ERKEK LİSESİNİN ÇİÇEKLERİ

MÜTEVAZI DADAŞ CEVDET GÜCÜR

1953 yılında Erzurum Pasinler’de doğdu. Sonrasında aile Konya’ya göçünce Selçuk İlkokulu sonrası Devrim Ortaokulu’ndan mezun oldu.

Çankırı Kros Gurup Birinciliği Ayaktakiler; Rahmeti İlhami Arslan, Metin Kızıltan, rahmetli Cevdet Gücür, Mustafa Yavuz. Oturanlar; Mustafa Gezen (Hemido Nadir Köken ve Mehmet Özdil)

1968 yılında Erkek Lisesine kaydolduğu yıl beden eğitimi dersi öğretmeni Tezcan Uzcan’ın teşvikiyle atletizmle tanışan Cevdet Gücür, çok geçmeden Metin Kızıltan, Nadir Köken, Ömer Zengin, Mustafa Gezen (Hamido), Serdar Uzuncan, Mehmet Tatlıcı ve Hasan Köksoy başta olmak üzere dönemin diğer atletleriyle kros antrenmanına başladı.

Erkek Lisesi Kroscusu Yunus Danacı

Kros yarışları yanında baharla birlikte pistlerde genelde 5000m yarışlarına katıldı, mütevazı dereceler elde etti. Lise öğrenimi süresince toplan dört yıl atletizm yaptı. Etbalıkspor adına kulüp yarışlarında yarışan Cevdet Gücür, geleneksel Çanakkale 4x5000m kros bayrak yarışına da katıldı.

Cevdet Gücür, Erzurum’da doğdu Konya ve Afyon’da yaşadı İzmir’e defin oldu.

Dürüst, sempatik, nüktedan, gariban, çok düzgün; onu tanıyan herkes tarafından sevilen Cevdet Gücür, 1973-74 yılında Çanakkale’de vatani görevini tamamladı. Sonrasında Karayolları 3. Bölgeye bağlı Afyon 31. Şubede şoför olarak işe başladı. Formen olarak 1984 yılında kadroya geçti.

Cevdet Gücür, Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü 31.Şubede uzun yıllar görev yapmıştı.

Akciğer kanserine yakalanan Cevdet Gücür, henüz emekli olmadan 19 Nisan 2004 tarihinde vefat etti. Rahmetlinin cenazesi İzmir Pınarbaşı Mezarlığı’na defnedildi. Eşi ve iki çocuğu İzmir’de yaşıyor.

Cevdet Gücür ve ağabey Osman Gücür.

AHMET ÖZŞEN

1957 yılında Konya’da doğdu. Aslen Taşkentli. Karaciğan İlkokulu sonrası Mevlâna Ortaokulu’nda okudu. Ortaokulu Ankara’da tamamladı.

Konya Maraton kapısı önü antrenman sonrası M. Emin Bilgin Ahmet Özşen A. Nuri Bilgin ve Saim Kaya

1976 yılında Gazi Lisesi’ne başladığı yıl, okul seçmesinde başarılı olarak kendini atletizm sahasında buldu. Fiziği güçlü Ahmet Özşen, antrenör Muzaffer Tulukcu nezaretinde pist antrenmanlarına başladı.

Cevdet Gücür, Askerliğini Çanakkale’de yapmıştı.

Harun Erdoğdu, A. Nuri Bilgin, İsmail Tosun, Sait Çakır ve Halit Şahin onun antrenman arkadaşlarıydı. Her geçen gün kendini geliştiren Ahmet Özşen, 100m’de 11.3, 200m’de 23.9’luk derecelere ulaştı.

12.Temmuz 1976 Yeni Konya Gazetesi 4×100 Konya Rekoru’nu kıran takım, Harun Erdoğdu, Ahmet Özşen A. Nuri Bilgin ve Mehmet Özdil.

Hemşerisi antrenör Fazlı Bayram Hadi’nin ilgisiyle siyah beyaz Konyaspor’a lisansı çıkartılan Özşen, üç yıl Konya’daki tüm yarışların yanı sıra Ankara, Diyarbakır, İzmir ve Mersin’de yarıştı. Konya’daki yarışlarda genelde Harun Erdoğdu birinci olurken Özşen ikinciliğin müdavimiydi. Bir seferinde Konya’daki bir yarışta o yılların yıldız atleti Mehmet Özdil’i 200m’de geçmişti.

