30 Ağustos 1980 günü Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak göreve başladım. 25 yıl süreyle yurdumuzun farklı gölgelerinde görev yaptıktan sonra 2005 yılında Konya, 3 üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan emekli oldum ve emeklilik dönemimi geçirmek üzere Konya’ya yerleştim.

Görev sürem boyunca özellikle de görev süremin son yıllarında “emeklilik dönemimi nasıl geçireceğime” dair hayaller kurdum, hesaplar yaptım. Yoğun olarak da “yerleştiğim şehir neresi olursa olsun, emekli olunca o şehrin kültür, sanat, edebiyat, turizm gibi konularında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini takip edeceğim” şeklindeki düşüncelerimi hep canlı tuttum.

Elbette emekli olup kendi iş yerini açan ya da başka iş alanlarında çalışan meslektaşlarım olmuştu. Ancak başarı oranı çok da yukarılarda değildi. Benim de emekliliğimin ilk günlerinde iş yeri konusunda küçük tecrübelerim oldu. Oldu ama ticaret yapmanın bir memur emeklisine özellikle de bir asker emeklisine çok da uygun olmadığının farkına vardım. O alanı çok çabuk bir şekilde terk ettim.

Hayallerimin odağında olan STK’lara yöneldim ve 2009 yılında kendi meslek kuruluşum olan TEMAD’a üye oldum. Kısa bir süre sonra başkan yardımcılığı ve başkanlık görevlerini yürütmeye başladım. Yedi yıl TEMAD’da yöneticilik yaptım ve yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte çok başarılı faaliyetlere imza attık. Maddi ve manevi açıdan Konya TEMAD şubemizi arzu edilen seviyelere yükselttik.

Bu dönemde diğer STK’ların faaliyetlerini de yakından takip etme imkânı buldum. 2017 yılında TEMAD görevlerimi kendi arzum ile bırakıp bayrağı daha genç olan arkadaşlarıma teslim ettim.

İşte bu tarihten sonra daha önce de faaliyetlerine zaman zaman katılım gösterdiğim Konya Aydınlar Ocağı ve Değerli Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ve diğer üyelerle daha yakından tanıma fırsatı buldum.

1986’da kurulan Konya Aydınlar Ocağı, Türkiye’de kurulu olan 110 bine yakın dernek içinde Konya’da kurulmuş olan 3500 adet dernekten birisidir.

36 yıl önce kurulan Konya Aydınlar Ocağı özellikle son 24 yıldır, her Salı günü, iklim şartları ne olur ise olsun, aralıksız bir şekilde programlarına devam eden bir kuruluş olması bakımından Konya’da kurulmuş olan diğer 3499 dernek arasında temayüz etmiş bir dernektir. Başkan Dr. Mustafa Güçlü’nin de her program öncesinde gururla beyan ettiği ve katılımcılara hatırlattığı, kırılması zor bir rekorun sahibidir Konya Aydınlar Ocağı...

Konya Aydınlar Ocağı; Selçuk Üniversitesi hocaları Abdülkadir Akçin, Mehmet Arslan, Ali Sinan, Akif Akkuş, Ahmet Bilge, Abdurrahman Kutlu ve Sekreter olarak Orhan Aydın’ın yer aldığı dokuz kişi tarafından, 8 Kasım 1986’da kuruldu. Mekân olarak da Fatih Çarşısı birinci kattaki bir yer tutuldu. Geçici Başkan Prof. Dr. Abdulkadir Akçin’den sonra, 22 Kasım 1986 tarihinde yapılan genel kurulda Prof. Dr. Şaban Karataş, Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı seçildi.

1988’de Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu başkanlığında yönetim değişikliği oldu. Sonra Opr. Dr. Mustafa Akın başkan seçildi. Av. Mehmet Ali Uz ise 1989- 2002 arasında 13 sene başkanlık yaptı 2002’den itibaren Konya Aydınlar Ocağı genel başkanlığını Dr. Mustafa Güçlü yapmaktadır.

Şahsen Aydınlar Ocağı’nın bütün programlarını takip etme gayreti içinde olduğum konusundan yukarıda da bahsetmiştim. Pandemi sürecinde de programlarına ara vermeden devam eden Konya Aydınlar Ocağının toplantılarını da aralıksız olarak takip etmeye çalıştım.

Konya Aydınlar Ocağı, geçtiğimiz hafta yani 21 Ocak 2022 tarihinde Öncü Tesisleri’nde, Olağan Genel Kurulunu yaptı. Yapılan seçimde Katılımcıların tamamının oyunu alan Dr. Mustafa Güçlü yeniden Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanlığına seçildi.

Genel kurulda divan kurulu görevini genel kurulun onayıyla; 19. Dönem Konya Milletvekili Musa Erarıcı, Yeminli Mâlî Müşavir Mehmet Gökçe ve Mimar Mustafa Çelepçi üstlendiler.

Konya Aydınlar Ocağı’nın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Dr. Mustafa Güçlü, Mustafa Sinan Ümit, Mustafa Balkan, Mehmet Altuntaş, Hikmet Peker, Tayyar Yıldırım, Serkan Peköz.

Konya’da ve ülkemizde yaşamış, Türk Toplumu içinde hangi düşünceden olur ise olsun topluma fayda sağlamış şahsiyetlere vefa gösteren, tarihimizdeki olaylara ışık tutmaya çalışan, kendisini çeşitli alanlarda yetiştirmiş şahsiyetleri kürsüye çıkarıp tecrübelerinden istifa etmemizi sağlayan, geçmişte görev yapmış, halen bu görevi yürüten Konya Aydınlar Ocağı Başkanlarımıza, yönetim kurullarında görev alan bütün şahsiyetlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Vefat etmiş olanlara rahmet diliyorum.

Son genel kurulda seçilen yönetim kurulunun bir üyesi olmamı sağlayan Genel Başkanımız Dr. Mustafa Güçlü’ye ve genel kurul üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu göreve layık olmaya çalışacağıma söz veriyor, camiamızın tüm mensuplarını saygılarımla selamlıyorum.