Son yıllarda Konya’da yaşanan birlik ve beraberlik adeta birilerini çıldırtıyor. Bazı kesimler Konya ve Konya’nın yöneticilerini ne şekilde sıkıştırabiliriz derdindeyken yöneticiler de Konya’ya daha çok yatırım yapmak, Konya’yı tanıtmak ve istihdamını artırmak için gayret gösteriyorlar. Ancak bazı kesimler her fırsatta Konya ve Konyalılara hakaret etmek, Konya ismini karalamak ve Konya’yı kötülemek için gayret sarf ediyorlar. Son aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum üzerinden ayar vermek isteyenler şimdi Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın arasını açmak ve Konya üzerinden kendilerine siyasi malzeme yapmak için çaba sarf ediyorlar. Elhamdülillah Konya’nın feraset sahibi isimleri ile bu iddiaların ne kadar geçersiz olduğunu bilen Konyalılar bu duruma inanmıyorlar.

Sosyal medya başında kahramanlık yapmak çok kolay. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelede Konya Belediyeciliği Türkiye’ye örnek oldu. Konya’da ilk defa bu dönemde uygulanan örnek projeler bazı muhalefet belediyelerince sanki ilk kez kendileri yapmış gibi lanse edildi. Pandemi ile mücadelede Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay önderliğinde İlçe Belediye Başkanları ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ile Konya’da darda kalan esnaflarımız için ciddi çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Bizler bu şehirde kimin vatandaşını ve esnafını düşündüğünü ve onlar için çalıştığını gayet iyi biliyoruz. Konya için projeler ve çözüm önerileri üretemeyenler de ne yazık ki, konuları araştırmadan hemen şehrin yöneticilerine yükleniyor.

Muhalefete çağrım konuları araştırıp bilmeden şehrin yöneticilerini suçlamak yerine Konya’nın tanıtımına ve Konya’da yapılan güzel işlere destek olun. Konya’nın birlik ve beraberliğini Türkiye’ye gösterelim. Esnafa destek için Konya Valiliği’nden aktarıldığı ortaya atılan 6 milyon iddiası yalan. Olmayan para nasıl kaybolsun? Resmi açıklamaları dikkate almıyor, kendi yalanlarına inanıyorlar. Muhalefetin yeni taktiği: Ortaya bir yalan at, yalanı büyüt, çamur at izi kalsın. Şimdi hedefte Konya var. Konya’da neler yapıldı, diyenlere pandemi ilk başladığı dönemde belediyeler bazında Türkiye’nin en geniş sosyal destek paketi Konya’da hayata geçirildi. Konya’da sosyal destek paketleri; (Kart, eğitim, nakit) 98.604.324 TL, kiracı olan esnaflara 11.382.162 TL kira indirimi, su desteği 65.187.100 TL, ticari araç sahibi esnafa destek 3.285.626 TL.

GECİKMİŞ AŞI SALGINI UZATIR

Toplum olarak beklentimiz, koronavirüs salgınının bir an önce sona ermesidir. Salgının bir an önce bitirilmesi adına devletimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve sağlık çalışanları büyük mücadele veriyor. Bizler de kamusal görev yapmamız sebebiyle aşımızın ilk dozunu olduk. İnşallah Rabbim ömür verirse önümüzdeki günlerde ikinci dozumuzu olacağız. Salgının bir an önce bitmesini istiyorsak aşı sırası gelenler mutlaka aşı olmalı. Aşı olma, ana babanın aşı olmasına engel ol, hayali birçok sosyal medya yalanına inanıp aşıyı kötüle, koronavirüs olunca verilen ilaçları kullanma. Sonra da bitmedi bu virüs, kurtulamadık, sokağa çıkıp rahat rahat gezemiyoruz diye isyan et... Fıkra bu kadar mı? Komik değil. Aşıdan korkma, aşı ol! Bu hastalıkla mücadelede tek etkili silah aşı. Aşı ol, kendini ve sevdiklerini tehlikeye atma...