KENDİMİZE BİR İYİLİK YAPMAK

Abone Ol

İyilik,   iyi olan, güzel olan, beğenilen, yararlı olan, hayırlı olandır. Kötülük ise kötü olan çirkin olan,   beğenilmeyen,   zararlı olandır. İyilik için hayr, kötülük içinde şer kelimeleri daha yaygın bir şekilde kullanılır.

Hayrı ve şerri yaratan Allah ise de bunlardan özellikle şerrin yaratılmasında kulların yani insanların tercihleri de oldukça önemlidir.  İnsanların kendi bilgileri,   istekleri, iradeleri ve niyetleri şerri ortaya çıkarır.

Ameller, yapılan işler niyetlere göre değer kazanırlar. Yani amellerimizi değerli ya da değersiz kılan niyetlerimizdir. Bir işi, bir eylemi niçin ve kim için yaptığımızdır. Yapılan zerre miktarı bir iyilik de,  yapılan zerre miktarı bir kötülük de bizi yaratan tarafından bilindiğinden ve görüldüğünden dolayı boşa gitmeyecektir. Ve karşılığını bulacaktır,  görecektir.

İçimizdeki iyilik ve kötülük yapma duyguları sürekli birbiriyle mücadele etmektedir,  adeta savaşmaktadırlar. Peki bu savaşı, bu mücadeleyi kim kazanır diye soracak olursak, bu sorunun cevabı, biz hangisini daha iyi daha çok beslersek o kazanır olacaktır. Hangisini daha iyi beslersek o daha çok güçlenecek, kuvvet kazanacaktır.

Öyleyse gelin, bugünden başlayarak bir iyilik yapalım.

Küçük olsun büyük olsun bir iyilik yapalım. . Sabah uyanır uyanmaz eşimizden çocuklarımızdan,  çevremizden başlayarak bir tebessüm bir tatlı söz,  bir güler yüz bir selamla başlayalım! Kendimize bir iyilik yapalım...

Yoldan bir taşı bir çöpü bir dikeni alalım. Aç kalmış bir hayvana bir kediye bir köpeğe bir kuşa yiyecek verelim. Su verelim. Bir yaşlıya,  yolda yardıma muhtaç bir anneye,  yolunu şaşırmış bir yolcuya yardım edelim.

Bir hasta komşumuzu ziyaret edelim. Bir yoksula yemek yedirelim,  bir arkadaşımıza çay söyleyelim.  Kimseye yük olmayalım,  yük alalım. Bar olmayıp,  yar olalım. Kendimize bir iyilik yapalım. Yaptığımız iyilikleri ve bize yapılan kötülükleri unutalım. Yaptığımız iyilikleri küçük görmeyelim. İyilik yap balık bilmezse,   Hâlık bilir diyelim. Yaptığımız iyilikleri başa kakarak sevabını yok etmeyelim. Gelin  bugün kendimize bir iyilik yapalım. Gelin geç kalmayalım.

                    HEM NALINA HEM DE MIHINA

ONLAR UMRE'YE BİZİMKİLER ÇUMRA'YA

Fenerbahçe'li Musa SOW  ile  Eskişehirspor'lu Mehdi KAMARA. Senegal'li iki futbolcu,    birlikte, Süper Lig'deki devre arasını  fırsat bilerek Umre'ye gitmişler. Şu anda Kutsal Topraklar'da Umre ibadetini yerine getiriyorlarmış.

Ne diyelim? Onlar Umre'ye giderken pek çoğu Noel ve Yılbaşı'nı kutlamak için Avrupa'ya ve eğlence merkezlerine  koşuyorlardı.

Ben Torku Konyaspor'luları nereye gittiler ki diye merak edip sorarken Çumra'lı arkadaşım Murat Hoca:

-Onlar Umre'ye, bizimkiler Çumra'ya demesin mi?

HLEP Mİ HELP Mİ?

TORKU KONYASPOR devre arası transferde Hlep isimli bir oyuncuyla görüşüyormuş.

-Allah Allah nereden bulursunuz bu isimleri? Hlep mi Help mi? Hani Help olsa bir manası var. İmdat yardım edin gibi.  Help help diye bağırırsınız en azından.

MEKKE'NİN FETHİ

AGD yani Anadolu Gençlik Derneği,  Konya Şubesi,    Mekke'nin Fethi'nin 1383.  yılını büyük bir programla Mevlana Kültür Merkezi'nde kutladı. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak dernek çalışmalarına büyük bir canlılık getirdi. Salonda binlerce kişi,  tıklım tıklım. Çoğu gelen yer bulamadı ve  geri dönmek zorunda kaldı. Anlamlı bir geceydi. Aşk vardı,  heyecan vardı.

Konuşmacılar Bahri Kırışık,   Geylani Akan,    sanatçı Ammar Acarlıoğlu ve Hafız Osman Akyol ayrıca  pırıl pırıl  gençlerin oluşturduğu Tiyatro  Oyunu geceye ayrı bir renk  kattı.  Mekke'yi ve fetih ruhunu  doya doya yaşadık.

-Kısacası Konya AGD,   Mehmet Parlak'la en parlak günlerini yaşıyor ve yaşatıyor. Tebrikler Mehmet PARLAK.

YILBAŞI YILAN BAŞI

Yılbaşı gecesi eğlence ve kutlamalarında su gibi içki içilmiş,   genç kızlar sözlü ve fiili ta'cize uğramış,   kavgalar olmuş,   milli kumara pardon piyangoya ümit bağlayanlar hayal kırıklığı yaşayıp ağlayanlara dönüşmüş. Umutlar sönmüş. Vs. vs.

-Mübarek,   sanki Yılbaşı değil de Yılanbaşı.  

 

ZAM'ANE

Motorine zam,  benzine zam, otogaza zam.

Süte zam,  yağa zam,  peynire zam.

Vergilere zam,  harçlara zam,   dergilere zam,  borçlara zamm.

Yiyeceğe,   içeceğe,   giyeceğe zam, 

Zam zam. . Herşeye zam.

En ufak bir tepki yok. Ses yok. .

Zam'ane mi olduk ne?

GÜNÜN SÖZÜ

DEĞERLERİNE GÖRE YAŞAMAYANLAR, DİĞERLERİNE GÖRE YAŞAYANLARDIR.

   (Geylani Akan)