HAKAN ERTAŞ’IN AMATÖRLERİ                                                           

                                                               

ERCAN ÇETİNER

18 Temmuz 1996 tarihinde Konya Meram Gökyurt (Gilistra)’da doğdu. İlk ve ortaokulu Kemal Hatipoğlu’nda tamamladıktan sonra Endüstri Meslek Lisesini takiben Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Halen Yozgat Sorgun Karalık Ortaokulunda beden eğitimi dersi öğretmeni olarak görev yapıyor.

2012 Ercan Çetiner, Akşehir, Konya arası bayrak yarışında mücadelede

2010 yılında Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenimini sürdürürken beden eğitimi dersi öğretmeni Hasan Uysal’ın teşvikiyle beden eğitimi dersi öğretmeni antrenör Hakan Ertaş’a uyarak antrenmanlara başladı ve atlet oldu. Çok geçmeden Abdullah Güler, Mustafa Göksu, Ayşe Nur Morbel, Mehmet Avcı, Kadir Topal, Rabia Yörük, Hüseyin Korkmaz, Sadık Yörük ve Tuğba Cesur’la yaptığı antrenmanlar onu geliştirdi. 1500m’de 4.20, 3000m’de 10.50,10000m’de 35.40’a ulaştı.

Ercan Çetiner (ayakta solda gri formalı) antrenörü Hakan Ertaş ve dönem arkadaşları.

Yürüyüş yarışlarına da katıldı. Ankara sonrası Mersin’de yapılan finalde kulüpler Türkiye ikincisi olma başarısına erişti.  Konya İl Özel İdaresi, Endüstri Meslek Lisesi ve Ankara Üniversitesi formalarını giyen Ercan Çetiner, Ankaraspor formasıyla farklı bir spor dalı olan ragbide millî formayı giyme onurunu yaşadı. Halen bu spora devam ediyor.

Ayşenur Morbel (mavi formalı) bayrak yarışında takım arkadaşları ile

AYŞE NUR MORBEL

2 Şubat 1995 tarihinde İzmir’in Torbalı İlçesinde doğdu. Subaşı İlköğretim Okulu sonrası ortaokul öğrenimine İzmir’de başladı. Babasının mesleği gereği aile Konya’ya taşınınca Ova Un Ortaokulu devamında Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri üzerine lise öğrenimini tamamladı.

Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu Ayşe Nur Morbel, halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümündeki yüksek lisans öğrenimini tamamlamak üzere.

Ercan Çetiner ikinci durumda pistte mücadele ediyor.

Morbel, İzmir’de ilkokul öğretmeni Figen … öğretmenin teşvikiyle okul yarışlarına katılarak atletizmle tanıştı. Ailenin Konya’ya taşınmasıyla beden eğitimi dersi öğretmeni Berna Hoca ile durum gelişti ve bu süreçte ortaokul ikinci sınıfta atletizm antrenörü Hakan Ertaş ile tanışması sayesinde Morbel, düzenli antrenmanlara başladı. Sonrasında birçok yarışa katıldı. Sakatlığı sonrası Akşehir’den Konya’ya yapılan bayrak yarışı onun en güzel anılarından.

Pistlerde 200 ve 400m ile başladığı atletizm hayatı sakatlığı sonrası kros yarışlarıyla devam etti. 400m’deki en iyi derecesi 61sn.

Ayşenur Morbel, Akşehir’de bayrak yarışında tebrik ediliyor

Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Aksaray ve Karaman onun Konya dışında yarıştığı illerdi. Ayşe Nur Morbel, kulüplerde Konya Ereğlispor, Akşehir Belediyesi Kültür ve Spor Kulübü ve Taşkent Gençlik ve Spor Kulübü yanında Ankara Üniversitesi adına forma giydi.  Ercan Çetiner, Mehmet Avcı, Mustafa Göksu ve Kadir Topal onun antrenman arkadaşlarıydı.

Ayşenur Morbel, Antrenmanda antrenörü Hakan Ertaş ile.

