki hayır dualar ile Ramazan bir başka geçiyor. Şehrimizde faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve hayırseverlerimiz ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmek için yoğun çaba gösteriyor.  Şu mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini unutmayan, çocukları sevindiren herkesten Allah razı olsun inşallah. Ramazan’ın kalan günlerinde, bereketin israfa dönüşmemesi dileğiyle hayırlı Ramazanlar diliyorum.

SELÇUK İLETİŞİM GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Şehrimizin köklü üniversitelerinden Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi verdiği kaliteli eğitimin yanı sıra yarışmalarda elde ettiği başarılarla Konya’nın adını ülke genelinde duyuruyor. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri son olarak katıldıkları 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 8 ödül kazandı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri zirveden inmeyen ve en fazla ödül alan fakülte olmanın gururunu yaşıyor. Ödül alan öğrencileri ve onların yetişmesini sağlayan başta Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç olmak üzere tüm fakülte hocalarını canı gönülden tebrik ediyorum. İyi ki varsınız...

SABRİ YATAĞANLI’YI TEBRİK EDİYORUM

Şehrimizde tantuni, kokoreç ve midye lezzeti ile adından söz ettiren genç, başarılı ve örnek iş adamlarından “Sabri’den Tantuni&Kokoreç”in sahibi Sabri Yatağanlı, Ramazan ayı öncesinde yaptığı paylaşımla bir kez daha gönüllere girdi. Ramazan’da işletmesine gelen müşterilerine menü dayatması yapmayan Yatağanlı, meslektaşlarına da örnek oldu. Yatağanlı, “Herkese merhaba, bildiğiniz gibi cumartesi günü 11 ayın sultanı Ramazan başlıyor! Peki Ramazan ayında Sabri’den olarak sizlere nasıl hizmet vereceğiz? Biz işletme olarak fix menüye karşıyız! Ramazan israf değil bereket ayıdır! Çorba ve su bizim ikramımızdır. Ne yersen onun ücretini ödeyeceksin! İftar öncesi servisimiz kapalıdır. İftar saatinde sizi ve sevdiklerinizi afiyetle ağırlamak isteriz. Ramazan ayınızı tebrik eder hayırlı Ramazanlar dileriz. Kalın sağlıcakla...” mesajını paylaştı. Bu güzel davranışı ve örnek işletmeciliği için “Sabri’den Tantuni&Kokoreç”in sahibi Sabri Yatağanlı’yı tebrik ediyorum.

GENÇLİĞE SAHİP ÇIKAN GELECEĞİ DE KURTARIR

‘Devletin Asil Evlatları’ sloganı ile çalışmalarını sürdüren milli birlik ve bütünlükten asla taviz vermeyen Ülkücü bir memur kuruluşu olan Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şubesi, Ramazan ayında başlattığı kampanya ile gençliğe sahip çıkıyor ve gençliğin elinden tutuyor. Gerçekleşen kampanya ile öğrenci evlerinde iftar ve sahur soflarında azık karıştırıyor. Üniversite şehri Konya’da bu anlamlı kampanyayı düzenleyerek gençliğe sahip çıkan ve gençliğe dokunan TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

BİSİKLET ŞEHRİ EN PRESTİJLİ ORGANİZASYONDA YOK

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu devam ediyor. Dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye gelen bisiklet sporcuları gerçekleşen bu organizasyon ile ülkemizin doğal güzelliklerini, tarihini, kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buluyor. Ancak Türkiye’nin en prestijli organizasyonu olan 57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu etaplarında bu yıl Konya yok. Konya tur listesinden çıkarıldı. Konya, Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarına sahip olmasının yanı sıra bisiklet kullanımı ve Türkiye’nin ilk bisiklet velodromuna sahip olacak bir şehir olması sebebiyle bu yarışta mutlaka yer almalıydı. Anlaşılıyor ki milli bisikletçi Türkiye Bisiklet Federasyonu eski başkanlarından Erol Küçükbakırcı’nın ardından Konya bisikleti öksüz kaldı. Federasyon seçimlerinin ardından ilk ziyaretini Konya’ya yapan ve Konya’da bisiklet sporuna gönül vermiş isimlerle buluşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu katılımcılara Konya’nın bisiklet sporu ve sporcu yetiştirmek için önemli bir şehir olduğunu ifade etmişti.  57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Urla etabından da bisikletçileri yuhalayan bir grup kişi gördük. Ülkemizin tanıtımı için düzenlenen bu organizasyonda yapılan bu davranışın ne kadar üzücü olduğunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Umarım 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda Konya yeniden listeye alınır ve organizasyon yapıldıkça bu organizasyonun içinde yer alır.