Genç bir asistan iken bir yığın olayın üst üste gelmesiyle çok üzülmüş ve ağır bir depresyon geçirmiştim. Yıllarım tedavimle uğraşmakla geçti. Bu konuda çok şanslıydım. Doktorum Prof. Dr. Rüstem AŞKIN idi. O zamanlar Rüstem Bey Yrd.Doç. Dr. İdi. Kendisi Konya’dan Bursa’ya gidene kadar benim tedavimi takip etmiştir. Bu yaklaşık 20 yıla yakın bir süreydi. Bu süre zarfında Hoca sadece doğrudan ilaç takibi yapmamış, beni etkileyen her duruma elinden geldiğince müdahil olmaya çalışmıştır.

Bir gün görüşme esnasında kendimi tutamayıp ağladım ‘ çok yalnız hissettiğimi’ söyleyerek.

Hoca bunun üzerine: ‘senin sosyal çevreni güçlendirmemiz lazım’ dedi ve bir küçük kağıt parçasına iki isim ve iki telefon numarası yazarak bana uzattı. ‘Bu kişileri ara onlarla çok iyi anlaşacağını umuyorum’ dedi gülümseyerek.

Önceleri bu kişileri aramak bana zor geldi. Sonra bir gün bir yere gitmek için hazırlanmıştım. Program iptal edilince nasıl olsa hazırım deyip o kişileri aradım. Meğer onlar da çay saati için toplanmışlar. Siz de buyurun diyerek beni davet ettiler.

Adreslerini sorduğumda çok şaşırdım. Zira her ikisi de benim arka apartmanımda oturuyorlardı.

Gerek eşleri gerekse hanımlar Numune Hastanesinde çalışıyorlardı. Rüstem Beyle de oradan tanışıyorlardı. Bir ara Hoca da orada görev yapmıştı.

İlk görüşme çok iyi geçti. Ben zaten dışa dönük biriydim ve bu genç, iyi niyetli insanlarla dostça bir ortamda olmak beni çok mutlu etti. Görüşmelerimiz sonradan da sıklıkla devam etti.

Bu iki arkadaşlık benim hem yalnızlığımı unutturmuş hem de zamanımı çok kaliteli geçirmemi sağlamıştır. Her konudaki yardım ve destekleri de ilerde eşimden ayrıldığımda artarak devam etmiştir.

Kesin olan şey Rüstem Beyin benim nerede oturduğumu bilmediğidir. Nasıl olmuş da evime bu kadar yakın oturan iki arkadaşını bana önermiştir?

Başımıza ne gelirse önce Allah cc’tan sonra kullardan bileceğiz.

Ne derler: ‘Allah cc iyilerle karşılaştırsın’.

Bu güzel dostluk için önce Allah’a cc şükrediyor, sonra başta onca yıl karşılıksız tedavimi üstlenen ve her konuda desteğini esirgemeyen değerli doktorum PSİKİYATRİST Prof. Dr. Rüstem AŞKIN’a

Ve onun kıymetli dostlarına yürekten ‘ İyi ki vardınız, iyi ki varsınız’ diyorum ta gönülden.