Cadde ve sokak aralarına gelişi güzel bırakılan kimyasal maddeler nedeniyle bölgedeki kuşların telef olduğunu fark eden duyarlı bir vatandaş, yaşanan ihmali cep telefonu kamerasıyla anbean belgeledi. Kamuya açık alanlarda denetimsiz şekilde tutulan varillerin hem doğal yaşama hem de çevredeki insanlara büyük tehlike saçtığını belirten vatandaş, durumu işletme sahiplerine bildirdiğinde ise beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı.

GÜNEŞİN ALTINDA PATLAMAYA HAZIR BOMBAYA DÖNÜŞÜYOR!
Özellikle Muaz Bin Cebel Cami çevresinde yoğunlaşan düzensiz depolamaya dikkat çeken vatandaş, sokak aralarında bulunan kimyasal kaplarının bazılarının kapaklarının açık olduğunu, bazılarında ise hiçbir etiketin yer almadığını vurguladı. Tehlikeli maddelerin doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmasının büyük bir felakete davetiye çıkardığını belirten çevre sakini, varillerin üzerinde yakıcı ve aşındırıcı özelliğe sahip maddeleri simgeleyen uyarıların yer aldığını ifade etti. Güneş ışığıyla birlikte genleşen ve birbirleriyle tepkimeye girme riski bulunan bu tür güçlü asit veya baz içerikli maddelerin patlama riski taşıdığını aktaran vatandaş, bu tarz kimyasalların mevzuat gereği karanlık, serin ve korunaklı alanlarda saklanması gerektiğinin altını çizdi.

DOSTANE UYARIYA KABA YANIT: "GİT HAPÇILARLA UĞRAŞ!"
Çevrede telef olan kuşları göstererek işletme yetkililerini iyi niyetle uyarmak isteyen vatandaş, aldığı kaba yanıt karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. İşletme görevlisinin yapılan hatayı kabul etmek yerine kendisini hedef aldığını belirten vatandaş, iş yeri çalışanının kendisine yaklaşarak bölgeden uzaklaşmasını istediğini ve uyarılara kulak tıkadığını dile getirdi. Kaldırımların ve sokakların kişisel mülk olmadığını, kamuya ait ortak kullanım alanı olduğunu hatırlatan çevre sakini, kimyasal maddelerin sokak ortasında depolanmasının hiçbir hukuki ve vicdani gerekçesi olamayacağını savundu.

SOKAK HAYVANLARI VE TABİAT YOK OLUYOR
Denetimsiz şekilde çevreye saçılan bu tehlikeli atıklar yüzünden sadece kuşların değil; karınca, kedi ve köpek gibi doğanın dengesini sağlayan pek çok canlı türünün zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bölgede yaşanan çevre katliamının ve kural tanımazlığın bir an önce son bulması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, yetkili kurumları göreve çağırdı. Kamusal alanları işgal ederek canlı yaşamını hiçe sayan ve patlama riski oluşturan işletmeler hakkında Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve gerekli mercilerce gerekli idari ve cezai işlemlerin başlatılması isteniyor.







