İslami Dayanışma Oyunları Konya ve Türkiye içi gerçekten çok büyük bir anlam ifade ediyor. Daha önce pandemi nedeniyle düzenlenemeyen ve ertelenmek zorunda kalan İslami Dayanışma Oyunları sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda muhteşem bir gösteriyle başlamış oldu. Açılışa İslam Dünyası’nın önde gelen liderler de Konya’ya geldi.

İslam Dünyası dediğimiz zaman akla pek çok ülke geliyor. İslami Dayanışma Oyunları’nın Türkiye’de yani Konya’da olması gerçekten çok büyük bir gurur. İlde şu an 56 ülkeden 4200’den fazla sporcu misafir ediliyor. Tabi oyunları izlemeye gelen 15 bin civarında turist olduğunu da söyleniyor. Şehir gerçekten İslami Dayanışma Oyunları için ciddi bir hazırlık yapmış. Konya zaten 3 yıldır bu oyunlara ciddi bir şekilde hazırlanıyordu.

‘BU YATIRIMLAR BOŞA DEĞİL’

Şimdi yatırımlardan söz edecek olursak, spor noktasında Konya özellikle ciddi bir atılım içerisinde girdi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu başta olmak üzere, Uluslararası Spor Kongre Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu, Selçuklu Uluslararası Spor Salonu, Atletizm Pisti, Bisiklet Veledromu gibi pek çok branşta yeni tesisler kazandırıldı. Tabi bununla birlikte, birçok tesisin bakım onarımı da gerçekleştirildi. Bu hizmetler gerçekten boşa değil. Çünkü spora yatırım aslında geleceğe yatırımdır. Spor demek gençlik demektir. Bu noktada yapılan güzel çalışmaları gerçekten takdir etmek gerekiyor. Gazeteci kimliğini kullanmak içinde anlatmıyorum bunları. Bende her şeyden önce bir vatandaşım. Bu tesisleri defalarca gittim gördüm araştırdım. Yani gururlanmamak elde değil. Türkiye spor yatırımları noktasında ilerlemeye devam ederken, bu eserlerinin kıymetini de bilmek gerekiyor. Ülkemizde milyonlarca genç yetenekli insanlarımız var. İşte onlara aslında burada görevler düşüyor. Bu tesisleri doldurmak ve milli takım forması terletmek artık onların işi. Avrupa Şampiyonası’nda, Dünya Şampiyonası’nda neden şampiyon çıkarmayalım? Düşüncenize Ay-Yıldızlı forma altında Türkiye’den İslami Dayanışma Oyunları’na 450’den fazla sporcu katılıyor. Şu an futbol, hentbol, karate, tekvando, atletizm, yüzme, gülle derken tüm branşlarda mücadele ediyor ve Ay-Yıldızlı formayı gururla taşıyoruz.

‘İSLAM DÜNYASI İÇİN BİR FIRSAT’

Aslında İslami Dayanışma Oyunları, sadece Türkiye değil, tüm İslam Alemi için manevi açıdan çok büyük bir öneme sahip. Bizler İslam Dünyası olarak, dünya genelinde yaşanılan olaylara baktığımız zaman gerçekten birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Neden mi? Çünkü bizler kardeşliği, dayanışmayı, birliği, beraberliği, saygıyı, sevgiyi, barışı, sembolize ediyoruz. Bizim dinimizde bu var. İslami Dayanışma Oyunları’da işte tamda bu noktada en güzel örneklerden birini teşkil ediyor. İslam Dünyası’nın zor bir süreçten geçtiği bu süreçte, sorunların çözümü için aslında yine büyük bir fırsat sunuyor. İslami Dayanışma Oyunları elbette bundan sonraki organizasyonlar içinde ciddi katkısı olacaktır. Oyunlara katılıyor ve programları takip etmeyi sürdürüyorum.  Teknik heyetten sporcusuna kadar herkes mutlu ve mesut. Türkiye’de ki spor yatırımları tüm dünyada örnek teşkil etmeye devam ediyor. Ben bir kez daha İslami Dayanışma Oyunları’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Konya’ya gelen tüm kardeşlerimize bir kez daha hoş geldin diyor, başarılar diliyorum… Saygılarımla.