SERPİL SAĞIR VE D.A. ERDOĞAN’IN KEŞFETTİĞİ İKİ SÜPER YILDIZ

                                                            

MİLLÎ FORMAYI EN ÇOK GİYEN KONYALI FATİH BİLGİÇ

1985 yılında Konya Selçuklu ilçesinde doğdu. Aslen Tepekent köylü. Erkek kardeşlerin en küçüğü. İlköğretimi evinin yanında olan Ahmet Perihan Demirok İlköğretim Okulu’nda okudu. Atletizmde yeteneğini 1997 yılında beden eğitim dersi öğretmeni Serpil Sağır keşfetti.

FOTO- Fatih Bilgiç milli formayı 85 kez giyerek tarihe geçti

Fatih Bilgiç ile Ramazan Öney, Kasım ve Yusuf Meşe, Emre Demirci, Mehmet Şen gibi isimler de kros takımına seçildi. Serpil Hoca Bu öğrencileri atletizm antrenörü Durmuş Ali Erdoğan'a teslim etti.

Fatih Bilgiç, Üniversiteyi Karaman Beden Eğitimi Spor Yüksekokulun da okudu.  2011 yılında bu okuldan mezun oldu.

FOTO- Fatih Bilgiç şeref kürsüsünün zirvesini çok severdi.

Fatih Bilgiç, 1997 yılından 2016 yılına kadar faal olarak atletizm yaptı. 2003 yılından sonra Durmuş Ali Erdoğan'ın Seydişehir'e öğretmen olarak atanmasıyla rahmetli İbrahim Tunç'la çalıştı. Sabri Kara Hoca'yla da çalıştı ve her yıl derecelerini geliştirdi. 300, 5000, 10000m Konya rekorları ona aittir.

FOTO- 1328 göğüs numaralı Fatih Bilgiç rakipleri ile mücadelede

İlk kulübü Konya Türk Telekom oldu. Daha sonra Konya Gençlikspor, Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor, İstanbul büyükşehir Belediyespor kulüplerinin formasını giydi. Konya'da birçok kere yılın atleti ve yılın sporcusu ödüllerine layık görüldü. Krosta ve pistte sayılamayacak kadar Türkiye derecesi yaptı. Millî takıma seksen keze yakın girerek ayyıldızlı formayı gururla taşıdı.

FOTO-Fatih Bilgiç finişe yakın rakipleri 200 m. geride başarı mücadelesi

Fatih Bilgiç'in Balkan ve Dünya derecelerinden bazıları:

     2007, 23 yaş altı Trabzon Yarı Maratonu rekoru 1.03.33

     2011, Çin Shenzen, Üniversiteler Dünya Yarı Maraton Şampiyonası, Dünya ikinciliği

     2011, Büyükler Balkan Pist Şampiyonası, 5000 ve 3000m birinciliği

     2011, Büyükler Balkan Kros Şampiyonası birinciliği

     2014, Avrasya Maratonu, Türk sporcuları arası birinciliği

FOTO- Fatih Bilgiç Türk Bayrağı omuzunda

En iyi pist dereceleri:

800m 1.54, 1500m 3.51, 3000m 8.05, 3000m engelli, 9.09, 1 mil 4.06, 5000m 14.01, 10000m 29.01.

Fatih Bilgiç, 2012 yılında öğretmenliğe başladı. Kadınhanı ve İstanbul da görev yaptıktan sonra 2020 yılında Karaman'a atandı. Öğretmenliğe Karaman'da devam ediyor. Karaman atletizm antrenörü Mevlüt İnanır'la çalışıyor. Fatih Bilgiç, evli ve bir çocuk babası.

