ERDOĞAN’IN AMATÖRLERİ

RAMAZAN ÖNEY

1984 Konya doğumlu. Atletizme başlaması 1996 yılında Gençlik Spor ve Milli Eğitim iş birliğiyle yapılmış olan Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında oldu. Projede atletizm koordinatörlüğünü Erdem Şerbetçigil yaptı. Bu sayede birçok öğrenci atletizme kazandırıldı. Öğretmen Serpil Sağır tarafından da o yıllarda seçilen tüm Ahmet Perihan Demirok ilköğretim Okulu öğrencileri bu kapsamdaki öğrencilerdi.

MEHMET ŞEN

Ramazan Öney yeteneğini daha çok krosta gösterdi ve birçok kros yarışını 1. sırada bitirdi. Ramazan Öney, ilk başta Durmuş Ali Erdoğan’ın nezaretinde çalıştı. Krosçu özelliğinden dolayı Durmuş Ali Erdoğan, Ramazan Öney’i Hakan Ertaş’a yönlendirdi. Ramazan Öney bundan sonraki çalışmaları Hakan Ertaş ile yaptı. En büyük destekçisi baba Tacettin Öney’di. Her yarışına gelip oğlunu destekledi. Ayrıyeten baba Tacettin’in resim çekme merakı vardı. Yayınlanan resimlerin birçoğu onundur.

1 nolu sahada atletler antrenmanda M. Ulvi Çifçi, Mehmet Çelik Antrenör D. Ali Erdoğan M. Akif Özcan Kemal Küçükköroğlu

Ramazan Öney, uzun yıllar Telekomspor’da sporculuk ve takım kaptanlığı yaptı. Gençler Türkiye 3’üncüsü takımda yer aldı. Daha sonra Gençlikspor Kulübü’nde de sporculuk yaptı.

Mehmet Akif Özcan ve Halil Kahveci

Liseyi Konya Gazi Lisesi’nde okudu. 2004 yılında askere gitti. Askerde ordu millî takımına seçildi fakat terhis olduğu için ordu millî takımında yarışamadı.

En İyi Dereceleri: 5000m 15.30, 3000m 9.08.

Ramazan Öney, Kredi Yurtlar Kurumunda memur olarak çalışmakta. Evli ve iki çocuk babası.

Özkul ve Öney manşette.

EMRE DEMİRCİ

Aslen Ereğlili olup 1986 Konya doğumlu. Atletizme başlaması diğer Ahmet Perihan Demirok İlköğretim Okulu öğrencileri gibi Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında oldu. Ramazan, Emre, Fatih, Mehmet Şen Şeker Mahallesi’nde oturan ve her gün antrenmana yağmur, soğuk, çamur demeden bisikletleriyle gelen gençlerdi. Çünkü çoğu zaman otobüs bileti paraları yoktu. Bu gençler birlik ve beraberlikleri sonucu uzun yıllar atletizm yaptılar.

PTT Spor Atletizm Takımı Antrenör D. Ali Erdoğan İsmet Dülger M. Akif Özcan Mevlüt İnanır Anadolu Lisesi öğrencisi Antrenör Ali Tunç Oturanlar; Hakan Ertaş, Doğan Nur Halil Kahveci Anadolu Lisesi öğrencileri

Krosta başarılı olduğundan ve pist yarışlarında da tipik bir orta mesafe sporcusu özelliği gösterdiğinden Durmuş Ali Erdoğan, Emre Demirci’yi 800 metre ve 1500 metre yarışlarında değerlendirdi.

Konya Saracoğlu Kros Parkuru Ramazan Öney.

Emre Demirci liseyi Gazi Lisesinde okudu. Telekomspor’da sporculuk yaptı. Pist kulüplü küçüklerde (1997) ve kros genç erkeklerde (2002) Türkiye derecesi yapan Telekomsporlu sporcular içinde yer aldı. Ayrıyeten krosta Türkiye 2’ncisi olan Gazi Lisesi takımında yer aldı.

Stad Çevresi Kros Yarışı ödül töreni 1.Ramazan Öney, 2.Emre Demirci 3.Fatih Bilgiç ödüllerini Belediye Genel Sekreteri Salih Sedat Ersöz'ün ellerinden alırken.

En İyi dereceleri: 800m 1.59, 1500m 4.03.

Elazığ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunu kazandı. Ailevi sebeplerden dolayı ikinci sınıftayken okulu bırakmak zorunda kaldı.

Stad Çevresi Kros yarışı Ramazan Öney, Fatih Bilgiç, Emre Demirci

Emre Demirci, şu anda İstanbul Caddesi’nde halı mezat işleri ile uğraşmakta olan bir esnaf. Evli ve iki çocuk babası.