HAKAN YAVUZ

24 Şubat 1980 tarihinde Almanya’da doğdu. Aslen Bozkır Üçpınarlı (Hocaköy). Uluırmak İlokulu, Mevlâna Ortaokulu ve Gazi Lisesi sonrası Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Halen LC Waikiki mağaza müdürlüğü yapıyor.

Hakan Yavuz ilkokulda kısa bir süre tekvandoyla ilgilendi. Mevlâna ortaokulu birinci sınıftayken Karateyle tanıştı. Uzun süre bu sporu yaptı.

Hakan Yavuz (ayakta ortada sarı formalı) Beden Eğitimi Öğretmeni (sol başta) Antrenörü Hakan Ertaş (sağ başta) Gazi Lisesi takım arkadaşları ile.

Gazi Lisesine başladığı yıl, beden eğitimi dersi öğretmeni Kâmil Çimen’in yaptığı atletizm seçmesinde başarılı oldu ve okul takımına girdi. Seçmeyi takip eden Hakan Ertaş nezaretinde Atatürk Stadyumuna giderek antrenmanlara başladı. Çok geçmeden Mustafa Ertavukçu, Mustafa Erkan, Veli Kocakafa, Tayfur Demirel, Mukadder Çalık, Şule Göçmen, Gülsen Tosun Tunç, Osman Çetin, Şerife Selçuk, Mehmet Yılmaz ve Sibel Oral ile yaptığı antrenmanlarla kendini geliştirdi.

Ana branşı 1500, 3000, 5000, 1500m engelli ve kros olan Hakan Yavuz; uzun atlama, üç adım atlama ve bayrak yarışlarında da boy gösterdi.

Hakan Yavuz eski statta antrenmanda.

Gazi Lisesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Gençlik Spor formasını da giyen Yavuz, askerlik döneminde ise (2002-2003) Kırklareli’de pentatlon takımında yer aldı.

Hakan Yavuz Konya dışında Denizli, Amasya, Antalya, Kütahya, Ankara, Çorum ve Bursa’da okul ve kulübünü temsilen yarıştı. Gazi Lisesi olarak Amasya’da gurup birincisi olup Denizli’de Türkiye altıncılığını yaşadı.

Ankara Atatürk Koşusu Hakan Yavuz (sağ başta) antrenörü Hakan Ertaş (soldan ikinci).

MEHMET AVCI

1 Ocak 2000 tarihinde Konya’da doğdu. Aslen İçeri Çumralı. İlk ve ortaokulu Müslime Ali Yaman İlköğretim Okulunda tamamladı. Meram Ticaret Lisesi sonrası Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenimini tamamlamak üzere.

Müslime Ali Yaman İlköğretim okulunda öğrenimini sürdürürken 2012 yılında, beden eğitimi dersi öğretmeni Hasan Uysal’ın teşvikiyle antrenör Hakan Ertaş’ın uhdesinde atletizme başladı.

Mehmet Avcı

Ercan Çetiner, Mustafa Göksu, Abdullah Güler, Kadir Topal, Hüseyin Korkmaz, Ayşe Nur Morbel, Rabia Yörük, Sadık Yörük ve Tuğba Cesur ile yaptığı antrenmanlarla kendini geliştirdi.

100 ve 400m branşında Konya dışında Eskişehir, Mersin, Ankara, İzmir, İstanbul ve Kayseri’deki yarışlara katıldı.

Mehmet Avcı, Konya’da 3. olduğu bir yarışta

Önemli dereceleri: U16 yaş grubunda İstanbul’da 400m’de 53.7 saniye ile Türkiye üçüncüsü, U16 yaş grubunda 60m’de 7.8sn ile Türkiye birincisi, 2012 yılında Eskişehir’de okullar yarışında 100m’de 13.01 saniye ile Türkiye birincisi.

Kamp liderliği yapan ve atama bekleyen Mehmet Avcı, birçok bayrak yarışına da iştirak etti.

Mehmet Avcı bayrak yarışında önde.