Kilo verme sürecinde birçok kişi iradesiyle sürekli çelişiyor. Bunun için kilo vermeye başlamadan önce tamamıyla beynini inandırıp sonrasında iradeni güçlü tutmanız gerekiyor. Diyete başlayan kişi sürekli iradesiyle savaşıyor. Kilo verirken iradeni güçlendirmek için yapılabilecekleri sıralıyorum.

Kendinize inanın, başladığınız bu süreçte yapabileceğinizi ve yarım bırakmayacağınız için kendinize söz verin. Emin olup bu sürece öyle başlarsanız her şey daha kolay ilerleyecektir.

Motivasyonununuz güçlü tutun. Kendinizi diyete motive etmek için sevebileceğiniz alışkanlıklar edinin.

Aç kalmayın. Güne kahvaltı ile başlayıp, öğle ve akşam yemeği olmak üzere ana öğünlerinizi atlamadan yapın. Muhakkak gün içinde 2-3 kez ara öğün yaparak aç kalmamanızı sağlayın. Öğünlerinizde besin çeşitliliği sağlayın.

Gün için en az 2 litre suyunuzu için. Beslenmenizde bitki çaylarına yer verin. Su veya çaylarınızın içerisine kan şekerinizi düzenlemeye yardımcı olacak tarçın, karanfil eklemeleri yapabilirsiniz.

Basit karbonhidratlardan uzak durmanız kan şekerinizi dengede tutmanıza yardımcı olacaktır.

Hayatınıza günlük rutin hareketlerin dışında fiziksel aktivite ekleyin. Hem enerjini hem de bedenini mutlu etmek senin elinde.

Tabaklarınızı küçültme yoluna giderken doyabileceğinize inanın. İnandırıcı olmayan elinize geçen diyet listelerinden uzak durun.

Yasak besinler kategorisini önünüze koymaktan ziyade her şeyi yiyerek porsiyon kontrolünü yaparak daha kolay ilerleyebilirsiniz.

En iyi diyet uzun süreli sürdürülebilir beslenmendir. Bu süreçte kendinize inanıp iradenize sahip çıktıktan sonra başarabilirsiniz.

Bu süreçte tartıdaki kilonuzdan önemli daha önemli bir nokta var. Sağlığınız her şeyden önemli.

Sağlıcakla kalın…