Antrenör D. Ali Erdoğan M. Akif Özcan Akviran Göleti

MEHMET ŞEN

1985 Konya doğumlu. Atletizme başlaması diğer Ahmet Perihan Demirok İlköğretim Okulu öğrencileri gibi 1996 yılında Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında oldu. Öğretmen Serpil Sağır, Mehmet Şen’i krosçu olarak seçti ve Durmuş Ali Erdoğan’a teslim etti. Ortaokuldayken kışın kros koştu. Pist yarışlarında 110m engelli ve 400m yarışlarına katıldı.

Ramazan Öney memleketinde ekin tarlalarında

Liseyi Gazi Lisesi’nde okudu. Mehmet Şen’in sprint özelliği daha fazla olduğundan liseden itibaren daha çok 400m, 400m engelli ve 4x400m yarışlarına katıldı. Gazi Lisesi’nde okulu temsilen, Telekomspor’da kulübünü temsilen birçok yarışmaya katıldı.

Liseden sonra Hakan Ertaş Hoca’nın Akşehirspor atletizm kulübünde iki yıl kadar yardımcı antrenörlük yaptı. Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi.

Saracoğlu Kros Parkuru atletler startta

En İyi Dereceleri: 110m engelli 18.6, 400m 54.5, 400m engelli 61.2.

Mehmet Şen, faal atletizm hakemliği yaparak atletizme hizmet etmeye devam ediyor. Kendi aile şirketleri olan inşaat şirketinde genel müdürlük yapmakta olup evli ve üç çocuk babası.

Ali Tunçx Muzaffer Tulukcu Erdem Şerbetçigil D. Ali Erdoğan ve atletletler Akviran Göleti’nde piknikte.

MEHMET AKİF ÖZCAN

Aslen Akşehirli olup 1977 Konya doğumlu. Atletizme başlaması Mevlâna Ortaokulu’nda 1991 yılında okul beden eğitimi dersi öğretmeni Ali Tunç’un atletizm pist takımı seçmesinde Mehmet Akif Özcan’ı keşfetmesiyle oldu.

Ali Tunç, Mehmet Akif Özcan’ı Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörü Durmuş Ali Erdoğan’a teslim etti. O yıllarda Süleyman Şen ve Hasan Atalay’dan sonra sırıkla yüksek atlama branşında büyük bir eksiklik vardı. Bir gün Durmuş Ali Erdoğan, Mehmet Akif Özcan’ın bir antrenman bitiminde 50m’den fazla kol üzerinde yürüdüğünü (amut hareketi) gördü ve sırıkla yüksek atlamacı olmasına karar verdi. Sırık zor bir teknik branştı. Bazı teknik antrenmanlarında Hasan Atalay’dan yardım alındı.

Yine aynı yıllarda kulüp sıkıntısı vardı. Yolspor Kulübü’nden sonra atletizm branşında kulüp yoktu. Nihayet Erdem Şerbetçigil’in girişimleriyle ve diğer öğretmen ve antrenörlerin katkılarıyla PTT Spor kuruldu ve Mehmet Akif Özcan bu kulüpte yarışmalara katıldı. Kulübünün Türkiye derecelerine katkı sağladı. Salon ve ferdi Türkiye şampiyonalarında dereceler aldı.

Mehmet Akif Özcan liseyi Ticaret Lisesi’nde okudu. Mehmet Akif Özcan sonra arkadaşı Ali İhsan Karataş ile antrenmanlar yaptı. Ali İhsan Karataş çıtayı daha da yukarı taşıdı. Ondan sonra da şu anda Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde antrenörlük yapan Abdullah Sarı, Konya’dan da iyi bir sırıkla yüksek atlamacı çıkabileceğini Türkiye’ye kanıtladı.

1994 yılı Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Konya’da yapıldı. Bu şampiyona yıldızlar millî takım seçmesiydi. Mehmet Akif Özcan, Türkiye şampiyonu oldu. Millî takıma girmesi gerekirdi. Atletizm Federasyonu millî takım seçicilerinin zaman zaman yaptığı gibi Mehmet Akif Özcan’ın hakkı yenildi. İzmirli olan ve o yarışmada sıfır çeken sporcu millî takıma alındı.

Bu olaydan sonra Mehmet Akif Özcan kırıldı ve üzüldü. Yılın sonunda Durmuş Ali Erdoğan’ın askere gitmesiyle de atletizmi bıraktı.

En iyi dereceleri:

Sırıkla Yüksek Atlama Yıldız A Ferdi Türkiye 3’üncülüğü, 1993-Ankara, 3.10m.

Sırıkla Yüksek Atlama Yıldız A Salon Türkiye 1’inciliği, 1994-İzmir, 3.20m.

Sırıkla Yüksek Atlama Yıldız A Ferdi Türkiye 1’inciliği, 1994-Konya, 3.40m.

Mehmet Akif Özcan, şu anda oto galericilerinde muhasip olarak çalışmakta. Evli ve iki çocuk babası.