Vinç sektörünün önemli temsilcilerin Özfatihler Vinç, yılların verdiği tecrübeyle büyümeyi sürdürüyor. Kaliteli üretim anlayışına bağlı olarak Ar-Ge temelli üretim yapısıyla, sürekli kendini yenileyen ve geliştiren Özfatihler Vinç, bugün ülkenin sektöründeki önemli oyuncuları arasına girmeyi başardı. Ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak amacıyla sürekli büyüyen Özfatihler Vinç, bugün 14 bin metrekarelik kapalı üretim alanıyla, 50’den fazla ülkeye ihracat yapan bir firma haline geldi. Üretim ve ihracat başarısını servis ağıyla taçlandıran Özfatihler Vinç, bu alanda da verdiği hizmetle, bir adım daha öne çıkmış durumda. Özfatihler Vinç’i ve hedeflerini anlatan Özfatihler Vinç Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çimen, daha fazla çalışarak, ihracat yaptıkları ülke sayısı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Özfatihler Vinç ne zamandır sektörde? Bugünlere geliş hikayesinden kısaca bahseder misiniz?
Askerden geldikten sonra bir arkadaşımla vinç sektöründe çalıştık. 1994 yılında arkadaşımla ayrılarak, kendi dükkanımı açtım. Aslında vinç sektörüne girmek istemiyordum fakat bu sektör beni kovaladı. Dolayısı ile o yıllarda, 100 metrekarelik bir dükkanda vinç sektörüne başlamış olduk. O günden buyana sektörümüzde vinci en iyi, en kaliteli şekilde üretmek için var gücümüzle çalıştık. Özfatihler 100 metrekareden bugün geldiğimiz noktada Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 bin metrekarelik üretim alanına ulaşan bir firma haline geldi. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme hedefindeyiz. Daha kaliteli nasıl mal üretebiliriz diye yıllarca çaba gösterdik. Özfatihler Vinç bu anlamda ülkenin alanında önemli bir yerine geldi. 250 kişiye istihdam sağlıyoruz. Sakarya, Gaziantep, İzmir, Ankara gibi şehirlerde de ofislerimiz var. Müşterilerimize en hızlı şekilde servis hizmeti verebilmek amacıyla bu ofislerimizi açmış olduk. Bundan sonraki süreçte, başka şehirlerde de ofisler açmayı planlıyoruz.
Özfatihler Vinç, önemli bir ihracatçı firma haline geldi. Bunu nasıl başardınız? Bu süreç ne zaman başladı?
Hedeflerimizden biri yurtdışına ihracat yapmaktı. Çok şükür 2005 yılında Suriye, Ürdün, Lübnan gezisi ile ihracat kapımız açıldı. Lübnan’da hiç beklemediğimiz bir işle karşılaştık. Dolayısı ile o yıllarda ihracata başlamış olduk. Ortadoğu’da güzel bir Pazar olduğunu gördük ve Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Irak, Ürdün, Lübnan gibi ülkelere ağırlık verdik. Çok şükür güzel bir Pazar payı oluşturduk. O günden beri Orta Doğu’ya, Türki Cumhuriyetleri’ne ihracat yapıyoruz. Aşağı yukarı 15-16 ülkede ofisimiz, bayiliklerimiz var. Bu ülkelere direkt ihracat yapıyoruz. Ama Özfatihler, aşağı yukarı 50 ülkeye ihracat yapan bir konuma geldi. Ukrayna’ya hissesi büyük olmak üzere ortaklı bir şekilde Özfatihler Vinç üretim alanı açtık. Orada imalata devam ediyoruz. Malum orada bir savaş var. Acaba yapamaz mıyız dedik ama çok şükür savaş olmasına rağmen güzel bir şekilde oradaki çalışmalarımız da sürüyor.
Özfatihler Vinç olarak ihracatı artırmaya dönük neler yapacaksınız?
Biz kendi imkanlarımız dahilinde, 56 olan ihracat yaptığımız ülke sayısını 100’e çıkarmak için çaba göstereceğiz. Biz kendi öz sermayemizle iş yapan bir firmayız. Bu anlamda, hedefimiz doğrultusunda çalışmalar yürüteceğiz. Ukrayna, Libya gibi ülkelere yakın zamanda iş gezileri planlıyoruz. Bu gezilerimizi sınırlı tutmayarak, 100 ülkeye ihracat yapma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Vinç sektöründe sizin başarınızı daha yukarı taşıyan konu teknik destek. Bu konuda nasıl adımlar atıyorsunuz?
Özfatihler Vinç, sadece kaliteli üretim yapmıyor aynı zamanda kaliteli de servis hizmeti veriyor. Benim hayalimden biri de buydu aslında. Yıllardır sektörün içerisinde biri olarak, servis konusunun oldukça önemli olduğunu gördüm. Müşterilerimizin servis hizmetini en hızlı ve kaliteli şekilde alabilmesi için çok kafa yorduk. Çok şükür, daha hızlı ve kaliteli servis hizmeti verebilmek amacıyla çeşitli illerimizde ve ülkelerimizde ağlarımızı oluşturduk. Bu sayede Özfatihler Vinç, servis noktasında da iyi bir yere geldi. Bu konuda ülkemizin önemli temsilcilerindeniz diyebilirim.