Hayatımız boyunca bazı şeylere sahip olmak için büyük mücadelelerle veririz. Bu mücadelelerin sonunda kazandığımız şeyleri kaybetmekten korkmaya başlarız. Peki, ileri boyutlara vardığında sıkıntılara sebep olan kaybetme korkusu nasıl yenilir?

Birini ya da hayatta sahip olduğumuz kazanımları kaybetme korkusu hemen hemen herkeste vardır. Ancak bazı durumlarda bu korku, psikolojik sorunların baş göstermesine neden olacak boyutlara varıyor. Sizlere vereceğimiz tavsiyelerle kaybetme korkusunu tehlikeli boyutlara varmadan kontrol altına alabilirsiniz.

KAYBETME KORKUSUNA KAPILDIĞINIZDA FARKLI İŞLERE ODAKLANIN

Kaybetme korkusuna kapıldığınız zaman bu duygu üzerine uzun uzun düşünmeye çalışmayın. Ne kadar çok bu duyguya önem verirseniz ya da ne kadar çok üzerinde senaryolar kurarsanız korku sizi daha çok esiri haline getirecektir. Bu nedenle aklınıza bu tarz şeyler geldiğinde farklı işlere odaklanmaya gayret gösterin.

KORKUNUN NEDENİNİ ÇÖZMEYE ÇALIŞIN

İçinde bulunduğunuz kaybetme korkusunun nedenini çözmeye çalışın. Eğer nedenini fark edebiliyorsanız bu nedeni ortadan kaldırmaya çalışın. Geçmiş yaşadığınız bazı hayal kırıklıkları kaybetme korkusuna neden oluyorsa bu durumu bir doktora danışın.

YALNIZ KALMAKTAN KORKMAYIN

Yalnız kalmak gözünüzü korkutmasın. Kendinize yetmeyi kendi başınıza mutlu olmayı öğrenin.

RAHATLAMAYA ÇALIŞIN

Korkuya kapıldığınızda rahatlamaya çalışın. Bu konuda nefes tekniklerini öğrenerek kullanabilirsiniz. Doğru bir şekilde diyaframdan alınan nefesler stresi ve korkuyu azaltacaktır.