İstiklal Caddesi çok bilinen İstanbul’un Beyoğlu İlçesinde Tünel Meydanı ile Taksim Meydanı arasında yer alan en popüler Caddesi olması unvanını koruyan caddedir. 1.4 km uzunluğundadır.
Orta noktası Galatasaray Lisesi yanından geçen Yeni Çarşı Caddesi’nin caddeyi kestiği ve 50. Yıl Anıtı’nın bulunduğu yer kabul edilir. Ortalama 74 metre yükseklikte yer alan İstiklal Caddesi 9 ayrı mahalleyi kapsar.
Beyoğlu İlçesi adını aynı zamanda ana ekseni olan İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların olduğu alanı kapsayan Beyoğlu Semtinden alır. Tarlabaşı Bulvarı Caddenin paralelinde uzanır. 
İstiklal Caddesi ile ilgili ön bilgiden sonra 13 Kasım 2022 Pazar günü saat 16:20’de atılan bomba ile bütün Türkiye’nin gündemime oturdu.
PKK ve PYD terör örgütünün yapmış olduğu bu hain saldırıda 6 vatandaşımız şehit olurken 81 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Türk Emniyeti 24 saat geçmeden bombayı atan militanı, emir vereni, aracı olanları anında tespit ederek yakalamış olması bizleri sevindirmiştir.
Bazıları Emniyet Güçlerimizi tebrik etmek yerine; bu işin içinde bir iş var, bu kadar çabucak bulunur mu? Diye sanki Yunanistan Başbakanı gibi öküz altında buzağı arıyorlar.
Bütün dünya hain saldırıyı kınarken HDP den tık çıkmaması manidardır. 
Ha bunun yanında İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu; ABD’nin taziye mesajını kabul etmiyoruz. Bugüne kadar yapılmayan net bir tavır takınması başka boyuttu.
Altılı masa terör örgütünün adını vermeden kınama yapması ise düşündürücüdür. 
Ne PKK, PYD, YPG ne de HDP ile ilgili tek kelime etmemeleri çok acı ve enteresandır.
Can kayıplarının yaşandığı onlarca yaralıların olduğu hain saldırının gerçekleştiği yerde, terör saldırısına tedbir amacıyla kaldırılan bank ve saksılara peyzaja yani çevre düzenlemesine takılan İBB Başkanı İmamoğlu; Kalkıp da saksıya kusur bulma kafası doğru değil.
Bir arada ortak akılla saksılara suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım.
İmamoğlu menfur saldırının yaşandığı yerde arsızca kelime şakası yaparken, dahası büyük skandal ise Beylikdüzü Belediyesinden bu yana Basın Danışmanı ve sözcüsü olan Murat Ongun’dan geliyor. Ongun İmamoğlu’nun şakasına gülerek karşılık veriyor. 
Burada şehit olan vatandaşlarımıza saygıları olmadıklarını gösteren skandal olayda Ongun kameralardan saklanırken arkasında adamlar sırıtmaya devam etmeleri sosyal medyada görüntüleri vatandaşlar tarafından büyük tepki yağıyor.
İstiklal caddesinde öldürülen ve öldürenin kim kimler olduğundan çok siyasi polemik yapıyor olmaları acıdır….
Bu olaya karşılık olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Pençe Kılıç adı altında uçaklarımız, sihalarımızla Irak ve Suriye’deki 89 terör yuvasını yerle bir etti. Cenabı Allah Türk Ordusunun yar ve yardımcısı olsun!
Yahya Kemal’in çok bilinen “Türk Ordusuna Dua” ;
“Şu kopan fırtına Tür ordusudur Yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur Yâ Rabbi.
TÂ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam’ın.
*
Pençe Kılıç Harekâtı bütün dünya genelinde ses getirmiştir. ABD ve AB ülkeleri şaşkın ve riyakârca haber verirken, Yunanistan veryansın ederek bu harekâtı kendilerine korku getirmek yapıldığını söylemektedir. 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı Pençe kılıç operasyonuna Türkiye’de HDP’liler bazı barolar tarafından protesto edilmektedir. Türk Emniyet mensupları bunlara gerekeni yapmıştır.
Bunun yanında Gaziantep Kalkamış PKK, YPG, PYD tarafından roket atılmış bir öğretmen ve beş yaşında çocuk şehit olmuştur.
Türk Milleti Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve onun kahraman ordusunun yanındadır. Yanında olmayanlar ihanet içindedir.