Erkek Lisesi Kros Takımı Ayaktakiler; Ömer Zengin, İlhami Arslan, Cevdet Gücür, Bülent ? Oturanlar; Metin Kızıltan Mustafa Gezen, İsmet Tuna ve Hasan Köksoy

Ahmet Özşen, önce Harun Erdoğdu, A. Nuri Bilgin ve Mehmet Özdil ile kırdıkları 4x100m bayrak rekorunu Uğur Akyazıcı, Mehmet Özdil ve Harun Erdoğdu ile 45.9 ile yenileyerek tarihi bir başarıya imza attı. Ahmet Özşen, bu yarışta takımın ikinci elemanı olarak görev almıştı.

Ayaktakiler: Yunus Danacı Ahmet Keten, Şevki, ? oturanlar; Mümin Hasaklılar ve Selçuk İncekara.

1979 yılında Gazi Lisesi’nden mezun olunca hayat mücadelesi başladı. 1978 yılında Almanya’ya gitti. Frankfurt Hava Alanı’nda çalışmaya başladı. 1996 yılında emekli olan Ahmet Özşen Marmaris’te yaşıyor. İki çocuk babası, iki torun dedesi.

  

5 Nisan 1977 Ahmet Özşen 4×100 Bayrak Yarışını kazanırken A. Nuri Bilgin ikinci.

YUNUS DANACI

 (1952) yılında Konya’da doğdu. Kadılar Sokağı çocuğu. Mahmut Şevket Paşa İlkokulu sonrası Karma Ortaokulu’ndan mezun oldu. 1967 yılında Erkek Lisesi’ne kaydoldu.

1970'li yılların yıldızları Harun Erdoğdu Ahmet Özşen A. Nuri Bilgin ve M. Emin Bilgin

Okula başladığı yıl beden eğitimi dersi öğretmeni Süleyman Ünver tarafından okulun kros takımına seçildi. Bu çerçevede Ahmet Keten, Ömer Zengin, Mustafa Peker, Mümin Hasaklılar, Yüksel Esen, Atanur Tuncel, Mehmet Mıhoğlu, Mustafa Maden ve Metin Kızıltan ile antrenmanlar yaparak stadyum çevresi ağırlıklı kros yarışlarına katıldı.

1960’lı yılların sonu Erkek Lisesi Atletizm Takımı Beden Eğitim Dersi Öğretmeni Tezcan Uzcan ile Bu takımda vefat eden Ayaktakiler: İlhami Arslan, Cevdet Gücür

Ferdi olarak büyük başarılar elde etmese de Erkek Lisesi kros takımının okulda olduğu üç yıl sürekli elemanıydı. Erkek Lisesi formasıyla üç yıl üst üste geleneksel olarak 27 Aralık’ta Ankara’da yapılan Büyük Atatürk Koşusu’na katıldı. Bu yarışların ikisi Dikmen-Ulus arasında, üçüncüsüyse Anıtkabir çevresinde yapılmıştı. İki sefer de pist yarışlarında okulu adına 1500m engellide yarıştı.

1970'li yılların başı Ayaktakiler; Cevdet Gücür, Mustafa Yavuz, Naci İmer, Halûk Metin Kızıltan Oturanlar: Mustafa Gezen Nadir Köken vs Mehmet Özdil

Atletizm sonrası yüzme yarışlarına ilgi duydu. Bölge yarışlarında sırt üstü yüzme branşında mücadele verdi.

Erkek Lisesi Ayaktakiler; İlker Zümrüt Beden Eğitim Dersi Öğretmeni Süleyman Ünver Ahmet Keten ? , ?, ? Oturanlar: Yüksel Esen, ? ,Ömer Zengin, Yunus Danacı , ?

Lise sonrası İstanbul üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinden mezun olarak doktor oldu. Üroloji uzmanı olarak yirmi yıl Samatya Sigorta Hastanesinde, on beş yıl da Şişli Etfal Hastanesinde görev yaptı. Halen İstanbul’da işyeri doktoru olarak mesleğine devam ediyor.

AHMET ÖZŞEN (ortada) ve takım arkadaşları.