Konya Aydınlar Ocağı emekli eğitimci Bahri Kırışık’ın 80.yaşında Saygı Gecesi düzenledi. Konya Aydınlar Ocağı, doğumunun 80.yılında eğitimci Bahri Kırışık’a Saygı Gecesi düzenledi. İl Halk Kütüphanesi Salonundaki programda Kırışık, hatıralarını anlattı. Programın açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Kırışık’ın eğitim dünyamıza önemli katkıları olduğunu belirterek, “Hocamıza, hizmetlerinden dolayı saygı duyuyoruz” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Bahri Kırışık, “Rahmetli Erbakan hocamız bize, (Tanışma faslında adınızı, memleketinizi, mesleğinizi ve teşkilattaki görevinizi mutlaka söyleyin ve bunları söylerken omuzlarınız göklere değsin) derdi.  Ben Bahri Kırışık, Taşkent’liyim. 1940 yılında doğmuşum ama ikinci evlilikten olma olduğum için nüfusa yazılmam gecikmiş. (İkinci evlilikten doğan çocukların nüfusa yazılmalarını sağlayan bir kanun çıkınca 1944 doğumlu olarak yazılmışım. Bunu da sonrada ancak 1941’li olarak düzeltebildik” dedi.

EMEKLİ EĞİTİMCİ

Emekli öğretmen olduğunu ve Anadolu Gençlik Derneğinin 32 yıl başkanlığını yaptığını da kaydeden Kırışık, “Babamım mesleği kalaycılıktı. Civar ilçe ve köyleri dolaşırdı. Ben de yedi yaşıma geldiğimde bir buğday kamyonuna binip kendi başıma memleketime dönerek okula kaydolmaya gittim. Günümüzde çocukları anne-babalarının ve servislerin getirip götürdüğünü görünce bizim çocukluk yıllarımızda yüklendiğimiz sorumlukları hatırlıyorum” diye konuştu.

1960 DARBESİNE TANIKLIK ETTİ

İkinci sınıfa geçtiğinde İstanbul’a gidip işportacılık da yaptığını kaydeden Kırışık, “1958 yılında Konya Endüstri Meslek Lisesi’ne kaydoldum. Elektrik bölümüne gidiyordum ama değişiklik yapıp Tesviye bölümünü bitirdim. İkinci sınıftayken başarılı olduğum için Türk Eğitim Derneği’nin Yurduna alındım. Okulu bitirdiğim yılda 1960 darbesi oldu” dedi.

KUR’AN SAKLANIRDI

O yıllarda Lise mezunlarının Yedek Subay Öğretmen olarak askere alındığına işaret eden Kırışık, “1962 yılında yedek subay olarak Niğde'ye gönderildim ve Aksaray’ın Karabalta köyüne verildim. Fakat köyü kimse bilmiyordu, kör bir dilenci tarif etti. Orada ilkokul öğretmeni olarak görev yaptım. Kürt köyü çok gayretli çalışmalarımız oldu. Tezkere aldıktan sonra 1964'te Kızılören'e bağlı Sağlık köyüne tayinim çıktı. Burada çok değerli hatıralarımız oldu. 1974'te Konya'ya tekrar tayinim çıktı ve Konya Endüstri Meslek Lisesi'nde 14 sene 1 ay çalışıp emekli oldum. Biz, Kur'an'ın yasak olduğu dönemde büyüdük. İnsanların Kur’an’ı Kerim’leri toprağa gömerek sakladığı yıllardan geçtik. Yıllar sonra bu kitaplardan bazılarını yarı çürümüş vaziyette topraktan çıkardığımız oldu” dedi.

Otomobilin motor kısmında sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı Otomobilin motor kısmında sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

ABDULLAH BAŞYEMENİCİ

Editör: Tuba Kaya