EREĞLİ ATLETİZMİNİN EMEKTARLARINDANAHMET ÖZKAN YAZICI

15.04.1970 tarihinde Ereğli’de doğdu. Evli ve üç çocuk babası. Liseyi Ereğli Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. O yıllarda beden eğitimi dersi öğretmeni olan Ali Özbakır’ın dikkatini çekerek okulunun takımlarının çoğunda görev aldı. 

1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nü bitirdi. 1994 yılında Karapınar İmam Hatip Lisesi’nde göreve başladı. Askerlik dönüşü 1996 yılında Ereğli İmamHatip Lisesi’nde meslek hayatına devam etti.

Ereğli’nin fedakâr işadamıKasım Topak Antalya’dayaşıyor

2000 yılında kenar mahalle okulu olan, genelde Emirgazi-Belkaya ve Kutören’den gelip yerleşen, başarıya aç yetenekli çocukların bulunduğu Kasım Topak Ortaokuluna tayin isteyerek atletizmde büyük başarılara imza attı.Her yıl yaptığı yetenek seçimi ve ardından planlı ve düzenli çalışmanın sonucunda Türkiye dereceleri almaya başladılar.İlk Türkiye derecelerini 2004 yılında Antalya’da yapılan Okullar Arası Kros Türkiye Şampiyonası’nda küçük kızlar takımıyla Türkiye 3’üncüsü olarak elde ettiler. İlerleyen yıllarda kros, puanlı atletizm ve atletizmi geliştirme projelerinde yıllarca Konya’yı temsil etme başarısını gösterdiler.

Artıkokul idaresiyle, öğretmen arkadaşlarıyla, sporcu öğrencileri ve aileleriyle dahada fazlası okulu yaptıran ve başarılarının arkasında olan Kasım TopakBey ile iyi bir ekip oluşturdular. Ereğli Şeker Spor Kulübü’nünde sporcuları olan öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ‘’Okullarımız Hayat Olsun ‘’ projesinin en güzel örneğini Konya bölgesinde atletizmi severek ve sevdirerek yaptılar ve ardından aldıkları başarılarla göz doldurdular.

2005Antalya Türkiye Kızlarda 3.sü olantakım

Türkiye dereceleri elde eden başarılı sporcuların her birine Kasım Topak Bey’in bisiklet ödülü vermesi sporcularının motivasyonunu üst seviyede tuttu.2005 yılında yine Okullar Arası Kros Türkiye Şampiyonası’nda küçük erkekler takımı birçok doğu ilini geride bırakarak Türkiye 3’üncüsü olma başarısını gösterdi.Aynı yıl İzmir’de yapılan Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda sporcusu Arife Alangülle atmada Türkiye 2’incisi oldu.                                                          

2006 yılında Eskişehir’de yapılan Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda yıldız erkekler takımı Kıbrıs’ın önünde Türkiye 2’incisi oldu. 200m’de yarışan sporcusuUğur KılıçerTürkiye şampiyonu oldu. 2007 yılında İzmir’de yapılan kulüpler arası çoklu branş yarışmalarında Melek Okumuşadlı sporcusuTürkiye 3’üncüsü oldu. 2008 yılında Konya’da yapılan Okullar Arası Türkiye Şampiyonası’nda küçük kızlar 800m’de yarışan sporcusuHalime Karakoyun Türkiye 3’üncüsü oldu.Bu sporcusu daha sonra üniversite yıllarında dağ koşuları millî takımımıza girme başarısını gösterdi.

2005 Antalya

Ahmet Özkan Yazıcı’nın Konya’yı temsilen atletizmi geliştirme projesi ve kros grup yarışmalarına katılıp dereceler elde eden birçok sporcusu bulunmakta. Kasım Topak Ortaokulu, 22-23 Mayıs 2013 tarihinde Kayseri’de yapılan Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda küçük kızlar takımı Türkiye Şampiyonu olarak başarılarına bir yenisini daha kattı.

2014 yılında Ereğli’de atletizm antrenörü olarak göreve başlayan Leman Elmasile birlikte çalıştırdığı Ereğli Şehit Mustafa Yurter Özel Eğitim Okulunun genç erkekler puanlı atletizm takımı özel sporcuları 2015,2016 ve 2017 yıllarında üç yıl üst üste Türkiye şampiyonu olma başarısını gösterdi.

2006EskişehirPuanlı Atletizm Türkiye ikincisi olan Kasım Topak İ.Ö.O

Ahmet Özkan Yazıcı; atletizmi çok seven, unutulmayacak birçok başarılara imza atmış bir beden eğitimi dersi öğretmeni olarak 2017 yılında Ereğli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tayin istedi veatletizme veda etti.

Başarı öyküsünde desteklerini esirgemeyen herkese saygı ve sevgiyle çok teşekkür etti.

Ereğli’nin yıldızlarındanMehmet Çelik.

Ereğli’nin yıldızları öğretmenleri ile

Ereğli AtletizmininfedakarlarındanAmet Özkan Yazıcı.

400 m.Engellide Türkiye 3.sü olanMehmet Çelik.

Mehmet Çelik öğretmenleri ile

Ay-yıldızlı formayı giyme şerefini yaşayan Ahmet Özkan Yazıcıeski sevdası Atletizm e dönmeye karar verdi.Ereğli’ninyeniden şahlanacak inşallah