Keçi boynuzu, fosfor, kalsiyum ve E,A,B,D vitamini yönünden zengindir. Yüksek derecede mineral içerir. Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde sayısız faydaları olan bir maddedir. 

Bir çok araştırmalarda nefes darlığı , alerjik nefes darlığı , soğuk alerjisi ,balgam söktürücü , astıma karşı  ,ishale karşı , kabızlığa karşı olumlu etkileri olduğu görülmüştür. 

Kalp-damar sağlığını koruyucu özelliğe sahiptir.

Kan kolesterol düzeyinin normalin üzerinde olduğu durumda düzenli olarak keçiboynuzu unu tüketilmesi üzerine yapılan bir çalışmada kan kolestrol düzeyi ve LDL kolestrolü üzerine olumlu sonuçlar elde edildiği görülmüştür.

Keçiboynuzu sindirimi düzenler ve kandaki kolesterol seviyesini düşürür.

E vitamini içeriği ile öksürük, grip, anemi ve osteoklazi tedavisinde yardımcı olur. Fosfor ve kalsiyum zenginliği sebebiyle osteoporoza (kemik erimesi) karşı savaşır.

Keçiboynuzu tohumlarından elde edilen tragasol adlı zamk benzeri madde fırın mamülleri, dondurma, jöleler, reçeller, salata sosları, peynir, konserve etler, salam gibi işlenmiş et ürünleri, hardal ve diğer gıda ürünlerinde bir stabilizatör ya da koyulaştırıcı madde olarak kullanılır

Keçiboynuzu lifi 24 polifenolik bileşik içerir, bunlardan yüzde 26’sı flavonoidlerdir. Flavonoidler çok güçlü antioksidan içeren bitkisel bazlı bileşiklerdir. Antioksidan bileşikler olan kuersetin ve mirisetin içerir. 

1 adet orta/büyük boy keçiboynuzu yaklaşık 30 kaloridir.

Keçiboynuzu meyvesi tüm olarak tüketilirken, keçiboynuzu pekmezi olarak ve keçi pekmezi unu olarak mutfakta kullanılır. 

Alerjik bir besin olmadığı için 10.ay sonrasında bebeklerde keçiboynuzu unu kullanılabilir.

SAĞLICAKLA KALIN…

Detaylı bilgi için:www.nuraclan.com