Bu kapsamda yeni binasına kavuşarak daha güzel işler yapmak için kolları yeniden sıvayan KOMÜT’ün yeni binasıyla ilgili Başkan Vekili Osman Derin ile Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can açıklamalarda bulundu. Yaklaşık bir buçuk ay önce açılan yeni KOMÜT binasıyla ilgili de konuşan yönetim, KOMÜT binasının yapılışı itibarıyla maddi anlamda Konya’daki sivil toplum kuruluşları arasında Konya’nın ilklerin biri olduklarını da ifade etti.
KENDİ İMKANLARIYLA…
KOMÜT Başkan Vekili Osman Derin, göreve geldiklerinde en büyük eksiklerden birinin derneğin kendi binasının olmaması olduğunu belirterek, “Kurumun hem hizmet verebilmesi hem de ilimizi temsil edebilmesi için ciddi anlamda bir bina ihtiyacı vardı. Yönetim olarak aldığımız kararla, maliyetini tamamen kendi imkanlarımızla karşılayarak bu binayı yaptık ve derneğimize kazandırdık” dedi.
‘ANKARA DAHİL HİÇBİR İLDE YOK!’
Yaklaşık bir buçuk ay önce açılışı yapılan bina, bodrum artı iki kattan oluşuyor. Derin, “120 kişilik büyük toplantı salonumuz, yönetim kurulu odalarımız, misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz alanlarımız, mescidimiz, çay ocağımız ve kafeteryamızla, hem üyelerimize hem de misafirlerimize hizmet verecek modern bir yapıya kavuştuk” diye konuştu. Yeni binanın yalnızca KOMÜT için değil, Konya’nın tanıtımı ve imar çalışmalarına da katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Derin, “Konya dışındaki müteahhitler birliklerinden gelen misafirlerimiz binamızı hayranlıkla karşılıyor. Ankara dahil birçok ilde böyle bir proje hayata geçirilmemiş. Biz bu konuda örnek olmak istedik” dedi.
ÇÖZÜMLER BURADA BULUNACAK
KOMÜT Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can ise binanın sadece fiziksel bir yapı değil, aynı zamanda üyelerle yöneticilerin bir araya gelmesini sağlayacak bir iletişim merkezi olacağını vurguladı. Can, “Üyelerimiz burada kendi toplantılarını yapabilecek, arsa sahipleri görüşmelerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca STK başkanları, belediye başkanları gibi şehrimize katkı sağlayabilecek yöneticileri davet ederek programlar düzenleyeceğiz. Bu sayede üyelerimizin yaşadığı sorunları doğrudan belediye başkanlarına ve imar müdürlerine iletip çözüm bulmaya çalışacağız” dedi.





