Gelirler hayatınıza öylece tanışırsınız ve hayatınızın bir parçası oluverirler. Güzeldir aslında keyif alırsınız zamanla. Zamanla sizi geliştirirler, şekillendirirler duygularıyla düşünceleriyle. Onlardır aslında hayatı çekici ve cazip kılan. Onlardır size yardımcı olan kişiliğinizi ve karakterinizi bulmanızı sağlayan. Onlardır bize sevmeyi, sevilmeyi, özlemeyi öğretenler. Zamanımızın parçası olurlar zamanla rollerimizi oynamamıza yardım ederler. Zor zamanlarımızda onları yanımıza görmek isteriz, onlarla heyecanlanır, hüzünlenir ve seviniriz. Kendimizi yanlarında huzurlu ve mutlu hissederiz. Mesela ayrı kaldık mı çok özleriz.

                İnsandır bu hayata anlam katan aynı zamanda zorlaştıran. Bu size bağlıdır nasıl hissederseniz o şekilde karşılık görürsünüz. İnsandır eğrisiyle doğrusuyla, azıyla, çoğuyla her şeyi ile sonuçta insandır. Mesela kıskançtır, kurnazdır ve çoğu zaman bencildir. İçi bir ayrı dışı bir ayrı olabiliyor, tanıtır kendini zamanla. Çok zor değildir anlaması yada anlaşılması sadece değer görülmek ister ve  kabul edilmek ve kabullenmek ister. Kendisini sever belki de sevmek zorundadır aşırı olursa kibirli olur. Dış görünüşü kişilere göre değişir ama önemlidir. Karakteri dış görünümünden sonra gelir, ilk olarak görüntüsü düzgün olması gereklidir. Erkek olur kadın olur, kız olur oğlan olur ama yaşamak zorundadır yaşamaya çalışır imkanları ölçüsünde. Sevinir, üzülür, duygulanır... Çok farklı özelliklere sahiptir. Duygularını dayanamaz belli eder. Yetişir, yetiştirilir, ailesi olur, bebek olur, çocuk olur ergen olur, yetişkin olur yani yaşlı olur, anne olur baba olur... Hayatı boyunca bir şeyler sürekli olur. İşçi olur patron olur. Kimileri kaderi ile yaşar, kimileri din ile, kimileri umutları ile değişir kişiden kişiye. Herkesin bir yaşantısı olur kimi mutludur kimi mutsuz ama hayatı devam eder. Renkleri olur mesela bazıları siyahidir bazıları beyaz coğrafyası çok önemlidir bu hususta. İnsanın her çeşidi aynıdır hep hayatta kalma çabası içindedir. Arayıştadır, güçlü olmaya yada görünmeye çalışır. Arkadaşları, dostları, sevgilisi olur zamanla artar yada azalır. Yani insan olmak bir bakıma hoştur, güzeldir bir bakıma zordur. Kişilere göre değişiklik göstermektedir. Şartları herkesin farklı olduğundan kişilerde farklı olur. Herkesin anlayışı farklıdır. Farklı olmak demişken farklılık güzelliktir bir o kadar da aykırı olmaktır. Kabullenmek çoğu zaman zor gelir. Aslında bütün insanlar aynıyken biz onları farklılaştırıyoruz. Hem farklılığı seviyor aynı zaman da faklı olmaktan korkuyor ve kabullenmekte zorlanıyoruz.

