Sivil toplum kuruluşlarının 15 Temmuz sonrası yapılan ve yapılacak olan bütün genel kurulları ve seçimleri ayrı bir önem arz ediyor. 

Çünkü bu seçimlerde 'varsa' sivil toplum örgütlerinde yer almış olan paralelcilerin temizlenmesi için bir fırsat doğuruyor. 

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası gibi bazı büyük odalarda kısa bir süre önce seçim yapılmış ve yönetim yeniden şekillenmişti. 

Dün de Konya Barosu'nda seçim heyecanı yaşandı. 

Mustafa Aladağ, Suat Altınsoy ve Ziya Sevgili'nin başını çektiği 3 grup Konya Barosu'nun yeni yönetimini belirlemek için yarışmıştı. 

Uzunca bir süre devam eden seçim çalışmalarının ardından Konya Barosu üyesi avukatlar dün sandık başına gitti. 

İlk sonuçlara göre 799 oy alan ve Avukat Mustafa Aladağ'ın başı çektiği İlke Grubu en yüksek oyla ipi göğüsleyen grup oldu. 

İddialı isimlerden biri de Avukat Suat Altınsoy'un başında bulunduğu Birlik Grubu'ydu. 481 avukatın desteğini alan Suat Altınsoy'un ekibi ikinci sırada yer aldı. 

Avukat Ziya Sevgili'nin etrafında birleşen Demokratlar Grubu ise 197 oyda kaldı...

Konya Barosu'nda yapılacak olan / yapılan seçim, sonucu ne olursa olsun önemliydi. Gerçi her seçim, her yarış önemli ama bu biraz daha farklı. 

Hatırlarsanız, Konya Barosu'nun Başkanı yakın zamana kadar Avukat Fevzi Kayacan idi...

Avukat Fevzi Kayacan, paralel yapıyla (cemaate yakınlığıyla) bilinen bir isimdi. Nitekim, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından, bu pisliğe bulaşmış her isim gibi Avukat Fevzi Kayacan'ın da ipi çekilmişti. 

15 Temmuz sonrası yapılan seçimleri daha bir önemli kılan ise tam da bu noktada beliriyor. 

Baro veya bir başka STK...

Hangisi olduğunun pek bir önemi yok aslında. 

15 Temmuz sonrası yapılan seçimlerde özellikle dikkat edilecek husus, paralel yapıyla uzaktan, yakından bağlantısı olan isimlerin temizlenmesi ve listelerde yer bulamaması adına bir fırsat doğuruyor olması.

Konya Barosu'nda yeni bir soluk, bir değişim artık şarttı...

Özellikle hukuk camiasının temsilcileri olan avukatları biraraya getiren önemli bir platform olan Baro'da örnek bir seçimin yapılması işin sevindirici tarafı...

Konya Barosu'nda yeni bir dönem daha başladı diyebiliriz. Uzunca bir süredir olmayan bir süreç. Baro'nun yönetimi bir gruptan başka bir gruba geçmiş oldu. 

Sonuç ne olursa olsun, önemli olan adil olmak...

Önemli olan hakkaniyeti elden bırakmamak...

Önemli olan, Konya Barosu'nu temsil eden etmeyen her avukatın, birer hukuk insanı oldukları gerçeğini unutmamaları. 

Avukat Mustafa Aladağ ve ekibini tebrik ediyor, sonuçların Konya hukuk camiası için hayırlı olmasını diliyorum.