Mart ayından bu yana dünya ve ülkemiz koronavirüs salgını ile uğraşıyor. Salgın ile mücadelede başta sağlık ordusu olmak üzere emniyet teşkilatı, jandarma teşkilatı, hizmet sektörü, gazeteciler olmak üzere vatandaşa hizmet götüren her bir meslek grubu yoğun bir mesai içerisinde çalışıyor. Pandemi ile mücadelede bu mesleklerle sahada ön tarafta olan bir grup var onlar da Türk Kızılay Kan Hizmetleri personeli. Onlar salgına ve kısıtlamalara rağmen 7 gün 24 saat sahada çalışıyorlar. Türk Kızılay Kan Bağışçı Kazanım Birimi bir taraftan Koronavirüs ile mücadele kapsamında İmmün Plazma alırken bir taraftan da normal kan ihtiyaçlarını karşılamak için büyük mücadele ediyor ve etmeye de devam ediyor.

Salgın döneminde tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da Türk Kızılay Konya Kan Bağışı Merkezi de yoğun mesai harcadı. Merkez Müdürü Dr. Kaya Levent önderliğinde Konya kan bağışı noktasında farkındalıklara imza atarken, vatandaşları da kan bağışı ve İmmün Plazma noktasında yoğun şekilde bilinçlendirdi ve bu işlemlerin başarılı bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağladı. Konya her alanda olduğu gibi kan bağışı konusunda da Türkiye genelindeki farkını da ortaya koydu.  Özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Konya Kan Bağış Merkezi işbirliğiyle 2020 yılında başlatılan “Okulumda KANpanya var” projesi 2020 yılına salgına rağmen damga vururken, 2021 yılı Ocak ayında 21 okul “Kan Ver, Can Ver” dedi. 750 kişi ilk kez kan bağışıyla tanıştı. 2173 kişi kan bağışında bulundu. 6519 kişiye umut olundu. 40 bin veli kan bağışı konusunda sohbet etti. Binlerce afiş ve resim yapıldı. 865 kadın, 1308 erkek kan bağışladı.

Konya’da kan bağış organizasyonlarının başarı ile gerçekleşmesi ve koordinasyonu sağlayan Türk Kızılay Konya Kan Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent başta olmak üzere Türk Kızılay Konya Kan Bağışçısı Kazanımı Birimi personeli  Özlem Arslan Kuru, Şenol Yüksel, Engin Çorman, Yasin Peker, Burak Dalbudak başta olmak üzere kan bağış merkezi doktorlarına, hemşirelerine, şoförlerine, temizlik görevlerine emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel insanların başarısının artarak devam etmesi dileğiyle…  Kötülüğü önlemenin çaresi iyilik yapmak, iyilikleri ve iyileri gündemde tutmaktır. Konya’mızda kan bağışı konusunda güzel bir bilinç oluştu. Bu İyilik hareketine tüm katkı veren ve destek olanlara teşekkürler.  Bir cana umut olanlara, emek verenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İyiliğin masalını yazan gizli kahramanlara selam olsun.

Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olmasın. Haydi, Konya kan bağışına…

KONYA STORE ALKIŞI HAK EDİYOR

Şehrimizin gururu olan İttifak Holding Konyaspor’un lisanslı ürünlerinin satıldığı Konya Store son günlerde ürün çeşitliliği ile adından söz ettiriyor.  Konya Store yetkililerinden alınan bilgiye göre, ürünlerin tamamı özel olarak tasarlanıyor, özel olarak dikilip baskıları yapılıyor. Tüm ürünlerin iplerinden fermuarlarına, etiketlerinden ürünlerin logolarına kadar tamamı özel tasarlanıyor ve uygulanıyor. Birçok üründe renge renk logo kullanılıyor. Konya Store, Anadolu kulüpleri arasında geliştirdiği ürün çeşitleri ile adından söz ettirecek gibi duruyor.  Bizler de Konyalılar olarak şehrimizin gururu Konyaspor’umuzun lisanslı ürünlerini alarak takımımıza destek olmalıyız. Takımımıza destek olarak taraftarımız da lisanslı ürünleri tercih etmeli. Konya Store yetkilileri de fiyatları ona göre belirlemeli ve özellikle yeni çıkardığı ürünlerde kampanya yaparak pandemi sebebiyle statta yer alamayan taraftarın storedan alışveriş yaparak takımına destek olması sağlanmalı. Konya Store işlemecilerinden önümüzdeki günlerde taraftarın gönlünü fethedecek yeni kampanyalar bekliyoruz.

EKMEĞİNE SAHİP ÇIK, GIDANI KORU!

Yalnızca sofralarımızın değil kültürümüzün de çok önemli bir değeridir ekmek. Atasözlerinde, deyimlerde yer alır, emeği simgeler. Ancak ne yazık ki bizler için bu kadar kıymetli olan ekmeği sıklıkla israf ediyoruz. Bayatlama ve küflenme sebebi ile çöpe atılan ekmekler, ülkemiz için hem büyük bir maddi kayba sebep olmakta hem de gıda israfının çok büyük bir kısmını oluşturmakta. Ekmek israfı ile mücadelede alınabilecek pratik önlemler ile ekmeğinizi koruyabilir, çöpe atılmasına engel olabilirsiniz. Nasıl mı? Tükettiğiniz kadar ekmek almak, ekmek israfı ile mücadelede altın kuralınız olmalı.