                İnsandır işte ama en çok gülmek mutlu olduğunu görmek yakışır insana. Hep iyisini umut eder ve hayatını iyisine ve güzeline ulaşabilmek için geçirir. Kendine güvenir bunun sebepleri vardır mesela. Bazıları finansal olarak özgüvene sahipken bazıları kişilik olarak özgüvenlidir. Yani hep bir farklılık vardır yaratılışı da öyledir. İnsan zamanın ve mekanın olmazsa olmazı, hayata anlam katan, hayalleri, umutları ve beklentileri olandır. Çok beklentiliyse bir ayrı zor gelir hayat ve zorlanabilir insan ama tecrübesine güvenir her daim umutlarına sarılır. Zorlukların bir şekilde üstesinden gelme çabası hep vardır tabiatında. Mesela paylaşma ihtiyacı var oluşunun bir parçasıdır. Hayallerini, umutlarını, zamanını paylaşmak ister. Paylaştıkça rahatlar, rahatladıkça huzur bulur. Huzur da çok yakışır insana. İstisnasız her insan huzurlu olmak ister ve gerçek huzuru hak ettiğini düşünür. Huzur farklı yollardan gelir insana. İçsel huzur, mental huzur, fiziksel huzur, ilişkilerinde huzur gibi huzurun bir çok yolları vardır. Huzurlu yaşama arayışıdır aslında asıl hedefi. Kişiye göre değişir huzur bulunan yer mesela ailede, dostta, evde, seyahatte farklı farklı bir çok yerde insan huzur arayışındadır. Kimileri kaybeder, kimileri bulur. Uğruna bir çok bedel ödemek de vardır bu uğurda.

                İnsandır, dosttur, arkadaştır, ailedir zamanı ve mekanı kıymetli kılan. Onlardır hayatımızda mutluluk kaynağımız bizi biz yapan kişilerdir. Bazılarını çok erken buluruz, bazılarını erken kaybederiz. Kıymetlerini bilmemiz çok önemlidir, kıymetlerini kaybedince anlaşılır genelde. Dostlarımıza, ailemize sahip olduğumuz için mutlu olmak hakkımızdır.

                Her ne kadar hayat sahte olmaya başlasa da onlardır ki hayatımızda tüm gerçeklikleriyle yanımızdadırlar. Hissettirirler bize kendilerini mümkün ve değerli kılarlar bizleri. İnsanı kabullenmek gerekir her yönleriyle, onu anlamak, tanımak için zaman ve çaba harcanmalıdır. Çünkü her insan hak eder emek verilmeyi. Evet olabilir bu hayatta iyi insan yada kötü insan. Aslında her insan doğasında aynıdır iyi yada kötü insanları uydurmuş oldukları sıfatlardır. Her insan nötr dür özünde ama zaman ve mekan etkisiyle insan şekillenir iyiye yada kötüye. İyi olmak da kötü olmak da tercih meselesi değildir. Zamanın ve mekanın bizlere armağanıdır. Kimse iyi yada kötü olacak değildir. Herkes içinde yaşar iyiliğini de kötülüğünü de, hem nereden bilebiliriz ki asıl niyetinin ne olduğunu? Tanıdıklarımızda bizi incitebiliyor niyetini tahmin ettiğimiz halde. Zordur yani iyi gözüken belki de o kadar iyi olmayabilir, kötü de aynı şekilde o kadar kötü olmayabilir. Gizlidirler zamanın ve mekanın içinde ve önemlidir imkanlarda insan gibi insanları tanımaya. Çoğu zaman bazıları acımasız olduğu kadar bazıları da savunmasızdır.

                Hayattır bu işte insandır, zamandır, mekandır bizleri şekillendiren. Bizleri hayata bağlayan ve kendimizi tanımaya yardımcı olan. Teşekkür etmeli ve kabul etmeliyiz. Sevmeli sevilmeliyiz insan ayırt etmeden iyi ya da kötü demeden sevgimizi göstermeliyiz. Derler ya sevgi her şeyin temelidir. İnsanı her hali ile kabul etmeliyiz sevmeliyiz. Herkesin o kadar çok sevmeye sevilmeye ihtiyacı var ki farkında bile değiller. Sevmek ve sevilmek en temel insani ihtiyaçtır. Yargılamadan, üzmeden, incitmeden, layıkıyla sevelim sevilelim. Elimizde olan ailemizi, dostlarımızı, arkadaşlarımızı üzmeyelim ve varlıkları ile bizi onurlandırdıkları için şükür edelim. Ve en önemlisi aşk yaşayalım acısıyla, tatlısıyla, doya doya...