Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan  "Reng-i Hakkari" kültür sanat topluğu Selçuklu Kongre Merkezinde müthiş bir etkinliğe imza attı. Reng-i Hakkari´ye grubuna Konyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bizlerde gösterinin yapılacağı gün Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan öncülüğünde Yenigün Gazetesi olarak Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak Bey'i ziyaret ettik. Sayın Valimiz'in Konya'ya önemli kazanımlar sağlayabilecek bir vizyonu var. Allah yardımcısı olsun. Konya Valimizin sohbeti, basına olan ilgisi ve samimiyeti oldukça güzel idi. Sayın Valimiz  basının önemli olduğunu  ve Konya basının oldukça başarılı olduğunu, Hakkari’de güçlü bir yerel medyanın sesine ihtiyaç duyduklarını ifade etmişti.

Valimiz ile samimi ve içten geçen sohbetin ardından Konya ve Hakkari Valiliği ve Hakkari Belediyesi tarafından organize edilen Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşen "Reng-i Hakkari" kültür sanat topluğu programına katılım sağladık. Konya Valimiz Cüneyit Orhan Toprak Hakkari’de görev yaparken topluluğun kurulmasında büyük bir emek harcamış. Reng-i Hakkari grubu oluştururken asıl amaç ‘ Kültürün toplumsaldır’ sloganıyla kendi kültürüne ve tarihsel kimliğine hiçbir kültürden etkilenmeyen ama bünyesinde birçok farklı kültürü barındıran ve akademik alanda buna sahip çıkıp gelecek nesile aktaran bir topluluk oluşturmak ve devam ettirmektir. Kültür bir toplumun tarih yolculuğu içerisinde kazandığı maddi ve manevi yaşam tarzıdır. Kültür , estetik,adalet,ahlak, sanat ve benzeri kavramların kişiden topluma doğru gelişerek bütünleşen davranış ve düşünüş biçimlerinin tamamıdır. 

Reng-i Hakkari unutulmaya yüz tutmuş hikayeleri , masalları destanları, halayları araştırarak gün yüzüne çıkarmak bunu dengbeji, tiyatro, halk dansları ile etnomüzikoloji alanda kitaplaştırarak arşiv oluşturmaktır. 

Selçuklu Kongre Merkezinde  "Reng-i Hakkari" kültür sanat topluğu etkinliği büyük bir beğeni aldı. Programa katılan misafirler grubun her gösterisini dikkatli bir şekilde izleyerek cep telefonları ile kayıt altına aldı. Bu güzel grubun Konyalılar ile buluşmasına vesile olan Konya Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’a teşekkür ederim. Sayın Valimizin  etkinliğe vatandaşların olan ilgisine kayıtsız kalmayacağı ve bu özel ve güzel ekibi yeniden Konyalılar ile buluşturacağına inancım tam. Selametle….