FOTO- Fatih Bilgiç (oturanlardan başta)  atletizme küçük yaşta başlamıştı Ayaktakiler;  Mehmet Bilgiç, Antrenör D Ali Erdoğan, ? , Mehmet Şen oturanlar; Fatih Bilgiç, Ramazan Öney, Emre Demirci

DÜNYA ŞAMPİYONU SPRİNTER ZEYNEP YAZAR

1988 yılında Konya'da doğdu. Aslen Beyşehirli. İlkokul ve ortaokulu evlerine yakın olan Şeker İlköğretim Okulu’nda, liseyi ise Konya Gazi Lisesi’nde okudu. Atletizmle Şeker İlköğretim Okulu’nda tanıştı. Antrenör Durmuş Ali Erdoğan 1996 yılında okula seçmelere geldi. 3.,4., ve 5.sınıflardan seçme yaptı. 3. sınıfta olan bir kız çocuğunun 100m'de erkeklere bile fark attığını gördü. Bu çocuk Zeynep'ti. Zeynep’in yeteneğini fark eden antrenör Durmuş Ali Erdoğan, onunla birlikte birkaç öğrenci daha seçti. Okul müdür yardımcısı Ali Aksoy ve Zeynep’in sınıf öğretmeninin de yardımlarıyla iki gün okulda, iki günde stadyum da çalışmalara başlandı.

FOTO- Fatih Bilgiç ikincilik ödülünü Federasyon Başkanı Mehmet Terzi'nin elinden almıştı.

Zeynep Yazar, birkaç aylık sporcu iken ilk yarışı olan Mersin Kulüplü Yıldızlar'a gidecekti. Ailesi Zeynep küçük olduğu için önce tereddüt etti, sonra izin verdi. Yaş kategorisi küçüklerde olmasına rağmen daha büyüklerle yarıştı ve dört aylık sporcu olmasına rağmen bu yarışta 100m de 3. oldu.

1998-99-2000 yıllarında katıldığı 75 m, 100m ve 200m yarışlarında, ferdi Türkiye şampiyonalarında, okullar Türkiye şampiyonalarında hiç kimseye geçilmedi. Üç yıl boyunca salondaki 50m yarışları dahil Türkiye Şampiyonu oldu.

FOTO- Beden Eğitim Dersi öğretmeni Serpil Sağır’ın keşfettiği Antrenör D. Ali Erdoğan’ın yetiştirdiği Zeynep Yazar antrenörü ve takım arkadaşlarıyla

1998 yılında İstanbul'da yapılan yaş gurupları seçmesinde 60m.yarışında 10 yaş gurubunda millî takıma seçildi. Finlandiya'da yapılan yarışmada (Junior Games) 10 yaş gurubunda 60 metreyi 8.51 koşarak Dünya 1'incisi oldu.

Bir yıl sonra 1999 yılında Ankara'da yapılan Okullar Küçükler Türkiye Şampiyonası'na Konya’yı temsilen Konya birincisi Şeker İlkokulu kız takımı katıldı. Puanlı atletizm olduğundan Zeynep 75m ve uzun atlama yarışlarında 1. olup çok farklı kazanınca, bayrak yarışında da takım 1. olunca diğer takım arkadaşlarının da katkılarıyla Şeker ilköğretim Okulu Türkiye Şampiyonu oldu.

FOTO- Zeynep Yazar ismini Dünya Şampiyonası’na altın harflerle yazdırdı.

Zeynep Yazar'ın en iyi dereceleri:

100m 12.7, 200m 25.9, uzun atlama 4.58.

FOTO- Atletizm sporuna önemli katkıları olan D. ALİ ERDOĞAN ve Serpil Sağır öğretmenler sporcuları ile antrenman öncesi.

2001 yılı kış antrenmanlarında büyük bir sakatlık geçiren Zeynep, sporculuk anlamında zorluklar yaşadı. Tam bir tedavisi olmadı. Zaman zaman sakatlık nüksetti. Durmuş Ali Erdoğan Konya'dan ayrılırken onu antrenör Soner Ergün'e teslim etti. Bir süre Soner Ergün nezaretinde çalıştı. Daha sonra kısa bir süre de antrenörlüğünü rahmetli Mustafa Silay yaptı. Üniversiteyi Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda okudu.

Evli olan Zeynep Yazar, İstanbul'da beden eğitimi dersi öğretmenliği yapmaktadır.

FOTO- Ahmet Perihan Demirok kros takımı Büyük destekleri olan Okul Müdürü M. Emin Öztürk (önde)  Müdür Yardımcısı Selçuk Olukbaşı Beden Eğitin Dersi Öğretmeni Serpil Sağır, Fatih Bılgiç (önde en sağda)

FOTO- Kendisi de eski bir ciritçi olan Öğretmen Serpil Sağır (Sarıkabak)